banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 22:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: jorksirski terijer
PostPoslato: 30 Jun 2009, 19:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2007, 19:56
Ima li uopste jorksirskih terijera kod nas?Moji su stenci "otisli " preko granice,u susjednu nam drzavu,pa mi je bilo interesantno da je jako malo ljudi iz BL bilo zainteresovano za ovu rasu!Ali, to me nije sprijecilo da se ponovim i nedavno sam uvezla iz Njemacke prelijepu kuju yorkija!Sad ih imam troje!Prezadovoljna sam ovom rasom,ne ostavlja dlake po stanu,jako su mali,moji su od 1.7kg pa do 2.2kg,idealni za stan.Ne znam da li je cijena razlog sto ih kod nas nema,jer su dosta skupi!
http://i728.photobucket.com/albums/ww28 ... ina012.jpg
http://i728.photobucket.com/albums/ww28 ... ina021.jpg

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2009, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sinoc sam vidio neku babu sa dva takva psa kod dragstogara Tase u Boriku...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2009, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ima moja komsinica ovakvog, zove se Filip. Lijep i umiljat pas, prava maza.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 07:04 
Početnik
Početnik

Znaci,ipak ih ima u BL?Nisam znala,ako ko uspije da ih uslika,bilo bi lijepo da postavi neku sliku,da se mogu orijentisati kakvi su ti yorkiji!Jer ja sam svoje uvozila,nisam kod nas kupovala!U Srbiji i u Hrvatskoj su jako popularni,ali kod nas,nazalost nisu,nepravedno zapostavljena rasa!Evo kako su izgledala stenad koju smo imali od njih!
http://i728.photobucket.com/albums/ww28 ... ija086.jpg
http://i728.photobucket.com/albums/ww28 ... ija091.jpg

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 07:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Viđao sa ih ja po gradu,znači da ih ima.Čak se i moj stari interesovao da kupi jednu kujicu ali ga je previsoka cijena odbila.Ja lično nisam bio za.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 08:00 
Početnik
Početnik

Vjerovatno ne poznajes rasu,inace bi bio za!Doduse,kako je postala popularna rasa,pari se sve i svasta,pa treba dobro otvoriti oci(ali tako je i sa ostalim rasama),jer tu kod nas ima dosta histericnih i lajavih yorkija,sto im uopste nije odlika rase,ja imam tri,nevjerovatno stabilne naravi,smireni,meni su zaista super psi za stan,za setnju,iako mali,vole kretanje,i mogu dugo setati,dugovjecni su,zna se za primjerke koji dozive 20-tak godina!Sto se cijena tice,tu je problem nas standard,jer nisu oni skupi,kad covjek pogleda da ga ne kupujes da bi ti "trajao" mjesec,dva ili godinu!Pa ljudi odu na odmor,potrose silne pare,vrate se i nemaju nista trajno(izuzev uspomena)i praznog djepa!Stvar je u tome kako ko razmislja i na sta zeli potrositi novac!

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 08:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisam ja bio proti zbog nepoznavanja rase,nego prvenstveno zbog veličine.Ja volim velike pse.Imam labadora ali ima i jednoga maloga "dodž"-a pa se stalno bojim da ga ne zgazim kada se uzvrti oko nogu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 10:00 
Početnik
Početnik

Sto se toga tice,jesu maleni,ali mislim da su bas iz tog razloga vrlo oprezni,nekad sam imala veliku pudlu,i cesce nam se desavalo nju da "nagazimo" nego ova tri mala patuljka,jer se oni ne motaju oko nogu,i ne moze im se desiti da stoje na mjestu,ako ti ides korak unazad,a oni iza tebe,munjevito se sklanjaju!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 17:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
dukat je napisao:
Ima li uopste jorksirskih terijera kod nas?Moji su stenci "otisli " preko granice,u susjednu nam drzavu,pa mi je bilo interesantno da je jako malo ljudi iz BL bilo zainteresovano za ovu rasu!Ali, to me nije sprijecilo da se ponovim i nedavno sam uvezla iz Njemacke prelijepu kuju yorkija!Sad ih imam troje!Prezadovoljna sam ovom rasom,ne ostavlja dlake po stanu,jako su mali,moji su od 1.7kg pa do 2.2kg,idealni za stan.Ne znam da li je cijena razlog sto ih kod nas nema,jer su dosta skupi!
http://i728.photobucket.com/albums/ww28 ... ina012.jpg
http://i728.photobucket.com/albums/ww28 ... ina021.jpg

Pošto vidim da imate iskustva sa rasom interesuje me da li posjeduju karakterističan miris,kao većina pasa, ili je slučaj kao sa pudlama koje uopšte nemaju miris?? I naravno sprema li se možda leglo ? :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 18:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2009, 17:49
uclani se na forum www.livadabl.com i tu predstavi svog psa pa se druzi sa ostalim ljubiteljima pasa iz banja luke

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 17:06 
Početnik
Početnik

mi@86 je napisao:

Pošto vidim da imate iskustva sa rasom interesuje me da li posjeduju karakterističan miris,kao većina pasa, ili je slučaj kao sa pudlama koje uopšte nemaju miris?? I naravno sprema li se možda leglo ? :)

Prije yorkija sam imala pudlu,i mogu ti reci da je sa yorkijima otprilike isto,nema linjanja i nema karakteristicnog mirisa psa...leglo nemam u planu u skorije vrijeme...ali,ako budes trazio/la stene yorkija,dobro otvori oci,u RS i BiH ne znam da iko ima kvalitetna legla yorkija.A ako zelis,mogu ti pomoci i preporuciti neke odgajivace,ali su u HR.Pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 17:49 
Početnik
Početnik

Rozenkolins hvala,nisam znala za taj forum...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
dukat je napisao:
mi@86 je napisao:

Prije yorkija sam imala pudlu,i mogu ti reci da je sa yorkijima otprilike isto,nema linjanja i nema karakteristicnog mirisa psa...leglo nemam u planu u skorije vrijeme...ali,ako budes trazio/la stene yorkija,dobro otvori oci,u RS i BiH ne znam da iko ima kvalitetna legla yorkija.A ako zelis,mogu ti pomoci i preporuciti neke odgajivace,ali su u HR.Pozdrav...

Hvala za informacije :) Ja imam pudlu, ali me drugarica zamolila da se raspitam za yorkija..ako se odluči za tu rasu obratiću se tebi za pomoć :D pozz

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2009, 17:49
Nista...od skora je taj forum :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]