banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 04 Apr 2015, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sa Lubicom se ne može porediti bilo kakvo zdravorazumsko biće, zbog koga nijedna majka ili dijete nije zakukalo, kao i to da ne treba se isključivo fokusirati na pilote, može biti vozač samoubica školskog autobusa, koji se namjerno zabio u drugi školski autobus, a samim tim ne treba kritikovati ni to zapadno-neoliberalno društvo, čiji je kako je u tekstu navedeno Lubic proizvod.

Sa ovim se slažem.

Citiraj:
obični građani diljem Europe slobodno bi zaključivali kako ovakav vid ponašanja nije svojstven samo islamskim teroristima, nego u samom muslimanskom identitetu postoji nešto što ljude navodi na takvo što. No, kako je Andreas Lubitz kršćanin, evangelik ili, možda, katolik, prestravljena publika na drukčiji će način razmišljati o njegovu činu. Da je Lubitz bio musliman, u znak odmazde bila bi zapaljena barem jedna europska džamija, nakon čega bi stradao barem jedan židovski dućan ili bi, unatoč policijskoj zaštiti, bio bačen kamen na barem jednu europsku sinagogu.

Citiraj:
Samoubojstvo je, kao i svako drugo umiranje, vrlo intiman čin. Prema samoubojici bi čovjek trebao imati poštovanja. Ali Andreas Lubitz odlučio je ubiti se na krajnje javan način, tako da će za sobom u smrt povesti ljude koji su mu na sat-dva leta povjerili svoje živote. Mnogo je lakše ubiti se ako oko tebe izginu i svi drugi. Lakše je umrijeti ako znaš da nitko neće ostati živ. Misao o vlastitoj smrti je strašna, ali već je misao o smaku svijeta izvan svakoga straha. Ta je misao skoro pa privlačna, čim se čovjek zatekne u nekoj teškoj životnoj situaciji. A Lubitzu zbog nečega nije bilo lako.

Citiraj:
Nemajući pojma o ljudskoj solidarnosti i o dužnosti ljudi da se međusobno pomažu i da jedni drugima pružaju mogućnost dostojanstvenog života, Lubitz je poveo računa o sebi i svojim potrebama i - ubio se.

Citiraj:
Spustio bi avion, polio se kerozinom i zapalio na uzletnoj pisti.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

Citiraj:
ŠTA PIŠE U IZVEŠTAJU KOMISIJE O PADU HELIKOPTERA
Pilotu našli alkohol u krvi!

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... rna-posada

Citiraj:
Pilot: Alkohol ne može da bude jedini uzrok pada helikoptera

Alkoholisanost ne može da bude jedini uzrok pada helikoptera i ne može se isključiti pogrešna procena dozvole za obavljanje zadatka, rekao je Slobodan Glavčić, bivši komandant helikopterske jedinice MUP-a Srbije i pilot sa višedecenijskim iskustvom.

"U svakoj letačkoj organizaciji postoji osoba koja prima zahtev za izvršenje nekog letačkog zadatka, ona mora da bude kompetentna, da prouči zadatak i donese odluku da li je zadatak izvršiv i da proveri da li postoje relevantni faktori da se on obavi ili modifikuje kako bi se obavio. Pripreme i procene moraju da budu u skladu sa ambijentom, kao i određivanje posade koja može da izvrši zadatak. Posada mora da bude kvalifikovana, ako je helikopter jednosed, pilot mora da bude osposobljen, ako ima više pilota, takođe moraju da budu osposobljeni", navodi Glavčić.
"Ova oblast podrazumeva poštovanje pravila i procedura, nijedna posada ne može da pristupi izvršenju zadatka ukoliko nije psihofizički sposobna za to. Naravno, podrazumeva se da ne sme biti pod dejstvom alkohola. Ukoliko je posada angažovana u noćnom dežurstvu, nije realno da postoji lekarska ekipa koja može da izvrši procenu sposobnosti pilota", dodaje Glavčić za B92. On smatra da uvek mora da postoji plan alternative u slučaju da nije moguće sleteti na ciljano mesto.
"Ne možemo reći da je isključena odgovornost posade zbog alkoholisanosti, ali ima više segmenata i neophodna je potpuna analiza, od početka do kraja zadatka. Mora da postoji plan koji podrazumeva i meteorološku prognozu i pripremu. Ukoliko ne postoje uslovi za sletanje na odredište, posada traži drugo rešenje, plan alternative postoji u svakom instrumentalnom letu. Ne može se sleteti na zacrtano odredište po svaku cenu", ističe Glavčić. Prema njegovim rečima bezbednosni minimumi moraju da budu poštovani.
Na pitanje da li je trebalo da neko od nadređenih, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i brigadni general Predrag Bandić reaguju, Glavčić je naveo da je moguća pogrešna procena mogućnosti izvršavanja zadatka. "I takvi slučajevi su poznati, to je prvi filter koji procenjuje mogućnost izvršenja zadatka, ne mogu da isključim da nije pogrešno procenjeno", rekao je Glavčić.

http://www.021.rs/Info/Srbija/Pilot-Alk ... ptera.html

Izveštaj Komisije koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije možete u celosti pročitati
http://www.mod.gov.rs/multimedia/file/v ... misije.pdf

Kompletan izveštaj stručne komisije koju je formirao komandant RViPVO, možete videti
http://www.mod.gov.rs/multimedia/file/v ... rvipvo.pdf

Za mene su ovi nesretnici iz helikoptera heroji, a i da se nije desila tragedija isto bi bili heroji.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 20:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Koja sramota,pa ta govna nema trunku morala i ljudskosti.vec dva dana citam sta ljudi pisu po twitteru jer je to jedino mjesto koje nije cenzurisano

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Prvi put procurilo u javnost da su novinarske ekipe spremno čekale na Aerodromu Nikola Tesla. Od 11:10 do 12:00 imate to gdje priznaje voditeljka RTS-a. Sad ja neću nikome da izvodim zaključke, ali svoj sam jasno izveo... odmah sam i pretpostavljao da su čekali tamo da slikaju ministre a la Supermen iz Feketića, mislim, nije da je bilo teško pretpostaviti tako šta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PuRBvRu68to[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 21:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Jel istina da je ovaj ministar odbrane gasic keramicar?jebem te zivote

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 15:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zena kaze Omer se strogo drzao vojnickih principa, pazio na ishranu, fizicki aktivan i nije pio alkohol...lud zbunjenog handri..

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Očekivano.

A možda sam paranoičan, ali i u vezi Lubitza se može postaviti par pitanja...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2015, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
http://www.pressrs.ba/sr/vesti/hronika/ ... inuo!.html

A uzasa, poznavao sam ga, stvarno dobar covjek bio. :( Bio je i na forumu prije, ali nije pisao posljednjih godina.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2015, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Tragedija
Neka mu je laka crna zemlja
:(

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2015, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Laka mu crna zemlja!

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2015, 14:42 
Počivaj u miru. Strašno.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2015, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
A uzasa, poznavao sam ga, stvarno dobar covjek bio. :( Bio je i na forumu prije, ali nije pisao posljednjih godina.

A tragedije,ne mogu doci sebi,prije par godina Lepir bizarno strada a sad ovo.....
Pocivaj u miru Vladane.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2015, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
Aaaaa zivote...Nisam ga poznavao ali vjerujte,svaka dlaka mi je na tijelu skocila. Uffff....

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Citiraj:
Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku, ubijen policajac

Nepoznata osoba je danas ušla u Policijsku stanicu u Zvorniku i počela pucati iz vatrenog oružja.

Prema prvim informacijama, u pitanju je pripadnik vehabijskog pokreta. Prema nepotvrđenim informacijama, u pucnjavi je ubijen jedan policajac, a dvojica su ranjena.

Motivi napada na policijsku stanicu zasad nisu poznati.

http://www.atvbl.com/teroristicki-napad ... policajac/

Citiraj:
Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku koji je večeras ubio jednog policajca, a dva ranio, ubijen je.

Naoružani napadač je večeras oko 19.00 časova upao u policijsku stanicu, uzvikujući "Alahu egber!"

U napadu je jedan policajac ubijen, a dva su ranjena, rekla je portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 02308.html

Poslednji put menjao 404_forbidden dana 27 Apr 2015, 19:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 19:02 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
A jbt. :-? :-? :-? :-?

Možda u ovom trenutku nije toliko bitno, ali vjerovatno će se i ovaj događaj nažalost iskoristiti da se skrene pažnja sa pravih problema. Kao što Bakir radi za dan RS, Mile oko referenduma i sl...

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 19:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Jel ovo i kod nas u RS pocelo????????????

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
Treba sacekati da se tacno utvrdi..

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 19:38 
Kakav crni teroristicki napad, debil vjerovatno umislio da ce guziti djevice u raju i napamet uletio i krenuo puskarati...

Koliki debil moras biti da ubijes samo jednu osobu u teroristickom "napadu"...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2015, 20:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2004, 01:04
Opet sr*** u Kozarcu,sad ce opet bosnje mi ovo mi ono

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2015, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
već su krenuli, nazivaju ubicu pravoslavnim teroristom koji je ubio povratnika

Citiraj:
Na području Kozarca kod Prijedora, u mjestu Dera, pronađeno je beživotno tijelo 74-godišnjeg muškarca.

Kako je potvrđeno u CЈB Prijedor, na lice mjesta izašao je dežurni ljekar- mrtvozornik, koji je na tijelu konstatovao povrede glave, i da je najvjerovatnije riječ o ubistvu.

Kako nezvanično RTRS saznaje, radi se o Hasanu Aliću, koji je u kući živio sam.

Očevici kažu, da je Alić bio je njemački penzioner.

Na mjestu događaja su i dalje policijski službenici, zajedno sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Više detalja o ovom slučaju, trebalo bi da se zna sutra, kada će biti urađena i obdukcija pronađenog tijela.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 03221.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]