banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 21:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Maj 2012, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
http://www.enovosti.info/lat/index.php? ... anja-djece

najsocniji djelovi

Radnici ovog vrtića, ali i roditelji te djece, u pisanoj izjavi koja je u posjedu "Nezavisnih" navode da su mališani "već duže vrijeme izloženi bestijalnom zlostavljanju od strane direktorice Sanele Mikić".
"Ističemo da je Sanela Mikić na inicijativu UO ovog vrtića i prosvjetnog inspektora trebalo da bude razriješena zbog još niza propusta u svom radu, ali pošto je kadar SDS-a, a SDS je u vlasti u Kotor Varošu napominjemo da rukovodstvo opštine odbija da je razriješi i pored zakona koji krše njenim zadržavanjem na istom radnom mjestu", navode zabrinuti roditelji u pismu i dodaju da zbog svega ispaštaju njihova djeca.
Njihove tvrdnje potkrepljuje i izjava koju je potpisalo šest radnika Vrtića "Larisa Šugić" u kojoj navode da je Mikićeva, dok je radila kao vaspitač, kažnjavala mališane šaljući ih iza ormara, boso i golo dijete držala je u kupatilu.

"Zalupila je vrata djetetu udarivši ga u nos i tako krvavo dijete poslala u kupatilo da stoji uza zid zamotano u peškir. Kada je tadašnja v.d. direktora Borka Ćorić pitala dijete šta tu radi, ono je odgovorilo da ga je teta udarila i poslala u kupatilo. Odgovor Mikićeve na ovo je bio da dijete nije dovoljno dobro i da zato mora biti tu da se popravi", piše u izjavi radnika.

pa kakvi su to roditelje,ljudi ili misevi
jebes roditelja koji nakon ovakvog maltretiranja djeteta ne dodje tamo i ne polupa je kao sijalicu

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Ne bi je spasila ni jedinica za podrsku kad bi je se ja docepo ...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Japanske i kineske metode mucenja... Uhhh

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Gospode Bože... Ne mogu da vjerujem da to već nije riješeno! Pa to su djeca! :angry4: :angry4: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne kontam, pa i nahočad bi neko branio, a ova djeca kao da nemaju roditelje???
Ošišala bih je na ćelavo i šutiranjem prošetala gologuzu kroz kasabu. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Stvarno strašno. A sve i da je dijete nešto skrivilo postoje druge metode kako da se riješe ti slučajevi.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2012, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Читао сам ову вијест на неком другом сајту и тамо се у коментарима јавило доста људи који кажу да то није истина. Не треба баш безрезервно вјеровати у све што пише.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2012, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
I ja nešto sumnjam u ovo, mislim koji bi roditelj ostao hladan nakon što mu dijete dođe kući sa slomljenim nosem, a to mu napravila vaspitačica u vrtiću. Da je ovo baš istina mislim da bi ona već bila na intenzivnoj...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2012, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Uvijek treba dobro ispitati, pa donijeti sud. Ali novinari tekst baš fino oblikuju, taman sve urade da implicira da je ta žena kriva. U svakom slučaju provjeriti pa po zaslugama.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2012, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Panzer je napisao:
I ja nešto sumnjam u ovo, mislim koji bi roditelj ostao hladan nakon što mu dijete dođe kući sa slomljenim nosem, a to mu napravila vaspitačica u vrtiću. Da je ovo baš istina mislim da bi ona već bila na intenzivnoj...

Upravo. Da mi dodje sin i da mi kaze da ga je nalupala uciteljica, mene bi poslije par sati saslusavali u policiji a nju bi krpili u hirurskoj sali :-?

Ocito je njeno mjesto vec pikirano.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2012, 18:57 
Jedna gospodja iz KV je rekla da su joj to prisili, valjda zbog stranackog opredjeljenja.

Takodje kaze da ona nema nikakve veze uopste sa djecom iz vrtica, a sada sta je istina...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
http://www.enovosti.info/lat/index.php?option=btg_novosti&idnovost=42932&Direktorica-vrti%C4%87a-smijenjena-zbog-zlostavljanja-djece je napisao:
Radnici ovog vrtića, ali i roditelji te djece, u pisanoj izjavi koja je u posjedu "Nezavisnih" navode da su mališani "već duže vrijeme izloženi bestijalnom zlostavljanju od strane direktorice Sanele Mikić".
"Ističemo da je Sanela Mikić na inicijativu UO ovog vrtića i prosvjetnog inspektora trebalo da bude razriješena zbog još niza propusta u svom radu, ali pošto je kadar SDS-a, a SDS je u vlasti u Kotor Varošu napominjemo da rukovodstvo opštine odbija da je razriješi i pored zakona koji krše njenim zadržavanjem na istom radnom mjestu", navode zabrinuti roditelji u pismu i dodaju da zbog svega ispaštaju njihova djeca.
Njihove tvrdnje potkrepljuje i izjava koju je potpisalo šest radnika Vrtića "Larisa Šugić" u kojoj navode da je Mikićeva, dok je radila kao vaspitač, kažnjavala mališane šaljući ih iza ormara, boso i golo dijete držala je u kupatilu.

"Zalupila je vrata djetetu udarivši ga u nos i tako krvavo dijete poslala u kupatilo da stoji uza zid zamotano u peškir. Kada je tadašnja v.d. direktora Borka Ćorić pitala dijete šta tu radi, ono je odgovorilo da ga je teta udarila i poslala u kupatilo. Odgovor Mikićeve na ovo je bio: "Ovo je Sparta!"

pa kakvi su to roditelje,ljudi ili misevi
jebes roditelja koji nakon ovakvog maltretiranja djeteta ne dodje tamo i ne polupa je kao sijalicu

Potpuno se slažem. Mislim da je stopa nsilja odveć niska za uslove u kojima živimo.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
E, posto sam ja iz K-V, samo da vas obavijestim - politicka podmetanja su u pitanju, popracena malogradjanstinom i pohlepom. Nije istina ni da je Sanela (znam ju licno) uradila djeci ono sta pisu Nezavisne, niti je istina da su one tete (znam ih obe, cuvale su i mene dok sam bio mali :) ) postupile onako kako je u novinama...

Ovaj dogadjaj me podsjeca na ratno i poslijeratno uhljebljavanje po politickom kalupu, gdje su samo stranacki podobni ljudi dobijali posao ili na njihov racun micali nekog i dovodili svog poltrona. Zrtva je u tom slucaju bila moja majka. Jedna cistacica, sa jedva zavrsenom srednjom skolom, htjela dobiti posao salteruse u banci, a moja mama (tada rukovodilac u banci) joj je rekla da ne moze, jer se ne razumije u posao. I sta je ta cistacica uradila !? Pocela da spletkari okolo, da vuce politicke veze i vezice, da podmece mojoj majci i jos par njih, koji su takodje bili protiv njenog zaposljavanja na neku "strucnu" poziciju (da se razumijemo, za poziciju salteruse u banci ne treba neko bajno obrazovanje, ali ona ni ono najosnovnije nije znala da uradi). Izborila se nekako za probni rad, ali je vec nakon par dana smaknuta, jer je svaki dan bila u minusu na kasi. Tek kad joj je generalni direktor iz BL porucio, da NE MOZE dobiti taj posao, ohladila se i prestala podmetati...

Znaci, Nezavisne su pretenciozno u necije ime pokusale napraviti skandal od ovoga i senzacionalizmom prikupiti par citalaca vise...

Odavno mi se Nezavisne gade, a cini mi se da cu ih prestati skroz citati... Pogotovo kad znam pozadinu nekih slucajeva, koji su zataskani ili "demantovani", kako bi se sacuvala necija guzica (od jednog tuzioca, nekoliko politicara i novokomponovanih biznismena) - ovamo se desilo jedno, a Nezavisne pisu drugo - naruceni tekstovi.

Nedavno sam kritikovao onog kvazi novinaricica Klincova, kako u razmaku od par dana diskretno reklamira zivotna osiguranja (pretpostavljam da ga je GraWe osiguranje platilo da objavi par tekstova na tu temu).

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dobro jutro Kolumbo...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 08:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
Nije istina ni da je Sanela (znam ju licno) uradila djeci ono sta pisu Nezavisne, niti je istina da su one tete (znam ih obe, cuvale su i mene dok sam bio mali :) ) postupile onako kako je u novinama...

Ima li igdje demant navedenog? Ako neće Nezavisne da objave demant objaviće druge novine.
Ko je lud da ga popljuju a ovaj da ćuti? Imaju razni mediji za odbranu, od tv-a pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Ima li igdje demant navedenog?

I sta onda? Sta dobija sa tim?? Razvlaci se po novinama ko svjeza zvaka na asfaltu. Rekla-kazala. Ukoliko misli da moze, neka demantuje na sudu.
Sto rece ajkula, odavno bi roditelj odreagovao da je dijete doslo sa vidnim povredama kuci...

Odavno je novinarstvo izgubilo svaki dignitet.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Što bi se onda rastezala ko žvakaa i po sudu? Šta je boli briga, izgubi posao ko čo'ek i mirna Krajina.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakvu korist ima od novina?? Vecina tekstova po novinama ima u sebi 10% rijeci osobe koja daje izjavu i 90% slobodne maste novinara. Drugo, moze da demantuje u nedogled i dalje ostaje na rekla-kazala.

(recimo da se radi o pravnoj drzavi) Na sudu bi dobila eventualnu satisfakciju zbog nanesenih lazi i neistina. Mozda i ostala na radnom mjestu. Mozda bi ohrabrila i druge da poduzmu nesto protiv mobinga na radnom mjestu. Mozda bi se vece kolo okrenulo pa doslo do nekih promjena. (ponavljam, uzecemo u obzir da se radi o pravnoj drzavi, da parnice ne traju do gladna godina, da sudstvo nije korumpirano itd itd).

Ovako ispada da svak' svakog po novinama moze da razvlaci, blati, pljuje, iznosi netacne navode, laze i...."mirna Krajina"

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvar je u šteti koja je nanesena putem medija pojedincu.
Čak i kada bi dobila obeštećenje na sudu, bez demanta u istim medijima ona bi i dalje bila persona non grata.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Razumijem sta hoces da kazes. Ja, licno, ne zarezujem bas mnogo (lokalna) novinarska piskaranja. (Ne poznam doticnu i ne mogu da sudim) Ali njoj je i sa demantom i bez demanta steta nanesena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]