Citiraj:
Puno veće gluposti ljudi rade ali javnost za to ne zna i to je prihvatljivo. Puno gore od saobraćajke, po meni, (ne moram biti u pravu) je kada svesno i sa namerom motornom pilom isećeš nekoga s' kim si rastao u istom stomaku i ne ležiš dana, e to je za vešanje... Nemate pojma šta se radi po gradu a prolazi nekažnjeno...
I ne trebaju sve grozote koje se desavaju da se plasiraju u javnost. I ovaj dio koji se plasira je sasvim dovoljan.
Logika da se manje zlo treba previdjeti zato sto postoji vece od njega kod mene ne pije vode. Uvijek postoji gore od gorega ali zato i postoje razlicito propisane kazne. Nisam ja ni za kakav javni linc i cerecenja u globalu ali da mi je dosta javasluka oko mene - jeste i da ne bih mirno sjedio dok se ubica mog djeteta seta gradom samo zato sto "tako je, kako je" - ne bih.
Dakle, jos jednom, za ovakvo djelo postoji propisana zakonska kazna sa uzetim svim olaksavajucim i otezavajucim okolnostima u obzir. Pocinioc treba da odgovara u skladu sa takvim zakonom, nista vise i nista manje.
Prasica, igrom slucaja sam poznavao Gorana i nisam htio da navodim njegov primjer dok se ti sama nisi javila, ali to je definitivno jedan od slucajeva na koje sam mislio kad sam govorio o izvlacenju u nesluzenju kazni.
Citiraj:
Sve ja znam ali kod nas je generalno problem što i regularne kazne nisu adekvatne. Nemoj/te me pogrešno shvatiti, ja sam isto kivna na sve koji na bilo koji način izbegavaju kaznu samo kažem da ne možemo generalizovati i sve ljude trpati u isti koš.
Ne trpamo mi sve ljude u isti kos.
Ima onih koji svoju kaznu prihvate i otsluze kako dolikuje.
O njima ovde nije rijec.