banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 23:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2011, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da li je moguće: Preko tela prešla najmanje četiri vozila, dvadesetak vozača ga obišlo, ali niko nije zvao policiju i Hitnu pomoć.

Slika

Pešak, čiji identitet još nije utvrđen, pregažen je preksinoć oko ponoći automobilom na periferiji Smedereva, nakon čega je vozač pobegao sa mesta nesreće. Preko tela stradalog muškarca prešlo je više vozila, a delovi lobanje nađeni su na oko dvadesetak metara od mesta nesreće, zbog čega je bilo nemoguće utvrditi čak i njegovu životnu dob.
Nesreća se dogodila u Ulici Crvene armije, u blizini objekta "Kraljev dvor". Reč je o neosvetljenoj deonici izlaza iz Smedereva, koja vodi do autoputa Beograd - Niš i ka Požarevcu, izuzetno prometnoj, naročito tokom vikenda.

Dva puta izlazili na uviđaj

Vozač koji je izazvao nesreću pobegao je sa mesta nesreće, a policija još nije utvrdila o kojoj vrsti vozila je reč. Mesto nesreće bilo je označeno u dužini od oko 200 metara, a saobraćaj je cele noći bio u prekidu.
Istražni sudija Marko Jocić, koji je u dva navrata izlazio na lice mesta, potvrdio je da je preko tela nastradalog pešaka prešlo više vozila, ali da niko od vozača nije pozvao ni policiju ni Hitnu pomoć.

- Nesreća je prijavljena pedesetak minuta posle ponoći, a policiju je pozvao dvadesetsedmogodišnji mladić, koji je, takođe, naleteo na telo pregaženog muškarca. Prema njegovim rečima, on je primetio telo na kolovozu na svega pet metara, što nije bilo dovoljno da zakoči. Kada ga je pregazio, zaustavio se, uključio sva četiri žmigavca, izašao iz automobila i pozvao policiju. U međuvremenu je još jedno vozilo, koje je išlo iz suprotnog smera, prešlo preko beživotnog tela - kaže istražni sudija Marko Jocić.
Prema Jocićevim rečima, pešak je pronađen na sredini kolovoza, na beloj liniji, a tragovi sa lica mesta ukazuju da je nesretni čovek pregažen više puta i razvlačen u dužini od oko 100 metara.

- Sudeći prema tragovima automobila, preko njega su prešla najmanje četiri vozila. Pronašli smo dosta delova plastike, farbe, a na delu puta u dužini od oko stotinak metara pronađeni su delovi tela i odeće pregaženog muškarca, kao i mnogobrojni tragovi koji ukazuju na to da je bukvalno bio razvlačen po putu. Delove lobanje pronašli smo na oko 20 metara od mesta nesreće. Neki su ga zaobilazili i kretali se po bankini, a prema prvim procenama, pored zgaženog pešaka prošlo je sigurno dvadesetak vozila, jer je ovaj put prilično prometan, naročito tokom vikenda - navodi Jocić.
Kako je reč o gotovo neosvetljenom delu puta, istražni sudija morao je da na mesto nesreće izađe i rano ujutru, kako bi bili pronađeni svi tragovi i prikupljeni svi dokazi.
- Uviđaj smo obavljali do tri sata posle ponoći i nastavili ujutru od sedam do devet. Mesto nesreće bilo je obezbeđeno u dužini od oko 200 metara, zbog čega smo morali da blokiramo saobraćaj tokom noći. Na licu mesta, osim saobraćajne policije, bili su i tužilac i kriminalistički tehničari. Imamo dosta tragova i sakupili smo dosta materijala, ali bi nam dobro došla i saradnja građana koji su prolazili ovuda. Ako niko od onih koji su prošli ovuda nisu hteli tada da se zaustave i pozovu policiju, možda bi neko mogao sada da se nečeg priseti i to prijavi - kaže istražni sudija.

Nema očevidaca

Za sada nema naznaka da je bilo očevidaca ove nesreće, ali se istražni sudija Jocić nada da će na osnovu svih do sada prikupljenih podataka i dokaza uskoro, ipak, biti rasvetljen ovaj slučaj. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta nastradalog muškarca, kojem su uzeti otisci prstiju radi identifikacije. Nezvanično saznajemo da se jedan mladić iz sela Radinca, koje se nalazi u blizini mesta nesreće, javio policiji zbog sumnje da je pregaženi pešak njegov otac.
Ovo je za nedelju dana treća nesreća u kojoj stradaju pešaci u ovom delu periferije Smedereva. Prethodna dva gaženja pešaka bila su na pružnom prelazu, nedaleko od mesta poslednjeg tragičnog događaja.

Gori smo od Kineza

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Joj sunce ti jebem, pa normalan svijet pregaženu mačku makne sa kolovoza, a njih dvadeset čovjeka pregazili i nikome nije imao toliko ljudskosti da javi policiji i da spriječi dalje nakaženje tijela.
Neka je na čast svima koji su prošli, a nisu ništa učinili. Zbogom Srbijo na qrac te nabijem!

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nisu smjeli stati, vjerovatno je počinjala "Farma" ili "Grand" na Pinku, da su stali propustili bi uvod :roll:
I onda kukaju kako im je teško, da su zaslužili bolje.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Priveden zbog pijanstva jedini vozač koji je stao da pomogne pregaženom pešaku

Istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu Marko Jocić izjavio je danas Tanjugu da je utvrđen identitet pešaka koji je više puta pregažen u noći između petka i subote u ulici Crvene armije u Smederevu.

- Radi se o šezdesetogodišnjem M.B. iz Smedereva. Njega je prepoznao sin po odeći. Naložio sam i obdukciju nastradalog. Videćemo šta će istraga pokazati, za sada nemamo podatke ko je udario pešaka i pobegao sa mesta događaja - rekao je Jocić.

On je naveo da je izvesno da je čoveka nakon prvog pregazilo još četiri ili pet vozila.

- Tragamo za vozačem koji se čoveka udario i pobegao, ali za sada ne znamo da li je reč o putničkom ili teretnom vozilu - kaže sudija Jocić.

Sudija ne pamti da se nešto slično dogodilo i izrazio zaprepašćenje da je, kako je rekao, više automobila pregazilo pešaka koji je ležao na putu.

- Strašno je da se niko nije zaustavio, osim jednog mladića koji je, na svoju nesreću, imao 0,7 promila alkohola u krvi. Kad zgazite psa, stanete i nelagodno se osećate. Ne mogu da verujem da neko može da pregazi čoveka i da nastavi vožnju kao da se ništa nije dogodilo - kazao je sudija Jocić.

Ulica Crvene armije je jedna od najprometnijih u Smederevu i saobraćaj je dodatno pojačan zato što povezuje centar grada sa Železarom i izlaznim putevima prema auto putu, Kovinu, Požarevcu i drugim gradovima u okruženju.

U cilju istrage, u policiji nisu mogli da potvrde Tanjugu da li imaju novih saznanja u vezi sa ovim tragičnim slučajem i eventualnim izvršiocem. Istražni sudija Jocić apelovao je na sve koji imaju ikakva saznanja o ovoj saobraćajnoj nesreći da se jave najbližoj policijskoj stanici.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čovjek više ne smije ništa reći, kao to kod nas ne može da bude. Strašno, postavljao sam mnogo strašnih priča na CH, ali ova je jedna od onih upečatljivih.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Strašno... :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 08:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Propust opštinskih vlasti što se tiče neosvijetljenosti prometne dionice, a što se tiče uzastopnog gaženja unesrećenog od strane više vozača i bježanja istih sa lica mjesta nemam riječi. Jeziva smrt i ne samo smrt, nego je još jezivije masakriranje tijela.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Iskreno, kontam da bih i ja samo zaobišao lika...Jer, ako neko tako nepomičan leži na ulici, ja mu ne mogu pomoći, a koje sam sreće i mene bi neko pokupio...S druge strane, uzdao bih se u zdrav razum i pomislio "neko je valjda već javio policiji" pa ne bih ni to uradio...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uglavnom uhapsen je i lik koji je pozvao policiju i podnesena prijava zbog nepruzanja pomoci? I onda se zapitam da li bih stao u takvoj situaciji.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 17:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kad tako razmišljate interesuje me je li iko od vas imao saobraćajku ili neku drugu situaciju gdje ste trebali tuđu pomoć?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nije, vjerovatno zato i pricamo. Pretpostavljam da je drugacije razmisljanje covjeka koji je dozivio nesto slicno.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 18:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Zalosno, ljudi uvijek misle, ma neko ce drugi pomoci.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 18:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Cudi me da ga neko nije sakupio za burek...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
znači kinezi su mala maca za srbijance...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi, šta pričate vi?! 'ladno bi prošli kraj čovjeka koji čeži na sred sreške ulice???? Ja ne vjerujem, majke mi... :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 21:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Da to ti je ljudska psihologija, i ja kako sam stariji gledam da sto vise izbjegavam probleme ono u fazonu nije to moj problem, neko drugi ce ga rjesiti.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onaj koji bi u tom trenutku razmišljao hoće li to postati njegov problem ili ne, ili da li će mene sada handriti policija zato što sam popio 2 piva večeras, za mene nije čovjek. Znači, sutra, ne daj Bože, bi tako prošli i pored mene... Kao, neka je, nek' leži, već će joj neko pomoći... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
Onaj koji bi u tom trenutku razmišljao hoće li to postati njegov problem ili ne, ili da li će mene sada handriti policija zato što sam popio 2 piva večeras, za mene nije čovjek. Znači, sutra, ne daj Bože, bi tako prošli i pored mene... Kao, neka je, nek' leži, već će joj neko pomoći... :confused2:

Pa kraj tebe ne bi jer te znam. A evo ovaj momak sto se zaustavio i pozvao policiju ce sad da fasuje masnu kaznu, ni kriv ni duzan. A jedini je stao.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma daj šakal, života ti!
Pa fasovaće kaznu i šta sad? Fasovao bi i ovako i onako da ga je zaustavila policija. Trebali su da ga puste jer eto, on je učinio dobro djelo pa zvao policiju? To ne treba da bude dobro djelo, to je moralna dužnost svakog od nas, da pomogne kad vidi da je neko u nevolji, pogotovo u ovakvim situacijama.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prvi ga udario, zbrisao, nije u redu... Ali ova dvojica su pobjegli jer ce robije samo vidjeti, a ni krivi ni duzni. Kao ovaj nesretnik sto je zvao pomoc.

Koliko nas je u stanju po ovakvom vremenu pravovremeno zapaziti nekog da lezi na sred puta?? Noc, nema rasvjete, oborena svijetla, 60 km/h...

Koliko ce nas na vrijeme zaustaviti vozilo?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]