AJracbo je napisao:
Jos jedan dokaz u kakvoj lakrdiji mi zivimo , pa ljudi moji ako se vec znalo da je psihicki bolesnik zasto ga nisu zatvorili , najlakse je kukati kad se nesto desi , a poput njega ih ima jos ihahaj , i samo se nesto poduzima kad se nesto ovako desi , sreca u nesreci je sto jos nije neko nastradao , jos najbolje da im umakne ko zna na sta je spreman sve
Ne kontaš ti. U našem društvu takvi psihički poremećaji su stigma i ruglo porodici bolesnika. I zato to ljudi kriju i taje, sklanjaju ga od pogleda drugih i zataškavaju njegovo ponašanje i ispade, sve tješeći se
neće on dobar je....dok neko ne plati glavom tuđu glupost. Kad sam bio klinac u mojoj zgradi je živio mladić šizofreničar, koga su bukvalno krili njegovi i kad je počeo rat došao je iz Popovače mislim kući u BL. Dok je uzimao terapiju i ljekove sve je bilo u redu, na oko sasvim uredan momak a onda je došla 1992....kad nestalo ljekova i blokada, onda je počelo veselje: počeo urlati okolo i juriti djecu, napadati i tući svoje u kući, hodati go i bos oko zgrada, sve dok jednom se nije dohvatio noža pa isprepadao komšije. Srećom pa je bilo naoružanih ljudi i vojske u ratu pa nije nikog priklao, nego su intervenisali neki ljudi na vrijeme ili da ga sklanjaju ili će da ga oni "ovjere" čim ga vide na ulici jer je počeo napadati djecu. Sklonjen je mislim na Sokolac, jer je sa ove naše psihijatrije samo preko ograde i kući....pukom srećom nije niko ubijen, al šta je sve radio svojima dobro se završilo.