No-no-no teta Vime! Previse je generalizacije, svakako da ima dosta djevojaka koje vole "baje" koji su galamdzije, agresivni, ne postuju ih, ali ima daleko vise djeovjaka koje vole pristojne momke. Licno smatram da vecina zena voli zlatnu sredinu, kulturnog momka koji nije previse bucan, ali da ujedno zna uvijek ubaciti nesto novo u vezu i zivot uopste, da je dinamican ali ne mnogo napadan, ne valja krajnjost kada je hiperaktivan, ali mislim da je jos gore kada je sav kao tuta, sutljiv, sve mu je svejedno, bezivotan sav...
Eh, za ovo oko raskida, ebiga, to je istina da je dobar dio zena je neiskren, mozda je to stvarno urodjeno, hiljade godina muske dominacije, morale su se cesto dovijati i zamazivati istinu, ipak su to vijekovi opresije nad njima, zene su bile fizicki i egzistencijalno ugrozene i obespravljene, pa je lukavstvo cesto spasavalo glavu, moralo je malo toga ostati i danas. No, ostaje cinjenica da M i Z NISU isti, neko mora biti jaci, neko iskreniji, neko vrijedniji (kada se uzme generalno prosjek), nije za ocekivati da budu isti u svemu.
Skoro svaka ce pucati te gnusne price "ti si previse dobar za mene" "ne osjecam vise to", umjesto da se fino udari medju rogove "e, ne volim te vise", "svidja mi se drugi", sta ces, muski vole istinu.
Da muski ostavljaju zbog drugih riba, hmmm, nisam imao bas puno takvih iskustava sa svojim drugovima.
Moras nekada skuziti da jednostavno ili ne ide, pojavi se previse razlika izmedju dvoje ljudi, jedno prestane iz ovog ili onog razloga gajiti znacajna osjecanja prema drugom, mozda su u pogresno vrijeme zajedno, ko ce znati, cinjenica je da se 99% veza i vishe raskida, a i one sto zavrse brakom imaju debele sanse da se prekinu, ne mozes toliko generalizovati, razlozi su brojni, ali je krucijalno biti iskren prema osobi i reci na cemu je, jer je treba sutra pogledati u oci.
_________________ The wounds of war run deep, cutting across generations. But there is always the hope of healing, so long as there are souls among us whose hearts are more full of love than hate.
|