banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Eutanazija
PostPoslato: 02 Apr 2009, 08:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Da li bi odveli psa na eutanaziju kada mu vise ne bi bilo pomoci, ili bi pustili da vrijeme ucini svoje? Ja sam svoju podlicu dao uspavati, bila je stara, imala problema sa srcem, nakupila se i voda u plucima, na kraju se nije mogla vise kretati... Neki su bili u slicnim situacijama, ali dok zivotinja nije bila u bolovima nisu je htjeli uspavati... To je jedna od najtezih odluka u zivotu, pogotovo ako vam je ljubimac kao dio porodice, preko 10 godina uz vas...

Vrh

Tema posta: Re: Eutanazija
PostPoslato: 02 Apr 2009, 08:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisam do sada treba ali moj nerođeni buraz jeste.Preplakao je cijeli dan.
Ali kad skontaš šta pas najviše voli:hranu,šetnju,igru sa gazdom,a ne može ni u jednom do toga da učestvuje..........

Ili vidiš da mu se bliži kraj..........Da li bi više volio da se probudiš i vidiš da se pas nije probudio..........?
Jbg..........

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
moja jadna dzukela sutra ide ponovo na operaciju,neki tumori,stara je 13god,mozda je to mucenje za nju,ali ne znam da li bismo je mogli uspavati,uvijek bih osjecala krivicu,mozda joj se ipak moglo pomoci ili produziti koji dan,bas se covjek veze uz ljubimce,ja sam za kornjacom danima plakala,bila je kod mene 6 god,a tek za psom koji je toliko dugo u kuci :(

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni je prije par godina kamion zgazi psa,djelimično i mojom krivicom,plakao sam dva dana kao kiša.......Danima sam čuo topot njenih šapica po stanu...... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Onda nisam više mogao izdržati,pa sam kupio drugu kuju....... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
imam psa, i kad bi dosao u stanje da mu je i jesti i piti problem, bez razmisljanja bi ga uspavao. mucenje je to. a pogotove te neke operacije, pa dok se oporavi.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 12:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Eutanazija - uopsteno samo u krajnjem slucaju,znaci kad su evidentni bolovi i mucenje zivotinje i kad smo zaista sigurni da joj nema spasa !
Prije dva mjeseca sam zamalo izgubila psa /trovanje/ nalazi su bili takvi da je vet rekao da su sanse minimalne....borili smo se danima i sad je sve super,pas se ponasa kao da nikada nije ni bio bolestan a imao je uremiju,dio jezika je zahvatila nekroza i na kraju je otpao,bubrezi potpuno prestali sa radom - ali postoje ljekovi,postoje veterinari koji imaju znanje i iskustvo i vrijedi ali uvijek vrijedi pokusati spasiti zivot ! :fadein:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
DARIUS LAND je napisao:
Eutanazija - uopsteno samo u krajnjem slucaju,znaci kad su evidentni bolovi i mucenje zivotinje i kad smo zaista sigurni da joj nema spasa !
Prije dva mjeseca sam zamalo izgubila psa /trovanje/ nalazi su bili takvi da je vet rekao da su sanse minimalne....borili smo se danima i sad je sve super,pas se ponasa kao da nikada nije ni bio bolestan a imao je uremiju,dio jezika je zahvatila nekroza i na kraju je otpao,bubrezi potpuno prestali sa radom - ali postoje ljekovi,postoje veterinari koji imaju znanje i iskustvo i vrijedi ali uvijek vrijedi pokusati spasiti zivot ! :fadein:

U postpunosti se slažem sa ovim,bolje je pokušati,a ne kasnije misliti šta bi bilo kad i bilo..i tako to...
Ako je to stvarno jedino i krajnje rjesenje,onda da,da se životinja ne muči,ali ako postoji šansa,treba je iskoristiti....

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 20:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Misli da niko ovdje nije govorio o eutanaziji osim u slučaju krajnje nužde.Kada životinj dođe u takvo stanje da joj više nema pomoći.Stara,bolesna,nepokretna...........

Btw,pitanje.........Da li u azilu,ako ne nađu udomitelja,nakon nekog vremena eutaniziraju pse?Kod mene uz put u proljeće uvijek ima psića,koje stoka doveze da bi ih se riješila,pa sa razmišljao da ih pokupim i odvedem u azil.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 04:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zoka nije niko govorio o uzasnim stvarima koje se desavaju ali prije mjesec dana sam bila svjedok uzasnoj situaciji kada je zena dosla kod Parasa da uspava potpuno zdravog psa jer joj se ne da da vise brine o njemu :angry1: naravno da je Paras to odbio i pokusao joj objasniti /sta se moze objasniti takvoj glupaci :roll: / ali ona ako je to naumila otici ce kod nekog drugog/da ga sad ne imenujem/ ko ce rado uzeti 50 km za ubistvo :angry3:
A da ne pricam o tome kako u nasem gradu jos uvijek rade sjekire imaljevi kad se pas razboli ili kad ostari pa ne moze da laje i da cuva :angry4:

U azilu ubijaju pse vrlo brzo nakon dolaska,jedan odredjen broj mladjih ili ako lice na neku rasu pa se misli da bi se mogli udomiti se cuva neko vrijeme pa/radi pokrica/ onda i oni ....odu :angry4:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 17:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zoka
Vjeruj mi,bolje da ostanu na ulici,a ne da idu u azil.....duze ce zivjeti a i ljepse mogu reci,koliko toliko..pa sta znas mozda ih neko i udomi.............. :(

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 21:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne znam,ja živim na Krčmarici i u proljeće ljudi donose kučiće i ostavljaju ih uz put prema Slatini.Od deset,devet ih zgaze auti......Tuga.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 21:09 
Administrator
Korisnikov avatar

DARIUS LAND je napisao:
kada je zena dosla kod Parasa da uspava potpuno zdravog psa jer joj se ne da da vise brine o njemu :angry1: naravno da je Paras to odbio i pokusao joj objasniti /sta se moze objasniti takvoj glupaci :roll: / ali ona ako je to naumila otici ce kod nekog drugog/da ga sad ne imenujem/ ko ce rado uzeti 50 km za ubistvo :angry3:

Ta zaslužuje da se nju eutanizira.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
DARIUS LAND je napisao:
kada je zena dosla kod Parasa da uspava potpuno zdravog psa jer joj se ne da da vise brine o njemu :angry1: naravno da je Paras to odbio i pokusao joj objasniti /sta se moze objasniti takvoj glupaci :roll: / ali ona ako je to naumila otici ce kod nekog drugog/da ga sad ne imenujem/ ko ce rado uzeti 50 km za ubistvo :angry3:

Ta zaslužuje da se nju eutanizira.

definitivno,takvi se ne bi libili ni ljude ubijati :mad:
elem,moja dzukela prezivjela operaciju i vec je malo zivnula,valjda ce jos koju god izgurati :)

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 21:52 
Administrator
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:

Ne bih išao tako daleko.Ne znači da ako ne voliš životinje,ne voliš i ljude,i obratno.Evo ja,volim životinje ali ne volim ljude.Volim čovjeka,kao pojedinca ali ljude ne volim.

Btw,kakvog psa imaš?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne volim ni ja sve ljude ali ne volim ni sve zivotinje :) eto,ne volim bas macke,ali pse i zmije volim
govorim generalno,ne mozes bas biti tako okrutan,ja bih tu zivotinju poklonila nekom ne bih je dala ubiti pa sve da je ne znam ni ja koliko ne volim ili da mi smeta
a dzukela je puli-madjarski ovcar(zapravo,vise lici na ovcu nego na psa :lol: )

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_zoka je napisao:
Ne znam,ja živim na Krčmarici i u proljeće ljudi donose kučiće i ostavljaju ih uz put prema Slatini.Od deset,devet ih zgaze auti......Tuga.

Ma to su kreteni,pustaju zensku za vrijeme tjeranja da hoda sama i st aznam,a onda kucica se rijesi na takav nacin.....
A ni u azilu ne zavrse bolje.......a ovako imaju bar malo slobode,gore nemaju nimalo!!

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 22:50 
Administrator
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:

A,to je onaj pas što izgleda kao džoger.......... :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
azdajica-ny je napisao:

A,to je onaj pas što izgleda kao džoger.......... :wink:

e za ovo se mozes iskupiti samo cokoladom :wink:
nije bas toliko ruzan,ali izgleda smijesno,ali to je jedan dobri,stari,lijeni pas :)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 06:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
azdajica-ny je napisao:

Ne bih išao tako daleko.Ne znači da ako ne voliš životinje,ne voliš i ljude,i obratno.Evo ja,volim životinje ali ne volim ljude.Volim čovjeka,kao pojedinca ali ljude ne volim.

Btw,kakvog psa imaš?

Ne radi se tu o ljubavi ili mrznji nego o zelji za ubijanjem, i ja mislim da onaj ko moze ubiti bespomocnog psa moze ladno da ubije i covjeka :angry1:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 06:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Isto kao i svi. Eutanazija kad bas nema izlaza. Btw da li u BL ima mjesto za sahranjivanje kucnih ljubimaca, jer mi je onaj kont bacanja u sumu ili kontejner uzasan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]