banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 12:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 09 Jun 2011, 18:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
zalosno je sto kod nas za ubistvo dolazi kazna od 7 do 10 god zatvora, koja se ako pokrenes veze i ulozis silne zalbe smanji na 5. a ako imas dobro vladanje i nepravis probleme u zatvoru izadjes za 3 godine..

Boze sacuvaj

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 21:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
E tugo, ubi siroce ni krivo ni duzno :(

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
lollipop je napisao:
ne kazem ja da on nije kriv, nego kazem nije od onih ludaka sto svaki dan jurcaju po gradu, zbog kojih mi se sledi krv jer razmisljam sta ako pokupe neko dijete.. govorim da je ok, normalan momak...

za ime boga, prestani!!!
taj "ok, normalan lik, koji nije od onih ludaka sto svaki dan jurcaju po gradu" je vozio oko 100-tke po gradu i ubio neduznu osobu, a drugu povredio. prestani, bar iz postovanja prema pokojniku i njegovoj majci. zamisli kako je njegovoj majci sada kada joj je sin ni kriv ni duzan poginuo zahvaljujuci tom tvom "divnom normalnom" poznaniku.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 23:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
lollipop je napisao:
ne kazem ja da on nije kriv, nego kazem nije od onih ludaka sto svaki dan jurcaju po gradu, zbog kojih mi se sledi krv jer razmisljam sta ako pokupe neko dijete.. govorim da je ok, normalan momak...

Sta si htjela reci sa ovim da je on normalan zato sto ne juri svaki dan vec eto jednom dvaput mjesecno. :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 00:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
filozof sa vrbasa je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Jel ovaj Dragisa Radojcicev vozac?

Napisali su da ima zavrsen fakultet. Ne moze biti vozac.

antonov vozac ima fakultet ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 06:42 
niste me dobro shvatili, ali nema veze.. nisam ja njega htjela pravdati, i za to sam da se kazne najstroze svi koji zbog brzine ili alkohola ubiju ili osakate nekoga.. ja sam samo htjela reci da se te stvari mogu desiti svima koji mozda ponekad negdje zure, voze brze i zbog klizavog puta ili bilo kojih drugih okolnosti izgube kontrolu nad vozilom... da razmisljaju o tome i voze oprezno.. jer toliko sam puta citala na ovom forumu ko je i koliko vozio, kako je jurio, stigao sa ove tacke na onu u rekordnom roku i slicno..
zato sam to napisala, da vozite opreznije, a NI U KOM SLUCAJU DA OPRAVDAM ovog momka i nikad mi to nije bila namjera... ali nebitno, necu se nervirati da bih objasnila.. mislite sta hocete, iskreno mi je zao zbog decka koji je poginuo, i smatram da onaj sto ga je udario treba da snosi posljedice...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 07:17 
To ni meni nije jasno, nije on balonja od 18 pa da hormoni divljaju u njemu...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Da sam u situaciji roditelja poginulog djeteta i da se zbog korumpiranosti ove drzave desi situacija u kojoj odgovoran za ubistvo ne odgovara adekvatno ja bih ga ubio kao psa zajedno sa onim preko cije je stele oslobodjen i objesio na trgu da visi za primjer svima ostalima.
Bez sekunde razmisljanja.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pogotovo u ovakvoj situaciji gde je zena izgubila sina, a u ratu izgubila muza, ako je on bio jedino dete onda nema razloga vise da zivi... Slazem se sa V@njom :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ljudi aj' malo da o'ladite. Pravosuđe nam je takvo kakvo je ali shvatite da se radi o saobraćajnim nesrećama.
Ja možda previše hladno ulazim u svaku saobraćajku jer radim to što radim i slažem se da je čak i nama i policiji i vatrogascima ponekad stravičan prizor ponekad to na šta dođemo ali morate shvatiti da se to može desiti svakom od nas, bio najnormalniji, drogiran, pijan, lud, neuračunjiv i sl.i morate shvatiti da je teško živeti sa tim da si nekoga povredio da ne kažem usmrtio.
Koliko puta sam čitala po netu kako bi trebalo nekoga vešati, na čerek staviti i koješta jer zaboga nije propisno odslužio kaznu a lično sam prisustvovala situacijama kada se ta ista osoba hoće ubiti jer ne može da živi s' tim i ne možeš mu ništa sem ga svezati jer bilo koji vid slobode će dovesti do toga da si presudi.

Nije to baš tako kako mediji predstavljaju i kako se glas od usta do usta širi...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onaj ko iskoristi svoje veze, vezice, stele i stelice da bi izbjegao zakonski predvidjenu kaznu za zlocin koji je pocinio moze od jutra do mraka da cmizdri i kukumace kako mu je zao i kako bi se objesio zbog toga sta je uradio ja mu jednu jedinu rijec ne vjerujem.
Onaj koji se iskreno kaje i iskreno mu je zao svoju kaznu nece izbjegavati.
Ne kazem da ce ovaj momak biti jedan od onih koji to rade, al' je cinjenica da kod nas to nije nezapamcen slucaj slucaj. Seljak koji je gladan i zedan ode i usjece par metara drzavne sume i dobije zatvorsku robiju, a ovamo covjek gine (da se ne nadovezujem sad na situaciju da nepar grupa klosara vec duzi vremenski period ide gradom puskara i bije narod) i dana robije nema k'o da je piljaru obio i ukrao 100 maraka. Mos' mislit' drzave i pravosudja :?

To "desava se" mozda mozemo mi govoriti, al' to reci jednoj majci, ocu, sestri ili bratu koji su sahranili sina, kcerku, brata ili sestru, a onaj koji ih je ubio seta gradom uz godinu-dvije-tri dana uslovne kazne je najobicnija samarcina i pljuvanje u lice.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
ali morate shvatiti da se to može desiti svakom od nas, bio najnormalniji, drogiran, pijan, lud, neuračunjiv i sl...

daj nicole, molim te. idiot je vozio oko 100-tke po gradu. to dovoljno govori!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Vanja je sve rekao.

Neko rece da ona zena, sto je pokupila dedu i unuce njegovo, se lijeci na psihijatriji. To je normalna reakcija normalnog covjeka.
Ali, kad neko iskoristi najvece moguce stele da bi smanjio zakonom propisane kazne ili cak izbjegao zatvor, je odvratno! Nazalost, na licnom primjeru sam osjetila to. Bas na 08.06. prije 8 godina sam ostala bez jednog od svoje brace, a ubica je pobjegao sa lica mjesta i posto mu je stric vlasnik hotela Palas, a i dio su laktaskog lobija, pokojni predsjednik Jelic ga je pomilovao i snizio mu kaznu (koja je vec bila najmanja moguca) na 7 mjeseci. 7 mjeseci za jedan zivot! Ni vozacku mu nisu oduzeli. S-rem im se u pravosudje.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
па на аутопуту је један момак са пасатом отишао у супротну траку и убио цуру која је ишла корсом. након тога сам га стално виђао у граду, као да се ништа није десило... у задње вријеме га не виђам, али знам да није у затвору

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja znaš koliko ima roditelja koji se raspadaju od tuge za svojim nastradalim detetom a sasvim normalno i racionalno se ponašaju prema suprotnoj strani. Ne daj Bože da ikada u životu iko shvati kako uspevaju i kako se bore sa tim.. Poslednjih meseci nam dolazi majka jedne nastradale osobe i bukvalno umire od tuge i ta žena će se samo ugasiti ali ni jednog jedinog momenta nije rekla kako tog nekog treba obesiti.
Ne mogu navoditi imena i konkretne slučajeve jer ni u najmanju ruku ne zaslužuju povlačenje po forumima ali nemate pojma koliko se nesreća desi, koliko bizarnih nesreća a javnost zna ono što joj se plasira.
Puno veće gluposti ljudi rade ali javnost za to ne zna i to je prihvatljivo. Puno gore od saobraćajke, po meni, (ne moram biti u pravu) je kada svesno i sa namerom motornom pilom isećeš nekoga s' kim si rastao u istom stomaku i ne ležiš dana, e to je za vešanje... Nemate pojma šta se radi po gradu a prolazi nekažnjeno...

Sve ja znam ali kod nas je generalno problem što i regularne kazne nisu adekvatne. Nemoj/te me pogrešno shvatiti, ja sam isto kivna na sve koji na bilo koji način izbegavaju kaznu samo kažem da ne možemo generalizovati i sve ljude trpati u isti koš.

Napali ste lollipop jer je rekla kako dečko koji je skrivio nesreću nije loš... Moj prvi komšija je pre puno godina isto napravio, odslužio kaznu i izašao ali je puk'o, i za njega nema života i on sam kaže da je bolje da je i on odmah umr'o na licu mesta i da je mogao ceo život ležati i da mu to nije nikakva kazna ali ono što nosi u sebi je najveća.

@stigmata
Voziš li ti?? "100-ka" nije nikakva brzina na tranzitu i ne vidim čemu toliko iščuđavanje na to što je na tom delu puta vozio tom brzinom.
Ne znam je li ima muškarac ovdje da ne vozi tom brzinom po gradu. Ja prva vozim brže i sve stvari za koje sam pomislila da mi se nikada ne mogu desiti, desile su se...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
... Moj prvi komšija je pre puno godina isto napravio, odslužio kaznu i izašao ali je puk'o, i za njega nema života i on sam kaže da je bolje da je i on odmah umr'o na licu mesta i da je mogao ceo život ležati i da mu to nije nikakva kazna ali ono što nosi u sebi je najveća...

ovo je lepo za cuti, nista bolje nije ni zasluzio!

Citiraj:
@stigmata
Voziš li ti?? "100-ka" nije nikakva brzina na tranzitu i ne vidim čemu toliko iščuđavanje na to što je na tom delu puta vozio tom brzinom.

koliko je ogranicenje brzine na tom delu gde je idiot ubio jadnog momka???

vozim i ja, ali se pridrzavam ogranicenja, nemam potrebu da jurim i ne kurcim se na papucici za gas. cemu? fizika je fizika i protiv toga se ne moze.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nicole je napisao:

Ne znam je li ima muškarac ovdje da ne vozi tom brzinom po gradu. Ja prva vozim brže i sve stvari za koje sam pomislila da mi se nikada ne mogu desiti, desile su se...

Da je normalno tom brzinom voziti na toj dionici 100 km/h, ogranicenje bi tu bilo 100 km/h. Sto se tice muskaraca i voznje, nazalost, ima nas i mlakonja kojima ne pada na pamet 100 km/h jurcati po gradu, ili tranzitu, isti qrac. Ja prvi.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izvinjavam se na mojim komentarima i povlačim sa teme.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
Ja prva vozim brže i sve stvari za koje sam pomislila da mi se nikada ne mogu desiti, desile su se...

pa sta drugo za ocekivati?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2011, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Puno veće gluposti ljudi rade ali javnost za to ne zna i to je prihvatljivo. Puno gore od saobraćajke, po meni, (ne moram biti u pravu) je kada svesno i sa namerom motornom pilom isećeš nekoga s' kim si rastao u istom stomaku i ne ležiš dana, e to je za vešanje... Nemate pojma šta se radi po gradu a prolazi nekažnjeno...

I ne trebaju sve grozote koje se desavaju da se plasiraju u javnost. I ovaj dio koji se plasira je sasvim dovoljan.
Logika da se manje zlo treba previdjeti zato sto postoji vece od njega kod mene ne pije vode. Uvijek postoji gore od gorega ali zato i postoje razlicito propisane kazne. Nisam ja ni za kakav javni linc i cerecenja u globalu ali da mi je dosta javasluka oko mene - jeste i da ne bih mirno sjedio dok se ubica mog djeteta seta gradom samo zato sto "tako je, kako je" - ne bih.

Dakle, jos jednom, za ovakvo djelo postoji propisana zakonska kazna sa uzetim svim olaksavajucim i otezavajucim okolnostima u obzir. Pocinioc treba da odgovara u skladu sa takvim zakonom, nista vise i nista manje.

Prasica, igrom slucaja sam poznavao Gorana i nisam htio da navodim njegov primjer dok se ti sama nisi javila, ali to je definitivno jedan od slucajeva na koje sam mislio kad sam govorio o izvlacenju u nesluzenju kazni.

Citiraj:
Sve ja znam ali kod nas je generalno problem što i regularne kazne nisu adekvatne. Nemoj/te me pogrešno shvatiti, ja sam isto kivna na sve koji na bilo koji način izbegavaju kaznu samo kažem da ne možemo generalizovati i sve ljude trpati u isti koš.

Ne trpamo mi sve ljude u isti kos.
Ima onih koji svoju kaznu prihvate i otsluze kako dolikuje.
O njima ovde nije rijec.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]