banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2009, 20:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2009, 17:49
ako neko moze da mi kaze kako da pripitomim papigu....tj da je naucim da mi ide na prst..i sl....konkretno to je rozenkolin :D

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 16:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
davno je bilo kad sam kupio male papige, mislim one tigrice..naucio sam ga na prst i glavu da mi sleti cim cuje moj zvizduk..takodje mi dodje na tanjir i zajedno jeli supu..onda sam ga naucio da sidje na pod i pojede mrvice a nakon toga bi se naduo ko kakvo malo prase.. :D

ne znam koliko dugo ga imas, al pusti nek se prvo privikne na sredinu..dok je u kavezu ponudis mu prst da malo gricka pa ce kasnije i sam doci samo dok se opusti..ili stavi neku vocku na prst i glavu..

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 01:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Fino ih hranis spavalice, jesu li jos u zivotu? :) Samo ti njih tovi,pa cemo ih na rostiljcic...salim se se se se

Cula sam da se rozaci malo teze pripitomljavaju od tigrica, nimfi ili rozelica. Najsretniji su u paru,pa ako vec imas mogucnosti nabavi mu drustvo. Strpljenja, i tempom koji pticica diktira. Kao sto spavac rece ponudi mu neku poslasticu,npr. bar klas(moji su ludi za tim, i uradice sve za bar :D ). Samo nemoj da izgladnjujes pticicu da bi ti dosla na ruku.
Moras zaraditi njegovo/njeno povjerenje. Nemoj da mlatis rukama oko njega,kada sredjujes kavez i dajes mu hranu ili vodu nemoj praviti nagle pokrete,i ne hvataj ga u ruku. Nikada.
Sretno ti bilo i dugo se druzili. :D

PS. RozenkoliS.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 12:56 
staromodan
Korisnikov avatar

cekaj bona, pa tad sam bio jos klinas... :D mrzilo me da usisavam...

taj prvi je pobjegao sa oceve glave...naucio stari trikove kako da papiga sleti i na njegovu glavu, pa onda covjek izasao na prozor sa njim..e sto sam taj dan ko zena plakao...a sa starim nisam pricao bar mjesec dana i sve sam keceve zaredao u skoli namjerno da ide na roditeljski.. :lol:

eh al tek da znas kako sam drugog hranio..tad sam bio velik momak..ne da je isto jeo supu, vec smo zajedno pili rasol (kiseli kupus) a nakon toga smo presli na sljivu.. :D :( ugino poslije 2 mjeseca...(samo da dodam u toku rata bi i onako uginuo zbog nedostatka prave hrane)..

ovaj prvi je glodao sve, jabuke, mrkvu, list od kupusa, neko mamino cvijece..

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 17:16 
staromodan
Korisnikov avatar

http://www.pet-centar.hr/content/view/4159/70/

evo ovdje nesto imas u vezi rozenkolis..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]