banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 07:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Odgovornost vlasnika
PostPoslato: 08 Sep 2011, 18:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Sep 2011, 18:02
Dobro je sto niste imali hertza, kako kazete, da ih se 'otarasite', pogotovo kad se uzme u obzir da ste vi odgovorni sto se kuja okotila, trebali ste davno da je sterilisete, jer to je ono sto svaki odgovorni vlasnik radi! Ako vec 'nemate uslova' za stence, onda se mora sterilisati kuja! Pored toliko napustenih i izbacenih pasa na ulicama, samo fale jos i vlasnicka legla..kuju treba sterilisati i traziti od novih vlasnika stenaca da takodje sterilisu svoje..

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
hahaha, e moja zvjezdana kakav si ti lik

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Goxon, koliko god napadno je zvučala, ima smisla to što kaže. Zato i jeste sve više lutalica na ulicama. Svako malo se javi neko sa leglom od po 10 štenadi, a nikog da ih udomi.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 19:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Sep 2011, 18:02
Drago mi je, Goxone, sto nalazite nesto smesno u tome, jer ja ne nalazim! Za razliku od mnogih koji svesno drze neodgovorno zivotinje, i ne zanima ih njihova patnja, JA idem za njima i skupljam te 'greske'! Imam dva psa, jedan iz kontejnera izvucen sa jos 7-oro brace i sestara, sve sam morala na cuclu da odgojim, i jedva sam ih udomila, drugi pas je bio kao stene polumrtav kod mog ulaza, sad imam i stene u kupatilu, opet iz kontejnera izvadjeno, prekriveno crvima, krpeljima i buvama, jos je i gljivice imalo, mesec dana sam trosila vreme i novac na lecenje golog mesa! Pored njih imam u stanu i 4 macke, sve pokupljene sa ulice u groznom stanju! I, zamislite, imam i zivot, porodicu, dete, posao, trosim dragoceno slobodno vreme na zivotinje jer ne mogu da prodjem kao vi, pretpostavljam, kad naidjem na nekog polumrtvog! Kroz moj stan su poslednjih 10 god prosle na desetine zivotinja koje sam JA lecila, operisala, vakcinisala, sterilisala i udomila! Da ste IKAD uzeli napusteno bice u ranama, mrtvo bolesno sa ulice, potrosili pare i vreme na njega umestio u kaficu ili na patike, sad se ne biste smejali vlasnickom leglu, nego biste bili ogorceni kao i ja zbog stava bilo kog vlasnika koji, za mene-nepojmljivo, SAM odluci da ima okot svoje zivotinje, a onda smatra da je normalno da kaze da nema gde sa njima, i da je normalno da sad ocekuje da 'neko drugi' preuzme odgovornost za njegovu odluku, time sto ce preuzeti zivotnu odgovornost za stene! a ako novi vlasnik bude mislio kao i on, eto za 6 meseci jos po okot od svakog steneta!samo jedna kuja i njeno potomstvo tokom sedam godina mogu doneti na svet 67.000 štenadi!Cista matematika! Barem bi ljudi u 21. veku trebalo da budu edukovani i da se odgovorno ponasaju prema zivotinjama. Da ne spominjem sto svako sa rasnim psom smatra da je Bogom dan da samostalno u kucnoj radinosti glumi 'odgajivaca' i stancuje 2 legla godisnje, sto ne proda, pokloni, pa se cesto vide i 'rasni' napolju! Manite me takvih 'ljubitelja'! Zanima me da li se gospodin vlasnik ovog legla ikada pobunio protiv broja ulicnih i njihove brojcanosti? Ako jeste, kako je onda mogao da dozvoli okot svoje zenke? I nemojte mi pricu da nije mogao da spreci, pa valjda svaki vlasnik drzi svog psa u svom dvoristu, pod nadzorom!I jos, jedan bitan razlog-uzevsi u obzir da se uzasno tesko udomljavaju psi inace, svaki udomljen iz 'domace radinosti',(koji nije trebao da se rodi) znaci SMRT za jednog sa ulice, koji je mogao da zauzme to mesto! Malo promenite pogled na stvari, pa ce vam,Goxone, biti malo manje smesno, a mozda vas i bas briga, jer ste jedan od onih kojima smetaju psi na ulicama, a nista nikad nije uradio licno da se ista tu promeni? Ja nemam tolike zivotinje jer 'volim i zelim' da ih imam, vec zato sto ne mogu bezosecajno da prodjem pored njih, i da znam da ce umreti posle toga! Da sam takva, onda bih prolazila i pored coveka koji lezi na ulici, kao gomila ljudi, sto se videlo kad naprave foru novinari i leze na ulicama, od 10.000 ljudi, dvoje se zaustavi, toliko od 'humanistima' koji se pozivaju stalno na ljude, naravno-uvek virtuelno!Kad budete po ko zna koji put uzeli stene sa ulice koje je neko bacio, i trazili mu dom, onda se smejte kad se pojavi hiljaditi 'vlasnik' sa svojim x na n leglom po 8 kom,ok?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]