banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 17:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Njemacki bokser
PostPoslato: 26 Jul 2006, 09:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Dobila sam na poklon njemackog boksera, ali me mnogo ljudi ubjedjuje da nikako ne bih trebala da ga drzim u stanu, a ja trenutno nemam mogucnosti da mu obezbjedim neki drugi smjestaj. Sta vise, stan mi je relativno velike povrsine i, po mom misljenju, mogu mu se stvoriti lijepi uslovi za zivot. Ipak, strah me je da mu tu mozda nesto nece odgovarati i da ce patiti.
Ima li neko iskustva sa ovim psima i znate li nesto vise o ovom problemu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Ne znam zbog čega su ti to rekli.Njemački boxer je pravi kućni pas.Šta više, zbog svoje kratke dlake ne podnosi dobro hladnoću i zimi nikako ne bi trebalo da je napolju.Samo ti njega smjesti kod sebe na gajbu i uživaj... :wink:
Ovi što te odgovaraju vjerovatno ne trpe psa u kući bilo koje rase bio, tako da bi ti isto rekli bio to pinč, pudla, boxer ili doga.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Nemoj držati psa u stanu, nije to životinja za stan.
Ako eventualno imaš neke rodbine negdje na selu najbolje da tamo odvedeš psa, ili eventualno u neko veće dvorište, ail u stanu :angry7:
Ako sad nemaš nikakav drugi smještaj onda bi taj stan trebao u svakom slučaju biti samo privremeno rješenje, dok ne nađeš šta bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Warrior of the Light je napisao:
Nemoj držati psa u stanu, nije to životinja za stan.
Ako eventualno imaš neke rodbine negdje na selu najbolje da tamo odvedeš psa, ili eventualno u neko veće dvorište, ail u stanu :angry7:
Ako sad nemaš nikakav drugi smještaj onda bi taj stan trebao u svakom slučaju biti samo privremeno rješenje, dok ne nađeš šta bolje.

Cuj nije zivotinja za stan... Mislim sve zavisi od rase, veci psi se nebi trebali drzati u stanu, kao ni neki lovacki i slicno... Ali dosta rasa je cisto za stan, a i vecina ostalih se savrseno prilagodi zivotu u stanu, uz ceste izlaske vani naravno, makar 3 dnevno, od toga makar jedan polusatni da se posteno istrci... Samo treba imati razumljevanja, strpljenja i ljubavi prema ziotinjama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Pa neznam za tog njemačkog boksera, zvuči mi kao da je nešto poveliko :D
Inače lično ja ne bih nikad imao srca da držim psa u stanu. A što se tiče većih rasa, mislim da je to i ružno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2006, 20:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ja nisam pristalica drzanje pasa u stanu. Za takav stav imam svoje opravdanje, kao npr. ne podnosim mirs psa u stanu. Taj miris zna biti neprijatan. Pored toga ako psa drzimo u stanu onda negova higijena mora biti besprekorna, a za odrzavanje higijene psa treba imati vremana. Kad to kazem, onda mislim na uredno pranje, urednu ishranu, jer kao sto znamo, pas je prenosilac raznih bolesti kao npr. gliste, ehoinokokus. Ovo poslednje moze biti jako nezgodno. Ako jos imamo malu djecu koja puzu ili cemo uskoro imati malu djecu , onda bih svakome preporucio da ne drzi psa u stanu.

Medjutim, ako smo se na to odlucili, ako imamo puno vremena da posvetimo psu, onda je to druga stvar, samo danas je malo ljudi koji to mogu. U svakom slucaju dok je pas mali, dok jos nije stekao navike, pa piski svuda svakih pola sata, ali i obavlja druge potrebe, preporucio bih da ga drzis u banji, ali predhodno dole stavi nekoliko slojeva novina, koje ces cesto mijenjati. Odamh pocni sa ucenjem na urednost. Kad primijetis da se mali pas okrece oko sebe, znaj da ima veliku potrebu, pa ga smjesti na jedno mjesto. Najbolje je da to bude u uglu banje. Tamo postavite neku vecu kutiju, ali plitku najmanje 60x60 napunjenu pijeskom ili jos bolje sa vise naslaga novina. Budi strpljiva, jer to ne ide bas tako lako, posebno ako je stene mladje od 3 mjeseca. Jos bolje je da ga sto cesce izvodis vani, kako bi on sve te obaveze obavio vani. Pas je inace spiljska zivotinja, i on nikad svoje potrebe ne obavlja tamo gdje zivi, naravno ako ne mora, nego uvijek izvan tog prostora. Ovo se odnosi na odrasle pse, ali ne i na stenad.

U svakiom slucaju pokusaj nabaviti knjigu " 400 savjeta vlasnicima pasa"
To je jako dobra knjiga. Tamo imas odgovore na sva moguca pitanja. Potrazi je u knjizarama, ali kako je to staro izdanje, sumnjam da ces je naci, ali u biblioteci svakako.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2006, 08:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 21:48
dobila si predivnog psa ... imala sam curicu njem boxera - pametnice su, nisu agresivni i prilicno su nemirni :) (bar oni koje sam ja 'upoznala') i nije problem drzati ih u zatvorenom, ali pod uslovom da se cesto vode vani ...

moras odvojiti bar sat vremena dnevno da se gospodin momacki umori :D uostalom, dace on tebi sam do znanja da zeeeeeeeeli van .. kad pocne stiklicama svojim po parketu 1000 koraka u sekundi znaci USTAJ IDEMO VANI :) moja curica je mene prepadala sa pokusajima da progovori i onda u nekim tekstovima o boxerima procitam da je to jedina rasa koja u stvari to i radi, pokusava da pravi neke zvukove slicne rijecima i znaju biti jako 'ljudoliki' i imaju geste i pokrete da ti se zavrti u glavi i da kontas da ludis :))) (to se meni desavalo a cula sam i od drugih ljudi koji imaju kucnog boxera)

jedini problem kod te rase (nemoj se prepasti) je sto negdje u dobi od 4-6 mjeseca, veliki procenat njih oboli od epilepsije :( (ja znam 4 od 6 koje sam upoznala) i to je razlog sto u prosjeku zive krace od drugih pasmina..
Ako ti se to desi, ne panici, javi se veterinaru, dobices neke tabletice i on 'normalno' zivi s tim... padnu iz cista mira i isto tako ustanu kao da se nista nije desilo ...

eto mila pa uzivaj sa svojim novostecenim drugarom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Njemacki bokser je pas o kojem razmisljam da ga kupim za dvoriste ali su mi neki ljudi rekli da je to pas za stana a ne za dvoriste i da labo podnosi zimu tako da ovo ide u prilog onom prvom postu a i mene ce natjerati da kupim ipak njemackog ovcara . . .

Vrh

Tema posta: Re: Njemacki bokser
PostPoslato: 11 Avg 2006, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
moon je napisao:
Dobila sam na poklon njemackog boksera, ali me mnogo ljudi ubjedjuje da nikako ne bih trebala da ga drzim u stanu, a ja trenutno nemam mogucnosti da mu obezbjedim neki drugi smjestaj. Sta vise, stan mi je relativno velike povrsine i, po mom misljenju, mogu mu se stvoriti lijepi uslovi za zivot. Ipak, strah me je da mu tu mozda nesto nece odgovarati i da ce patiti.
Ima li neko iskustva sa ovim psima i znate li nesto vise o ovom problemu?

Ma mozes ga komtno drzati u stanu. Samo ga nauci da obavlja nuzdu napolju.Napisi koliko je star ,da li je stene ili odrastao pas pa cu ti dati par savjeta oko vaspitanja i ishrane. Nece on patiti, pas i trazi sto blizi kontakt sa covjekom. Njemacki bokser je dobar pas,dosta radan i sa pravilnom obukom sa njim se moze dosta postici.Gdje si ga kupila od kojeg odgajivaca?
pozdrav sintorr!!!

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 01 Jul 2008, 16:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2007, 19:56
[quote="zah"]Ja nisam pristalica drzanje pasa u stanu. Za takav stav imam svoje opravdanje, kao npr. ne podnosim mirs psa u stanu. Taj miris zna biti neprijatan. Pored toga ako psa drzimo u stanu onda negova higijena mora biti besprekorna, a za odrzavanje higijene psa treba imati vremana. Kad to kazem, onda mislim na uredno pranje, urednu ishranu, jer kao sto znamo, pas je prenosilac raznih bolesti kao npr. gliste, ehoinokokus.
Ali,ako tako posmatras stvari,pa svi su prenosioci zaraznih bolesti....a najvise ih prenosi covjek na covjeka!Od svakog zivog bica mozes pokupiti neku infekciju!A sto se tice ehinokoka,poznam zenu,koja je obolila,a da nikad nije imala niti psa niti macku niti bilo kakvu zivotinju u stanu,niti u svojoj blizini!Dr.joj rekli vjerovatno je jajasca unijela na salati,nekom vocu ili povrcu!A sigurno svi poznamo ljude koji imaju pse u stanu po 30,40 ili vise godina,a nikad nista od pasa nisu dobili!Mislim,na bolesti i kojekakve zaraze!

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 13:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Ja imam kucu i imam psa u kuci tako da nevidim neki razlig zasto ne i u stanu! Jedino mu je potrebno malo vise rekreacije tj.
malo cesce na polje da se proseta i da obavi svoje nuzde.A sto se tice bolesti Zah jbg ti napravi od muhe - slona. Kad pas zivi u stanu ili u kuci nemoze on dovuci kojekave zaraze ako ga ti nisi sam(sama) vodio da hoda po smecu ili po kakvim drugim mjestima gdje ima sanse da pas sa sobom dovuce bakterije ili slicno.
Pas se kupa po potrebi sto znaci sve zavisi od tebe kao gazde i kakvo je vrijeme napolju ali mu nabavi sampon koji je namijenjen za boxere zbog koze i dlake.E sad Zah je najavio miris pasa da on to nepodnosi e moram ti reci mokar pas nemirise fino tako da se slazem sa njim ali ima lijek i za to nabavis balzam za pse tako kad ga kupas koristis i taj balzam sto je dobro za dlake i za miris. Ja na svom psu koristim jedan fin balsam sa mirisom meda tako kad je kisa napolju rijesio sam problem sa mirisom mokrog psa jer samo osjetis mekani miris meda.I imas jos jedan problem sa psom u stanu ili u kuci a to je da im opada dlaka he he pa posto imas boxera to ti moze biti veliki problem.
Da umanjis problem je sledece: koristi u ishrani vitamina B to pomaze da dlaka manje opada i redovno cesljanje psa .a posto imas boxera onda ima se kupiti gumeni cesalj koji ti pomaze da se rijesis jednog dijela dlaka i pomaze ti da stupis u bolji kontakt sa psom jer taj cesalj ih masira tako da im je ugodno.
To je za psa a sad za tebe kako da se rijesis dlaka na kaucu u autu i slicno kao prvo dobar usisivac to nisam trebao najaviti hehe zeza na stranu gumene rukavice su zakon za dlake.
Prije nekoliko godina sam sredjivao auto za prodaju i posto mi je moj kucni ljubimac ostavio mali milion dlaka u autu kupio sam si jedan dobar usisivac i usisavaj i usisavaj i rezultat bolje nego sto je bilo, a kod mog komsije su dosli u posjetu njegovi roditelji pa mama njegova pridje i kaze sine moj uzmi gumene rukavice i vuci sa jedne starne na drugu.
Jbg mislim se probao sam dosta stvari zasto ne i gumene rukavice i mogu vam reci da je rezultat bio fantastican.Nisam se rijesio svih dlaka ali vise od 90% jesam.
Eto toliko od mene i nek ti je sa srecom sa boxerom.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 10:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Mar 2008, 20:07
Joj ljudi pogledajte koliko je ova tema stara :wink: : 26 Jul 2006, 15:46
Ali samo moram ovo reci
NJEMACKI BOXERI SU bas psi za stan..Ne laju puno,imaju kratku dlaku,uzasno su dobrocudni..Samo trebaju da trce...Kad ih izvedete,to nije problem..Ja da nisam dobila maltezera uzela bi boxera..A zivim u stanu od 100 kvadrata :fadein: :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Okt 2010, 11:30
ej drago mi je sto imas psa i to boxera to je najbolji pas na svijetu.
i ja sam ga imao 10god al nazalost uginuo mi je.
nemoj da brines zato sto ti je u stanu jer taj pas nepodnosi hladnocu zbog kratke dlake samo ga izvodi van na istrcavanje i nece bit problema.
a svi oni koji ti govore da to nije pas za kucu nego za dvoriste njih cemo da stavimo na lanac van i zavezat na -20 pa da vidimo kako ce im bit to su ti sve oni koji ne vole zivotinje a ko nevoli zivotinje nevoli ni ljude pa prema tome samo naprijed stara i ne brini zavidim ti na tom predivnom psu SRETNO.... :)))))))))))))))

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
mario, taj post je bio prije 4 godine, bokser je do sada možda već pobijedio i rokija i muhameda alija...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 06:24
Citiraj:
to su ti sve oni koji ne vole zivotinje a ko nevoli zivotinje nevoli ni ljude

A ko ne voli ljude zna se sta je 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po