banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 02:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Dresura psa?
PostPoslato: 09 Jul 2007, 22:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2005, 11:20
Da li postoji dresura za pse u bl i gdje ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 05:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Vjeruj mi da je to sve ovde smijesno jer nije fora isprebijati i isprepadati psa pa reci vidis kako slusa.
Moj ti je savjet nikad te nece slusati kao kad ga ti sam naucis znaci dohvati se neke literature i lagano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 06:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Mejdan, tako je.

chester, koju rasu imas??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 10:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2005, 11:20
imam samojeda...ne znam josh cu da vidim za to

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Ej stari vidim da te interesuje dresura za pse neznam jel ima u B.L. jer zivim u inozemstvu ali se bavim sa psima. Koliko vidim da imas Samojed rasu.Ta rasa ti je porijeklom iz Rusije i nastala je oko 1600 godine. a ime su dobili zbog Samojed nomada sto su zivjeli i kretali se u sjevernoj Aziji.
Oni ti zive oko 12 godina i znaju biti izmedju 23 i 30 kg teski - ovo je samo prosjek njihovog zivota i kg.U Aziji se ovaj pas zove Samoiedskaia sabaka.
Samojed,aljaska malamuta , lajka i ima jos rasa da nepisem sve pripada istoj kategoriji pasa i sve te rase su teske za dresirati tako da bi ti ja preporucio da nadjes kakav kurs za dresuru ako nemas iskustva sa psima. Ali nije nemoguce i ako nemas samo moras da budes strpljiv sa Samojedom kad ih treniras i nemoj da treniras vise od 10 do 15 min dva do tri puta na dan.Ne, sjedi, lezi i dodji su glavne komande. Nemoj tuci psa sa tim ga neces nauciti nista.Kad si ti bio mali tata ili mama su te ponekad udarili po dupetu ti si plakao ali te nije bolilo jer nisu koristili snagu nego samo da te postave na mjesto da znas kad kazu ne da misle to tako i ti ponekad mozes to uraditi da ga naucis ali koristi svoj glas vise nego ruku. I zapamti ako ti je pas uradio sto netreba a nisi ga uhvatio na djelu nemoj da vices na njega ili da ga udaris po dupetu jer nece razumjeti zasto. Idi do biblioteke i vidi jel imaju tamo kakvih knjiga o dresuri. Opisao bi ti jos sto sta ali treba za to i mjesta i vremena da bi me razumio tako ovo je sve od mene za sada i neka ti je sretno sa psom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2007, 16:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ja mislim da sirom BiH imas puno dresera pasa. Znam da su neki vodili pse ne dresuru u Tuzlu, ali evo jedan link, pa sam odluci. Mislim da se radi o izvanrednom dreseru pasa, a to pokzuju i uslovi u kojima ih drzi. Pogledaj pa odluci, iako mozes odabrati i nekog dresera koji puno blizi tvome mjestu stanovanja.
http://216.239.51.104/search?q=cache:0I ... cd=1&gl=us

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2007, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
chester je napisao:
imam samojeda

Najljepsi pas na svetu

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 10:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
samo lagano i bez nervoze. psa treba uvijek nagraditi kad učini ono što mu naredite. tako oni pamte šta je dobro a šta ne. tako sam i ja postupao i rezultati su više nego pozitivni. sluša sve što mu se naredi. ja sam ga nagrađivao sirovim mesom, brale da vidiš kako se ponaša. kud ti okom on skokom. legenda neviđena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 12:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
SIJUKS je napisao:
chester je napisao:
imam samojeda

Najljepsi pas na svetu

Da mozda je ljep ali razmisli dali je za ove klimatske uslove,kako bi bilo bokseru,stafordu ili dobermanu u Rusiji i Sibiru.
Nekidan kad sam vidio momka na plus 40 kako vuce al bas vuce polu mrtvog psa kroz grad najezio sam se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Neko mi rece da Samojed grize po kuci parket,vrata i sve sto je od drveta,je li to istina?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 00:24 
Pripravnik
Pripravnik

He he svi mladi psi grizu sta im pod njusku dodje.
Ne bez zeze dok je kuce znaju da grizu svasta nesto zato sto ih zubi svrbe pa kad promjene mlijecne zube vecina ih prestane gristi ali ako nastave i poslije toga onda to rade iz dosade.
Najbolji nacin da ne grizu je da se izmore.
Sto znaci da se moraju fizicki i psihicki aktivirati.
Suma, nova podrucje gdje nisi bio ili si vrlo davno bio i dresura su vise psihicki napor psima nego fizicki.Tako ako kombinujes hodanje u sumi hodaj dok se pas dobro ne izmori jer ga mirisi i zvukovi u sumi dobro izmore pa onda se izigraj sa njim kad dodjete kuci.Nova podrucija imaju skoro isti efekat kao suma jer ima dosta mirisa koji su mu nepoznati tako da koristi glavu non stop pa ga to izmori i opet malo igre poslije.
A dresura ti je dobra da dobijes jos vise kontakt sa svojim psom, tako da je mozes kombinovati sa svakim izlazkom sa cukom. Sa dresurom mozes poceti u dvoristu sve dok mu ne dosadi pa se onda igraj malo sa cukom pa opet malo dresure ali ne previse sada i onda prosetaj sa njim u tvojoj okolici gdje mu je poznato pa kad se vratis opet se poigraj malo sa cukom( lopta ili ono sto cuko voli je vrlo fino koristit ).
Koliko ces hodati ili dresirati itd... je ovisno o rasi i psu nekada malo vise o psu nego rasi.
Samojed voli aktivnost tako da je veca sansa da iz dosade mogu da pronadju sto sta interesantno da grizu.
A sto se tice parketa zato jos nisam cuo ali nije nemoguce he he.
Meni su vecinom papuce, novine ,casopisi oo uh daljinski dva puta he he i jos kojekakvih sitnica ali nisam imao problema sa namjestajem. Ali to mi se desavalo samo na pocetku dok su bili kucadi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 22:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2007, 19:07
Koga zanimaju samoyedi neka ide na topic Moj izbor je samoyed nauci ce nesto o njima nemoj te lupati gluposti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2007, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik

Mozda su ova lupetanja za tebe gluposti Noa ali ova lupetanja od ljubitelja pasa su vecinom razna iskustva ljudi koji imaju psa tako da svako moze nesto novo da vidi pa cak i da nauci. A ova tema je nastala na konto pitanja od chestera- da li postoji dresura za pse u BL i gdje- i nastala je prije teme o Samojedima.

Vrh

Tema posta: Re: Dresura psa?
PostPoslato: 06 Nov 2010, 11:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Nov 2010, 11:31
Mene takođe zanima da li postoji dresura pasa u BL ??? Imam njemačkog ovčara starog 5 mjeseci i mislim da mu je vrijeme da ga vodim na dresuru.Nema šanse da ga kod kuće naučim bilo šta :)

Vrh

Tema posta: Re: Dresura psa?
PostPoslato: 06 Nov 2010, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
cezare, promijeni svoj stav pa ces ga nauciti sam mnogo vise nego sto mislis. srecno :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]