banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 414 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jan 2012, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Неко спомену "разуман ниво". Јасно је мени да се то отприлике односи да полу ђедови (генерација 33+) не би требала ни шалит са 16-, али истовремено сама морални елемент у погледу развоја дјевојака је доста се промјенио,па тако кад одете у неки клуб у Србији просто дјевојчице од 14 година (деколтеи,допи,шминка,развијеност) су већ одавно имале оно,а чим би ми поменула године повукао би се,кад сам ја у питању,сматрам да 5 година млађа је неки максимум.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
полу ђедови (генерација 33+)

:roll: :roll:
Dakle,moralni element je uvjek u skladu sa finansijskom moći pojedinca.Što je pojedinac bogatiji lakše će ga društvo prihvatiti sa mnogo mlađom djevojkom.Po meni osude tipa ;;kako može ići sa duplo mlađom od sebe spada u lažni moral ili malograđanštinu.Zamislite Hju Hefnera kad bi on ustao jedno jutro i rekao ajte vi djeco svojoj kući,previše sam star za vas :lol:.Svi bi rekli ,koji je ovo ludak,otjerati ovakve zečice.Osudili bi ga svi do Vatikana pa i dalje.
Razumna razlika u godinama ne postoji.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Danas sam imala raspravu sa ujakom u kojoj me on ubjedjuje da je veza njegovog sina pogresna jer je sa zenom koja je 10 god starija od njega.. Kada sam ga upitala kako njemu nije smetalo i ne smeta mu sto je njegova zena ( moja ujna) 10 god mladja, nije bio raspolozen za pricu i morao je hitno da prekine razgovor :D

Sve dok su ljudi na istim talasnim duzinama, razlika ne igra veliku ulogu. Ili, ako ucesnicima takve veze ta razlika ne smeta - sta koga zaboli za istu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Warrior of the Light je napisao:
Pitanje je kako znati da li funkcioniše, da li je to stvarno pravo slaganje ili samo laganje.

Za početak upoznajte se što bolje. Nemojte srljati u vezu, ono "danas se upoznamo i već sutra ili prekosutra stupamo u vezu", već polako, dajte si vremena da se upoznate i da vidite da li bi to moglo da ide u nekom smjeru koji oboma odgovara. A kasnije...pa valjda bi trebalo da može da se vidi da li funkcionišete zajedno, da li ste oboje ispunjeni sa onim što imate.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-be ... 92318.aspx
kako vam ovo izgleda?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jedan od prvih skandala tog tipa napravio je JERRY LEE LEWIS.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da, ali ovaj ce lezati. i volice ga u bulju.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
boa je napisao:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-berlinu-uhicen-28-godisnji-bolesnik-koji-se-zaljubio-u-11godisnju-djevojcicu/592318.aspx
kako vam ovo izgleda?

ma lik lOOD i to zesce opaljen :confused3:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ajkula je napisao:
Danas sam imala raspravu sa ujakom u kojoj me on ubjedjuje da je veza njegovog sina pogresna jer je sa zenom koja je 10 god starija od njega.. Kada sam ga upitala kako njemu nije smetalo i ne smeta mu sto je njegova zena ( moja ujna) 10 god mladja, nije bio raspolozen za pricu i morao je hitno da prekine razgovor :D

Sve dok su ljudi na istim talasnim duzinama, razlika ne igra veliku ulogu. Ili, ako ucesnicima takve veze ta razlika ne smeta - sta koga zaboli za istu.

dupli standardi, tako tipicno za nase podneblje.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da. Mozda je cak i logicnije da zena bude starija od muskarca posto zene u prosjeku duze zive, onda ce u prosjeku zivjeti isto. Dok kad je muskarac stariji 10 god, i jos zena zivi vise u prosjeku 5 god, onda ce zena u prosjeku zivjeti 15 god sama, sto se cesto i desava jer vidimo da obicno babe ostaju prve udovice. A kad bi bilo obrnuto, dakle kad bi zena bila starija 5 god, zivjeli bi u prosjeku isto.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 20:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Da. Mozda je cak i logicnije da zena bude starija od muskarca posto zene u prosjeku duze zive, onda ce u prosjeku zivjeti isto. Dok kad je muskarac stariji 10 god, i jos zena zivi vise u prosjeku 5 god, onda ce zena u prosjeku zivjeti 15 god sama, sto se cesto i desava jer vidimo da obicno babe ostaju prve udovice. A kad bi bilo obrnuto, dakle kad bi zena bila starija 5 god, zivjeli bi u prosjeku isto.

duze zive, ali brze stare.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
jellyfish je napisao:
Sto kaze Bora Corba, razlika u godinama mi ne smeta, a ona ima 32, a on 59. Cim ide sa njim ne smeta ni njoj. A on stariji ravno 27 godina. Slicno je i sa Harisom Dzinovicem. Od svoje djevojke stariji oko 30 godina. Bitno je kako se covjek osjeca i bitno je da veza nije iz koristi nego iz ljubavi. Sad problem je odrediti kad je iz koristi, a kad iz ljubavi, ali je veca sansa da je iz ljubavi ako su godine pribliznije, bar tako misli vecina ljudi :D
Je l'? On 20 godina, narkodiler u usponu, ona 18, vrlo persektivna takođe, očito - zaljubila se u njega jer ima tako iskrene oči.

Čisto, primjer.

Socijalna prihvatljivost, norme kojima nas (in)direktno uče od rođenja, otud ta percepcija. Ali to su neka (većinom nepisana) pravila (bar ove) civilizacije, postoji i za njih razlog, nije samo nekome bilo dosadno...
Vader je napisao:
Pitanje je kako znati da li funkcioniše, da li je to stvarno pravo slaganje ili samo laganje.

Za početak upoznajte se što bolje. Nemojte srljati u vezu, ono "danas se upoznamo i već sutra ili prekosutra stupamo u vezu", već polako, dajte si vremena da se upoznate i da vidite da li bi to moglo da ide u nekom smjeru koji oboma odgovara. A kasnije...pa valjda bi trebalo da može da se vidi da li funkcionišete zajedno, da li ste oboje ispunjeni sa onim što imate.
Misliš?

Malo je offtopic, ali kad si već krenuo na tu stranu...mislim da to "danas se upoznamo i već sutra ili prekosutra stupamo u vezu" ne mora nužno biti loše, čak šta više - ako na spika nešto "klikne", bude hemije, i tome slično - zašto da ne?
S vremenom se upoznajete, vidite ide li to, ako ide, idete dalje, na "više nivoe" veze, jedno dana živite zajedno, pravite planove za budućnost, itd...ako sve to prođe, to je valjda to, ako ne - ljudi se razilaze, idu dalje...moglo bi se reći "izgubljeno vrijeme", mada mislim da ni (retrospektivno) najgore veze nisu čist gubitak vremena, daleko od toga.
A sa druge strane, veza nakon dužeg poznanstva - nekako se već dobro znate na neki/e drugi/e način(e), imate određenu sliku jedno o drugome, i onda se ulaskom u vezu mjenja perspektiva, s njom i slike i...uglavnom bar neko bude razočaran.
Stoga glasam za ove prve.

Još nešto, kad sam već krenuo pisati, a i da ne bude cijelu post mimo teme...

AlexandarRasta i njegova dilema...tri godine razlike, oboje ste u srednjoj školi (iako na suprotnim "krajevima", nema veze), čak i da to potraje, ona bi bila u srednjoj, ti na fakultetu, takvih veza ima bezbroj, neke potraju i cijeli život, mada te to ne treba brinuti za sada, jer, po tvom zaljubljivanju i odljubljivanju na sedmičnoj bazi, želji za prebijanjem "onoga što ju ote", i ostalom zaključujem da imaš još dovoljno veza proći do tad...stoga - ako ste, kako FantomSlobode reče, "na istom nivou", sviđate si se, i tome slično...ne smaraj nas dalje, zovi je na sok. :P

Uglavnom, generalno, ima većih prepreka od razlika u godinama, iako je to među većima...različite generacije, nivoi životnog iskustva, životni prioriteti, u osnovi, sve ono što čini da "teoretski ljubav lepo zvuči", ali da je "drukčije u praksi", pa na kraju, bez obzira na emocije, želje i ostalo, kraj biva neizbježan. Uglavnom.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Код мене у канцеларији на табли пишу две формуле већ годинама.

Једна је Омов закон. У тој формули је садржана суштина струке.

Друга формула садржи вишевјековно искуство мудраца Истока и Запада. Та формула гласи: ОБГЖ = n/2 + 7. "ОБГЖ" је оптималан број година жене а "n" је број година мушкарца.

И Омов закон и ОБГЖ су формуле које су се доказале у пракси. Кад имаш 20 година, твоја идеална жена има 17. Кад имаш 60 година, гањаш снајку од 37.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 00:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Формула не постоји :D, правила нема :). Могу само рећи да гласам за мање разлике :).

Hmmm i ja sam ranije davao tu toleranciju, ali mi se u zadnje vrijeme čini da je sve što valja unutar tih granica ili poudato ili u nekim dugim vezama :-?

Кључна ријеч је "чини" :).

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 01:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
5 godina nije puno, zar ne? Ako je M 5 godina mladji...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 01:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
znam jedan slučaj gdje je razlika baš 5 godina, ona je starija. zajedno su već nekoliko godina, nedavno su dobili bebicu..sve izgleda sjajno. a i u godinama su kad 30 i 35 nisu neke neozbiljne godine da ta razlika predstavlja bilo kakav problem.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 01:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Tolerancija sa godinama popušta. Niko ne želi da mu na proslavi 70. rođendana iskoči iz torte bakutan od 65.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 01:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
čini mi se da je shakal tražio neku vrstu potvrde, ili mišljenja o konkretnom slučaju- moj odgovor, samo naprijed, ne možeš unaprijed znati šta će biti dok ne probaš. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 06:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
shakal je napisao:
5 godina nije puno, zar ne? Ako je M 5 godina mladji...

Ma gdje da bude puno. :)
Svi mi govore da sam lud što ne ganjam maloljetnice, ali i meni su draže koju godinu starije. Barem za sada. 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 07:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
seven je napisao:
čini mi se da je shakal tražio neku vrstu potvrde, ili mišljenja o konkretnom slučaju- moj odgovor, samo naprijed, ne možeš unaprijed znati šta će biti dok ne probaš. :)

:D

Samo da umirim savjest. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 414 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]