filozof sa vrbasa je napisao:
Opa, došli smo do dijela ko ima veća prava u ovom gradu. Iako sam bio dovoljno jasana da svi trebaju da imaju ista prava.
Ja naravno da poštujem ovaj grad, da nije srpski i da nije po mojoj mjeri ne bi se ni skrasio u njemu. Da sam htio da budem lutka na konce i da glumin u predstavi "multietničko Sarajevo" ostao bih dole.
Šta piše na ličnoj ili pasošu je de jure, ono što je de facto jeste kada prođeš kroz grad.
Drago mi je što se osjećaš slobodno u svom komšiluku i što se njeguje suživot, time pokazujemo Teheranu da su dno dna. Oni se hvale sa multietničnošću, a rade sve suprotno od toga
Naravno da cu imati vece prava od tebe,jeli ja sam banjalucanin,ja sam ovdje,svoj na svome,,, a ti si sarajlija,ti si dosao u moj grad, a ja nisam dosao u tvoj,,,e to ti jedino de facto.......nemogu da shvatim da toliko mrzis mjesto gdje ti je rodna gruda.........Sto znaci na nemozes ni voliti moj grad,kada vec toliko mrzis svoj,,,,Ja imam ovdje prijatelje iz vrtica pa na dalje,mi smo svi ovdje jedna raja bez obzira na naciju.......Ti si jako ogranicen pa to nekontas,,pa se vadis na te sarajevske isfurane fore,,,,,Neznam zasto bjezis od te cinjenice da si ti sarajlija,jeli samo to mozes budes,,,ja gdje god da zivim uvjek cu biti banjalucanin,i sa time cu da se ponosim,a moj grad nikada u zivotu nisam blatio,,,,,,,,,
Ja stvarno neznam gdje ti zivis,u kojem si djelu grada,ali kada budes setao gradom,razgeladaj malo bolje pa kada vidis zastave BiH na raznim mjestima opet ces de se iznenadis.......
Hajd jarane vozdra sto satro sarajlije kazu

Naravno da ću ja uvijek biti Sarajlija, to se ne može izbirsati gdje god budem živio i naravno da će uvijek biti šupak meraklija poput tebe, ali boli me q za to.
A ta tvoja veća prava nabij sebi znaš gdje već.
Ne treba ja da razgledam, dovoljno je pogledati grad kada igra reprezentacija Srbije , a pogledati kada igra reprezentacija Bosne i sve će ti se samo kazati.