banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 04:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
PANIČNI BEG BANJALUČANA: U ponoć ih uzbunio jeziv zvuk za vazdušnu opasnost!

Probuđeni gromoglasnom sirenom za uzbunu, onako bunovni zaledili od straha da će uskoro uslediti detonacije. Neki su se toliko izbezumili da su u pidžama izleteli na ulicu
banjaluka, foto wikipedia
Nakon što se u najvećem gradu Srpske u subotu, u ponoć prolomio signal za vazdušnu opasnost, građani Banjaluke su „kao opareni“ skakali iz svojih kreveta, ne znajući ni šta ih je snašlo, ni kuda da beže.

Signal je najjači bio u banjalučkom naselju Obilićevo, čiji meštani tvrde da se, kad se sete „jezivog zvuka“, i sada naježe!

Naime, s obzirom na to da su mnogi od njih u to doba noći već bili u dubokom snu, nimalo ne čudi što su se, probuđeni gromoglasnom sirenom za uzbunu, onako bunovni zaledili od straha da će uskoro uslediti detonacije!

- Pošto sam preživeo ratna dešavanja veoma dobro mi je poznata uzbuna za vazdušnu opasnost, koja je početkom devedesetih veoma često prethodila razarajućim granatiranjima. Još ne znamo šta je bila svrha ovog uzbunjivanja građana, odnosno da li se neko s nama grubo našalio ili se u nekom „obaveštajnom“ sistemu nešto popetljalo. U svakom slučaju, dobro smo se isprepadali, u prvi mah grčevito razmišljajući gde da bežimo. Tih tridesetak sekundi, meni su bili kao sati. Kad sam pogledao kroz prozor, u celom kvartu su bila popaljena svetla, a ljudi na prozorima, balkonima i terasama. Neki su se toliko izbezumili da su u pidžama izleteli na ulicu – kaže Marko N. iz naselja Obilićevo.

Oni koji su u subotu, u ponoć bili budni, kažu da su, pre zvuka za vazdušnu opasnost kao sa nekog razglasa čuli obaveštenje da će se oglasiti signal za uzbunu.

- To je otprilike, glasilo ovako: „Poštovani građani, vršimo redovnu probu uređaja za emitovanje signala u slučaju opasnosti. Tačno u ponoć, 30 sekundi emitovaćemo signal za vazdušnu opasnost.“ Onda je usledio taj signal, koji je mnoge Banjalučane isterao iz kreveta. Oni koji nisu čuli pomenuto upozorenje, zvali su Centar za osmatranje i obaveštenje Banjaluka, gde nisu znali šta se dešava – ističe jedan meštanin Obilićeva.

U ovom centru nisu bili raspoloženi da obasne kako je preksinoć došlo do oglašavanja signala za uzbunu, ali su potvrdili da im se preksinoć obratilo nekoliko meštana Obilićeva.

- Naime na sistemu za uzbunjivanje došlo je do greške, o čemu smo obavestili firmu koja ga održava. Za druge informacije obratite se banjalučkoj Civilnoj zaštiti – saopšteno nam je u kratkom telefonskom razgovoru.

U gradskom odseku za Civilnu zaštitu objašnjavaju da je do pometnje došlo zbog aktiviranja sirene Hidroelektrane (HE) „Bočac“, koja je u fazi montiranja na Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Obilićevu.

- Reč je o tehničkoj grešci, što se dešava kad se sirene za oglašavanje opasnosti postavljaju. Ova će služiti za obaveštenje stanovništva nizvodno od pomenute HE, u slučaju eventualnih kvarova. Sirena je verovatno bila programirana da se oglasi u podne, ali je, greškom, do toga došlo u ponoć. S druge strane, termin „vazdušna opasnost“ više ne postoji, ali je nekadašnji zvuk za ovu opasnost sličan onom koji su građani čuli preksinoć, kaže šef ovog odeljenja Željko Katić.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Moša :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ozbiljno? :x

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pickice

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
krenule bošnje sa kamionima i avionima :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izvinjavam se na dezinformaciji...nisam ja kuckao tekst :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam rekao da je vest lazna, nego da je uzbuna bila lazna... :lol:

Nasela sirotinja na fazon :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

O, jebalo majku...ispreskaka me najstrasnije :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
shakal je napisao:
Eto izasao si i u vijestima

http://wap.mtel.ba/preview_story/251963

nema sta, sad sam "selebriti" :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mene zanima u slučaju kako kažu eventualnih kvarova na Bočcu, koliko mi imamo vremena da se sklonimo poslije zvučnog signala?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ko ce se drugi i smijati tudjem strahu nego onaj ko ga osjetio nije :roll:
Meni se desilo isto, ovdje u DE, prije par godina i ni malo lijep osjecaj. Do zore nisam mogla zaspati od straha :oops: I daj vise prestanite sa vrijedjam drugih nacija, postajete smijesni i to uvijek isti i sve internet ratnici :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eto ti si u BL bila na prvoj liniji odbrane otadzbine :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 08:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U ovom mom selu sirene sviraju skoro svakodnevno. Sluze za alarmiranje dobrovoljaca angazovanih u spasilackim sluzbama (vatrogasci, hitna...) u slucaju pozara, udesa i sl.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Hertzog je napisao:
Eto ti si u BL bila na prvoj liniji odbrane otadzbine :)

Gdje sam ja bila i sta sam prezivjela ti ne mozes da znas :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Super

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2014, 17:35 
http://glassrpske.blogspot.com/2014/02/ ... l?spref=fb

Citiraj:
Majka i sin, Mara i Slobodan Savić jutros su pronađeni mrtvi u selu Donji Kladari, u opštini Srbac.
Prvi rezultati istrage pokazuju da se radi o dvostrukom ubistvu. Kako saznajemo, slučaj je prijavljen jutros oko 10 časova.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2014, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo kod Srpca

Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo kod Srpca
RTRS, SRNA - 19.02.2014 20:32 ⇒ 21:02
Dva lica uhapšena su na putu prema Gradišci. Pretpostavlja se da se uhapšena lica dovode u vezu sa ubistvom 78-godišnje Mare Savić i njenog 53-godišnjeg sina Slobodana, u porodičnoj kući u Donjim Kladarima kod Srpca javlja RTRS.
Policija je organizovala potjeru i na putu napravila zasjedu, nakon što su osumnjičeni pokušali da pobjegnu.
Policija je večeras uhapsila dva lica koja se sumnjiče da su ubila Maru Savić /78/ i njenog sina Slobodana /53/ u Donjim Kladarima kod Srpca, javlja Srna.
Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da će više informacija o ovom događaju biti poznato nakon kriminalističke obrade nad uhapšenima, koje je u toku.
Zbog sumnje da su povezani s ovim dvostrukim ubistvom, policija je danas tragala za 19-godišnjim Lukom Savićem, unukom Mare i sinom Slobodana, i za njegovim prijateljem i vršnjakom Daliborom Mitrakovićem.
Tijela Mare Savić /78/ i njenog sina Slobodana /53/ pronađena su danas u njihovoj kući u Donjim Kladarima kod Srpca, a sumnja se da je riječ o ubistvu, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.
Tijela su pronađena oko 10.45 časova.
Iz Okružnog tužilaštva navode da postoji osnovana sumnja da je za sada nepoznati izvršilac počinio krivično djelo ubistvo.
Uviđaj je izvršio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Željko Blažić sa pripadnicima banjalučkog Centra javne bezbjednosti.
Prvi rezultati istrage pokazuju da se radi o dvostrukom ubistvu.

Slušam na TV komšije kako kažu su bila uredna porodica, a ubijena baba je volila osumnjičenog unuka.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2014, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dvadesetogodišnji Luka Savić i šesnaestogodišnjak čiji su inicijali D.M. ubili su Maru Savić /78/ i njenog sina Slobodana /53/ u Donjim Kladarima kod Srpca, rečeno je u policiji Republike Srpske.
Savići su ubijeni u utorak, 18. februara, sa više hitaca iz vatrenog oružja. Osumnjičeni Luka je Slobodanov sin i Marin unuk.
Zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka Slobodan Radinković rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da su L.S. i njegov maloljetni drug uhapšeni sinoć oko 18.00 časova na putu između Srpca i Gradiške.
Radinković je ispričao da su osumnjičeni u utorak, oko 22.30 časova, ispred porodične kuće iz automatske puške ubili Maru, a potom telefonom pozvali Slobodana da i on dođe.
"Kada je Slobodan došao automobilom kući, oni su zapucali prema njemu i nanijeli mu prostrijelne rane po nogama. Iako ranjen, Slobodan je uspio da dopuže do kuće, ali su njih dvojica došli do njega i pucali mu u glavu"
, rekao je Radinković.
On je dodao da su osumnjičeni nakon ubistva uzeli Slobodanov automobil "reno laguna" i pobjegli u nepoznatom pravcu.
Prilikom hapšenja policija je u vozilu pronašla automatsku pušku iz koje su ubijeni Savići i na kojoj su bili otisci počinilaca.
Radinković je naglasio da je maloljetnik predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, kojem će tokom dana biti predat i drugi osumnjičeni.
Osumnjičeni su locirani i uhapšeni zahvaljujući brzoj intervenciji policije, Okružnog tužilaštva Banjaluka i Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske.
(Agencije)

A jbt. :(

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2014, 15:54 
Razlog?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2014, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo je drugi slučaj čedomorstva u mjesec dana u tim krajevima. Mnogo.

Btw, ja ne znam kako se kaže kada dijete rokne roditelja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]