le_papillon je napisao:
Ma neće ni to više, možda je prije tak bilo. Sad je uglavnom svima jasno šta se tu dešava, samo je lakše podvući rep. Opet, ima i slučajeva kad jednostavno ne znaš kako pomoći osobi koja
pristaje na to da je maltretirana.

Jezivo! Bolesno! Znam za sličan slučaj kao ajkula, i sreća je da žena zarađuje, i pokušava se izvući od budale. Troje djece, nigdje nikoga, i još da trpi idiota koji okolo šeta ljubavnicu, a ona s modricama ide na posao... užas!
Istina.
Ako je moj komšija, vatrogasac po zanimanju, kad mi je voda iz stana iznad mene poplavila stan (i komšinici ispod...pa se nadigla frka u ulazu) samo izašao iz svog stana, saslušao nas i rekao: "Nije to na mojoj dijagonali...snađite se, nemam ja ništa s tim..." i vratio se u stan i nastavio spavati, a mi smo čekali još sat vremena (voda i dalje curi...) da dođu njegove kolege...
Mislim da ti nemam šta pričati o tome koliko bi se neko počešao zbog nasilja u porodici, i kod komšije/rođaka/prijatelja, a kamo li tek "nekog tamo"...
Jezivo, ali je tako.
Talija je napisao:
Pa neka ga prijavi, moraće prenoćiti u pritvoru, pa ako mu se ponovi onda po zakonskoj proceduri ide dalje, pa ako mu se isplati... bolje i to nego ništa ne činiti i samo trpjeti.
Neće ni prenoćiti...vjeruj mi. A da ne pričam o varijantama sa sigurnom kućom i tome koliko bi mogao ostati u zatvoru, čak i kad bi u njemu završio, za šta nema teoretske šanse.