banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Nov 2009, 01:35 
ne razumijem tvoju opasku za fakultet, ali ako mi pojasnis odgovoricu... ja nisam rekla da zakone donosi administrativna sluzba... izvinjavam se na off t ali ne razumijem ovu prozivku..

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 15:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
majlili je napisao:
ne razumijem tvoju opasku za fakultet, ali ako mi pojasnis odgovoricu... ja nisam rekla da zakone donosi administrativna sluzba... izvinjavam se na off t ali ne razumijem ovu prozivku..

Hm,...
majlili je napisao:
zbog ovih kao ivana koja iz revolta hoce da se bas u inat njen pas pokaka na sred trga, ovakvih zakona ce trebati jos.
Citiraj:
znakovi se postavljaju u skladu sa odredbama Odluke o zaštiti i držanju životinja na području grada Banje Luke

Sad jasnije?
Postoji ogromna razlika između odluke koju donose gradski oci i zakona kojeg usvaja NS RS...

A, evo, na prvoj srani je precizirano koja će mjesta biti sa zabranom
Citiraj:
Zamjenik načelnika komunalne policije Neđeljko Radulović rekao je da je zabranjeno izvođenje pasa na pješačku zonu Trg Krajine, ulicu Bana Milosavljevića, uređene parkove "Petar Kočić" i "Mladen Stojanović", te uža područja oko škola, vrtića i zdravstvenih ustanova.

Dakle, sve piše.
Citiraj:
Na 27 lokacija u gradu Banja Luka počelo je postavljanje 34 znaka "zabrana za pse", dok će na četiri lokacije biti postavljeno desetak znakova "vođenje psa na povocu".

Nije sve zabranjeno, čak će biti predviđene i lokacije za šetanje psa. Naravno, sa upozorenjem da mora biti na povocu!

Neki su jednostavno pretjerano reagovali i zato se pretvorila diskusija u svađu. Možda ste trebali prvo pročitati tekst sa prve strane.

Da ponovim po milioniti put: Ja nisam za zabrane, već za kazne, jer se samo tako neki vlasnici pasa mogu dozvati pameti.
A i Gimli je dobro rekao
Gimli je napisao:
nego bi se psi trebalo istrenirati da znaju gdje da obave nuzdu, sto nikako nije tesko, kao sto ga ucis da ne obavlja nuzdu po kuci, tako da ne obavlja nuzdu po ne-travnatim povrsinama..

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 29 Nov 2009, 15:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Podržavam ove saobraćajne znakove.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 16:59 
i pomislila sam da mislis na to... pokusacu da ne shvatim to kao provokaciju, mada.... koji su podzakonski a koji zakonski akti znaju svi, kao i ko ih donosi, to sto sam ja napisala u svom komentaru ne smatram nesto jako bitno da bi me prozivao, a i iskreno zabole me cosak.. ne da nije greska, ali irelevantna za temu na kojoj pisemo jer kao sto mozes vidjeti bili smo u zucnoj raspravi..

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 00:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Dec 2009, 00:46
Kinološko društvo Banja Luka pozdravlja Vas i sve vlasnike i odgajivače pasa iz grada Banja Luka.
Kao što rekoste KDBL pokušava da nađemo zajedničko rješenje kako na lokalnom, republičkom tako i na državnom nivou. Tačno je da pozivamo sve pomenute kategorije da dođu u kinološki centar edukativno-rekreativnog karaktera Rakovačke bare kako bi svi zajedno još više unaprijedili kinologiju u našem gradu.
Nakon donešene odluke od strane Gradske uprave Grada u 2007. godine mi, članovi KDBL, pokrenuli smo inicijativu kod Grada da ispoštuju svoju odluku do kraja i da obezbijede zelenu površinu za potrebe kućnih ljubimaca pasa u gradu Banja Luka. Skoro dvije godine su trajali pregovori I slanje raznih dopisa kao I sastanci po pitanju istog problema. Naš Grad nam je izašao u susret I dodijelio predivan teren za sve zainteresevane kinologe kako po pitanju rekreativaca tako I onih kinologa koji se bave ovom djelatnošću na višem nivou.
Vi očito niste član KDBL dok postavljate takva pitanja I čudite se, jer u protivnom bili bi upoznati sa svim aktivnostima po pitanju traženja rješenja. Aktivnosti nisu bile nimalo zanemarljive po pitanju obima djelovanja. Onaj ko želi doći I zadovoljiti svoje I potrebe svojih pasa naći će način da već dođe do Rakovačkih bara bar dva puta sedmično što je za pse rekreativce više nego dovoljno. Znakovi su postavljeni I mi se u potpunosti slažemo sa provođenjem Odluke iz jednostavnog razloga što osiguravaju zdravstvenu zaštitu svih građana I naše djece koji se igraju u parku gdje su postavljena igrališta I tereni za igranje djece.
Nemjerljiva bi bila tragedija bilo kojeg djeteta, ako bi se nedaj bože, zarazilo sa nekom bolešću koju prenose naši lijepi ljubimci. Priča da su naši psi očišćeni od parazita, vakcinisani I sl. nemože imati smisla u ovakvim uslovima neriješene zakonske regulative. Svi mi želimo našim psima najbolje ali ima dosta i previše nesavjesnih vlasnika koji rijetko ili čak i neznaju da treba očistiti od parazita svoje ljubimce. Kako bi se tek negativno odrazilo da nedaj bože neki ljubimac izgrize neko dijete u BL, to bi tek bilo pogubno za kinologiju našeg grada i nas samih jer i sami kažete da nisu raspoloženi građani za kinologiju u našem gradu. Mogao bi se očekivati i linč.
Mislim, pitanje Vaše “da li nam je obezbijeđen prevoz “ ne treba ni komentarisati. Ko Vam I nama obezbijedi prevoz kad idemo na izložbe pasa ako uopšte idete sve govori. Kinologija nije socijalna kategorija i nije nigdje u svijetu.
Činjenica je da samo preko organizovanog nastupa tj, preko sistema koji već postoji možete pokušati nešto riješiti sve ostalo je uzalud i priča koja nema prolaz. Potrebno je što više ljudi okupiti oko KDBL i svojim prijedlozima pokrenuti inicijativu za promjenu odluke ili djelimičnu promjenu odluke. Mi Vam nudimo da dođete i svojim radom u KDBL popravite položaj kinologa u BL. Činjenice govore da mi radimo a veliki broj vlasnika pasa samo sjedi čak i nepriča ništa pa čak i noa. Naši se rezultati vide i naš je rad transparentan.
Tačno je da su na našoj Slavi bili cijenjeni gosti i mi ćemo u saradnji sa njima i dalje raditi na unapređenju kinologije a oni koji nemogu da prate naše aktivnosti nemoraju ni da nas pljuju. Svakako da se pri KDBL može osnovati i takva sekcija za mjeašnce jer mi u KDBL imamo više sekcija. Mišljenja smo da smo više uradili za mješance od bilo koga u BL jer smo na našoj zadnjoj izložbi pasa svih rasa imali i izložbu mješanaca ali je broj prijavljenih bio samo 4, a očekivali smo bar 40. To samo govori o podršci našem radu. Impozantan je bio broj gledalaca oko ringa sa mješancima.
Iz svega gore navedenog da se zaključiti da smo mi ti jedini koji se borimo za prava vlasnika pasa a ne tamo neki koji sjede kući i kritikuju sve od reda a kamoli da još nešto rade. Ovakvim odlukama gradska uprava je zaštitila sve građane grada BL a njih je ipak više i oni su izabrali ovu strukturu vlasti.
Najezda je ljubimaca u gradu svih vrsta od vijetnamskih prasadi do poni konja, pa šta sad svi trebamo šetati svoje kućne ljubimce po gospodskoj ulici. Postoje ljudi takođe koji mnogo para ulažu u svoj hobi, evo recimo konjarstvo, ali ljudi uživaju u konjima tamo negdje izvan urbane sredine. A, ja stvarno volim konje i bilo bi lijepo vidjeti možda i džokeja na konju negdje u gradu ali imali to igdje u svijetu?
U nadi da će te doći u KDBL i svojim konstruktivnim prijedlogom zajedno sa nama napraviti inicijativu te pokušati riješiti problem kinologije u BL, srdačno Vas pozdravljam!

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 08:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
http://www.drustvonoa.org/akcija%20275.html

To je odluka koja odgovorne vlasnike kućnih ljubimaca stavlja u položaj građana drugog reda što je nedopustivo za grad. Banja Luka bi trebala biti grad svih njenih građana u kojem se svi dobro osjećaju i imaju mogućnost da upražnjavaju svoje potrebe. Zabranama poput ove se malo postiže a više gubi na ukupnom planu pa i na imidžu grada. Činjenica je da u gradu postoje i neodgovorni vlasnici koji su manjina i čiji nizak nivo urbane kulture življenja ugrožava i one odgovorne vlasnike koji su ovom zabranom prognani iz gradske jezgre ne samo radi svojih ljubimaca. Upravo tu manjinu vlasnika sigurno tek treba kultivisati a neke i sankcionisati u cilju prihvatanja pravila ponašanja u urbanoj sredini. Ipak smatramo da njihovo neodgovorno ponašanje na javnim površinama ne smije biti opravdanje za generalizovanje. Kampanje edukacije i uključivanje cijele društvene zajednice u sistem kontrole i eliminisanje neodgovornog i nedoličnog ponašanja smatramo da može dati odgovarajuće rezultate. Sve to mora pratiti adekvatna i precizna zakonska regulativa koja će strogo kažnjavati neodgovorne, a stimulisati odgovorno vlasništvo.
Istovremeno gradska odluka krši i odredbe Povelje UN o pravima i zaštiti životinja kao i već postojeći Zakon o zaštiti životinja RS i BiH.Neprihvatljivo je da komunalna policija kažnjava građane koji žive u centru kaznom za izlazak iz stana u pratnji kućnog ljubimca.

- Banja Luka ako želi postati grad primjer ili dio civilizovanog svijeta nemože si priuštiti zabrane ovog tipa.

- Kretanje gradom nesmije biti uskraćeno ni jednoj skupini korisnika javnih površina.Odgovornost i ponašanja vlasnika pasa se ne uređuju zabranama kretanja.

U gradovima postoje definisana utvrđena pravila ponašanja korisnika javnih površina kao i sankcije za prekršioce što je uređeno svugdje u svijetu. Poražavajuća je činjenica da Banja Luka ova pitanja rješava potpunim zabranama kretanja

-“Smisao države je sloboda” (Spinoza).

Ne zabrana !!!

- Potreba da građani sami odgovorno kreiraju svoj životni prostor je osnova na kojoj grad treba funkcionisati.

http://www.nezavisne.com/banjaluka/vije ... -pasa.html
http://www.nezavisne.com/banjaluka/vije ... -zonu.html

Ravijenost jedne drzave se odredjuje izmedju ostalog i prema odnosu te drzave prema zivotinjama :( Do kada ce mo tolerisati primitivizam :-? i neodgovornost :cry:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
@blacknovak
Sta sve netju da prochitam.Tunjac na funkciji u KDBL . Bogoljube molim te ne izigravaj evropskog choveka, jer da si video komaditj iste...verovatno bi odseo u hotelu koji ima smestaj za pse.

Nego reci ti nama ,tj. objasni svim ovim ljudima u kakvoj vezi novotvoreni centar i KAFANA ! sa donesenom zabranom..
Citiraj:
Onaj ko želi doći I zadovoljiti svoje I potrebe svojih pasa naći će način da već dođe do Rakovačkih bara bar dva puta sedmično što je za pse rekreativce više nego dovoljno.

Nisi li bio malo previshe ocigledan?

I samo nemoj da moralishes o brizi za zdravlje pasa jer da je tako,sigurna sam da bi svu svoju energiju preusmerio na zbrinjavanje i vakcinisanje lutalica.

megalol :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2009, 20:13
Citajuci tekstove iz Nezavisnih novina obradovao sam se jer vidim da ostali clanovi KDBL nemaju tako primitivne stavove i poglede kao black novak ...Sinisa Danjko dugogodisnji clan KD BLa ima jedno potpuno civilizovano misljenje, covjek iz grada u svakom pogledu svjestan posebnog znacaja kulturnih tekovina ove nase prekrasne Banja Luke 8) I na srecu ne samo on nego i mnogi drugi imaju takav stav :wink: opravdano naravno.
8) po njegovom ispada da se psi izvode samo da obavljaju nuzdu :lol: on i njegovi istomisljenici ocito nikada nisu culi da je pas vec vijekovima covjekov najbolji prijatelj,drug u igri,setnji,zivotu :( da je psu mjesto pored covjeka a ne kilometrima odvojenom u prljavim boksovima ili na lancu :angry4: Takvi kad izvedu psa u grad naravno da ce obavljati muzdu svugdje jer nisu u boksu nauceni nicemu jer mjesecima vrse nuzdu tu gdje spavaju a pravi poznavaoci i ljubitelji pasa znaju da je to veliko mucenje za psa jer je to jedna cista zivotinja koja ce obaviti nuzdu gdje netreba samo ako mora tj.ako nema izbora...a izbor joj daje ili ne daje vlasnik
STOP u grad neodgovornim vlasnicima sa psima / znak koji bi bio prihvatljiviji/
STOP u grad primitivcima / znak koji bi bio obavezan u svakom gradu/
Uvedimo odnosno zahtjevajmo ogromne kazne za neodgovorne vlasnike pasa/pored novcanih i zatvorske/ a ne dozvolimo da nam primitivci kroje urbani zivot :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 21:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2008, 08:58
Gospodine Novaković,
Vaše spominjanje Društva NOA je najblaže rečeno krajnje
nekorektno jer u svojim javnim istupima predstavnici NOE
nisu nikada komentarisali rad KD Banja Luka.
Mi nemamo potrebu da ističemo svoj rad diskreditirajući druge.
Rad i transparentnost rada Društva NOA mogu da ocjenjuju samo
članovi udruženja i oni koji finansiraju njen rad.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Ovako, ovo pisem SAMO za one koji su PROTIV ovih zabrana za pse!!!
Znaci dogovoreno je da se odrze protesti,kako bi se ukinule ove zabrane(djelimicno),neka ostane kupiti kakicu iza psa ako ostavi na asfaltu,i AGRESIVNI psi da nose brnjice.
Znaci protesti ce biti iduceg vikenda....Javim vam jos detalje(kada,sta,kako)-sutra!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 21:58 
ivaanaa je napisao:
Znaci dogovoreno je da se odrze protesti,kako bi se ukinule ove zabrane(djelimicno),neka ostane kupiti kakicu iza psa ako ostavi na asfaltu,i AGRESIVNI psi da nose brnjice.
Znaci protesti ce biti iduceg vikenda....Javim vam jos detalje(kada,sta,kako)-sutra!!!

ne mogu da se okupe radnici bez posla, tehnoloski viskovi, gladni i siromasni, rvi, studenti za borbu za bollje uslove, i sve ostale ugrozene kategrije, a vi cete organizovati proteste za prava pasa :confused2: .. svaka cast ako vam to uspije..

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

majlili hvala...znam da je to od srca :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 22:35 
pa ne, realno, vec sam dala svoj stav o psima po centru i slicno i ostajem pri tome, ali gledajuci realno kao covjek, ako se kao skupina stvarno organizujete i napravite protest i jos time dobijete ono zbog cega se borite, onda svaka cast..
al moja procjena da vas nece biti vise od 20-30 ak...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 03:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

zainteresovani za ovaj protest nek mi se jave na pml!!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 09:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ivaanaa je napisao:

Samo na asfaltu, a sta je sa travom?! Sta je sa povocem?
Znaci kupicemo kakicu sa asfalta koju ostavi agresivan pas koji nosi brnjicu, bez povoca i koji se seta gospodskom ulicom. O.K.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

blackrose je napisao:
ivaanaa je napisao:

Samo na asfaltu, a sta je sa travom?! Sta je sa povocem?
Znaci kupicemo kakicu sa asfalta koju ostavi agresivan pas koji nosi brnjicu, bez povoca i koji se seta gospodskom ulicom. O.K.

Ma i mislila sam + povodac... :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 12:07 
a da, a sta kad se pas pokenja na travu? to nista

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 12:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

PROMJENA PLANA

Zbog toga što smo mi neformalna grupa građana koja nije registrovana, nisu prihvatili naš zahtev za organizovanjem protesta.
ALI NE ODUSTAJEMO!
Kada nam već ne daju da organizujemo proteste, mi ćemo organizovati potpisivanje peticije i na taj način pokušati izboriti se za naša prava i prava naših ljubimaca.
U subotu 12.12. u 12h počeće potpisivanje peticije na tgru Krajine i trajaće do 15h.Nećemo imati svoj štand jer nam ne dozvoljavaju ni postavljanje štanda jer nismo registrovana grupa. Naše dobrovoljce koji će voditi peticiju ćete prepoznati po faciklima i papirima koje će nositi u rukama, a ukoliko nađemo još nešto adekvatno za raspoznavanje bićete obavešteni.

pozz

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
ajme šta sve ne pročitah...

ja planiram kupiti psa, i neće mi apsolutno biti problem da uzmem lopaticu i vrećicu da skupim za njim tamo gde ću ga šetati :roll:

Što se tiče parkića, apsolutno sam za zabranu, šta sad, moja deca trebaju da se igraju u parku gde je neki pas iskenjao brdo govana??? Da se, umesto sa lopticama, igraju psećim brabonjčićima? :roll:

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Svaka cast!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]