banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 10:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: CHOW CHOW, POMOC?
PostPoslato: 24 Okt 2008, 22:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Okt 2008, 22:08
Pozdrav svima, da li neko ko je vise upoznat moze dati par informacija o ovoj pasmini(chow chow)? Da li se moze nabaviti kod nas negdje i kolika im je cijena? Hvala!

Vrh

Tema posta: Re: CHOW CHOW, POMOC?
PostPoslato: 25 Okt 2008, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Zaguglaj chow-chow, evo ja nadjoh ovo na http://www.oglasi.com/detail_37_60471.htm/chow---chow

Chow - chow štenad na prodaju. U ponudi je i prvobirano zensko stene odgajivackog kvaliteta, strucno odnegovano, vakcinisano. Bez ikakvih genetskih i exterijernih mana. http://www.chow-champ.com Mogućnost dostave do kupca.

Preslatki su.

Ups, pardon, sad vidim da je stari oglas. Mozda imaju i novo leglo.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 11:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Okt 2008, 22:08
Hvala na pomoci, kontaktirala sam ih pa cemo da vidimo! Citala sam dosta o njima na netu , malo me plasi to sto dosta pisu o njima kao o osobenjacima, i povucenim i nedruzeljubivim psima... Opet mislim da sve to zavisi od toga kako se postavimo prema njima i kako ih vaspitamo...Nadam se da sam u pravu...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ma ko mu ne bi oprostio sve te mane kad ga vidis kako je sladak. Jedino sto ne podnosim je ako smrdi, a malo koji ne smrdi.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 17:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Okt 2006, 09:00
Cao!

Moja tetka ima psa ove pasmine i on njoj savrseno odgovara. Ali oboje su od slicne vrste bica :D
Vole svoj mir, svako ima svoje "zajednicko i odvojeno" vrijeme, njezin zivotni standard je takav da
moze da mu priusti sve sto je potrebno.

Iskreno, smatram da psi ove vrste nisu za nase podneblje, jer vecina stvari koja im je neophodna
je nedostupna ovdje, takodje u BiH nema specijalizovanih veterinara, a njemu je neophodan.
Moras ga cesljati, cistiti, svaki dan, ponekad i 2 puta dnevno. Moras imati barem 1000 maraka sa strane,
za nedaj boze, i to racunam nase cijene i standard. Budi spremna na to da ces morati da ga vodis
veterinaru u Sarajevo ili cak Zagreb. Ne mozes ih hraniti Pedigreom, skloni su alergijama, jer je
tesko naci kuce sa cistim pedigreom (da mu se nisu rodjaci parili). Sklon je da postane lijen, sto je
uzasno za njega, jer postane depresivan. TI moras da budes domino, No1, inace si gotova,
on je pas sa 1 gospodarem. Nije najbolji sa djecom, ne voli nacin na koji ga tretiraju, to vrijedi za
apsolutno sve pripadnike ove pasmine. Moras da ga intelektualno postujes i konstantno radis na njegovom
usavrsavanju, inace ces dobiti nesocijalozovanog, glupog psa.

Ne zelim te obeshrabriti, govorim samo ono sto znam i ono na sta su me drugi upozorili i povodom ovog
psa a i svih drugih koji dolaze sa rodovnikom. I molim te da zapamtis da je pas obaveza narednih 12 godina,
moras da razmislis o svojim planovima za buducnost, pas nije zamjena za dijete ili momka, ali je zivo bice koje
ne mozes izbaciti na ulicu kada ti dosadi. Narednih 12 godina ga moras cesljati, 2-3 puta dnevno izvoditi,
davati silan novac kada se razboli. Moras misliti na njegov seksualni zivot, jer...mnogi na to zaborave,
a nesmiju.

Molim te da dobro razmislis da li mozes da si priustis psa, posebno ovakvog, i da li je ta pasmina uopste dobra za
tebe. I meni se mnogo dopada, super izgleda, ali npr. za mene je rotvajler pas koji mi savrseno odgovara.
Svaki tip covjeka ima svoj tip psa, ne zaboravi to, i izgled je najmanje bitan kad se sve uzme u obzir.

Predlazem ti da kontaktiras ljude koji imaju ovu vrstu ili je prodaju i da ih posjetis, provedi par sati sa njima i odluci,
znam da oko Sarajeva ima uzgajivacnica. I vjeruj mi, ako ti je skupo otici do tamo, i pas ti je preskup. Na zalost,
mnogo stvari u zivotu se svodi na novac. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 22:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:59
Ne znam jel Rastko ovo sto je napisao cuo od tetke ili od nekog ko misli da nesto zna o Chow Chow, ali u svemu napisanom skoro da nema istine. Ili je mozda pricao o nekoj drugoj rasi.
Elem, posto licno imam jednu vrlo lepu zenku pomenute rase mogu ti reci da su, pored toga sto lepo izgledaju i preslatki, vrlo pametni psi. Naravno da sa svakim psom moras da radis, bilo koju rasu psa da odaberes, jer sam se nista nece nauciti. S obzirom da imaju dugu dlaku vrlo malo se osecaju. Vrlo su umiljati a decu obozavaju, pricam iz licnog iskustva.
Samo odrzavanje psa ce ti oduzeti 20 minuta cesljanja svaki drugi dan, u periodu kad menja dlaku, a kada je skroz promeni tih 20 minuta se prenosi na jednom do dva puta nedeljno. Nema potrebe za cestim kupanjem ali obavezna je zastita protiv buva i krpelja, mi koristimo Frontline ampule, koje su najsigurnije i stiti mesec dana od krpelja i dva meseca od buva.
Kako ces psa hraniti zavisi od tebe same mozes mu kuvati (junetina, piletina, pirinac, koske...) ili koristiti neke od granula koje su u prodaji. Od granula nece dobiti nikakvu alergiju.
Sto se tice veterinara nikad u zivotu nisam cuo da postoji veterinar specijalizovan za jednu vrstu psa pa tako na to i ne zelim da trosim reci.

Ako te pored svega ovoga jos nesto bude interesovalo pitaj. Pozzz!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]