banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 21:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2011, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DX5zbPP6YNo[/youtube]

Odavno sam trebao otvoriti temu ovog tipa, možda neće biti velika, ali ne škodi, a čim ne škodi znači da koristi.

Citiraj:
Banjalučanke Sara P. (19) i Tanja O. (20) uhapšene su u četvrtak zbog sumnje da su 30. septembra 2009. godine zapalile streljanu "25. maj" na Rakovačkim barama kod Banjaluke i na taj način Administrativnoj službi grada pričinile štetu od oko 41.000 maraka, potvrđeno je u petak u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

U CJB Banjaluka rečeno je, navodeći samo inicijale, da su poslije kriminalističke obrade puštene na slobodu, a protiv njih će nadležnom tužilaštvu u Banjaluci biti podnesen izvještaj zbog krivičnog djela paljevina, prenosi "Glas Srpske".

Uviđajem koji je tada obavljen utvrđeno je da je požar buknuo 30. septembra pet minuta poslije ponoći i da nije bilo povrijeđenih, ali da su izgorjeli ulaz, restoran kao i svlačionice.

Komandir Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić rekao je tada da su odmah po dojavi na lice mjesta poslata tri kamiona i deset vatrogasaca koji su požar gasili do tri časa iza ponoći.

- Brzom intervencijom spasene su dvije trećine objekta, između ostalog, i streljana u kojoj se nalazi lovačka municija - dodao je Malinić.

Jedan od mještana koji živi u blizini streljane ispričao je da su ga probudile sirene vatrogasnih vozila i da je tek tada primijetio požar.

- Kada sam izašao ispred kuće vidio sam da se iz pravca streljane diže crni dim. Nakon što sam došao do streljane već su tu bili vatrogasci koji su gasili požar - rekao je on.

Poslije požara radnici koji su se zatekli tu ispričali su da sumnjaju da je uzrok možda pucanje električnih vodova.

- Objekat je napravljen tako da njegova desna strana tone. Moguće da je tako došlo do zatezanja i pucanja električnih vodova, koji su mogli da izazovu požar - dodao je jedan od radnika.

Kako saznaje "Glas Srpske", objekat streljane "25. maj" na Rakovačkim barama nekoliko godina prije požara pregledala je opštinska komisija grada Banjaluka i naredila da bude srušen.

- Tada je komisija pregledala objekat i zaključila da je u veoma lošem stanju, da se ne isplati renoviranje i da ga treba srušiti što nije urađeno. Ipak, požar ga je uništio - rekao je izvor blizak istrazi.

(BLLIVE)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]