banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 15:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 495 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Sep 2011, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ovo je apsolutno tačno. Ima grupa na fb Ljubitelji pasa Banja Luka... A ja koliko sam slaba na životinje svakog bi usvojila... :cry:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 01:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.24sata.hr/fun-video/osmislil ... vno-234378

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
VIDEO Horror u Chicagu: Policajci na dvorištu derutne kuće pronašli tijelo dječaka (14). A u njoj 200 životinja u potpunoj prljavštini!

Dječak je umro od bolesti dišnih puteva, ali nije poznato da li je bolest uzrokovana brojnim životinjama

CHICAGO - Čikaška policija je u četvrtak pronašla tijelo četrnaestogodišnjaka ispred derutnog doma u kojem se nalazilo više od 200 životinja, javlja NBC .

Tijelo Matthewa Degnera su u dvorište izbacili članovi vlastite obitelji, vjerojatno kako bi odgovorili policiju od ulaska u kuću. Naum im nije uspio - policajci su ostali zatečeni mačkama, psima, pticama, miševima i drugim životinjama koje su živjele u potpunoj prljavštini. Kako su kasnije sami priznali, to je bio najgori dom kojeg su do sada vidjeli.

U kući je također pronađeno još djece u dobi od 12 do 17 godina, a jedna osoba od 18 godina je morala biti hospitalizirana. Svi su imali bolesti dišnih puteva , što je i bio uzrok Matthewjeve smrti, ali za sada nije poznato jesu li životinje uzrok.

U kući su također živjeli i majka i baka preminulog. Djeca nikada nisu išla u školu, rijetko su izlazila i nisu se družila s vršnjacima. Životinje su smještene u utočište.

Policija za sada nije podigla optužnicu protiv majke.

http://www.jutarnji.hr/chicago-horror-- ... i-/973463/

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Mučitelji životinja su i potencijalne ubice

BEOGRAD - Ljudi koji ubijaju i muče životinje su psihopate ili šizoidne ličnosti s izraženim manijakalnim sposobnostima. Nepisano je pravilo da onaj ko povredi životinju sutra može da naudi čoveku. Za ovakav model ponašanja uzroke možemo tražiti i u genima, ali i vaspitanju i okruženju nasilnika, objašnjavaju sagovornici „Blica”, stručnjaci iz oblasti psihologije i ljudi koji se bave ovom problematikom.
Slika
Slučaj keruše Mile je samo delimično uspeo da zabrine širu javnost

Za samo dva dana dva monstrouzna zločina nad psima potresla su čitavu javnost u Srbiji. Prvo je nepoznati počinilac odsekao dve šape psu Ariju u Smederevu, a zatim ga ostavio obogaljenog, da bi par dana kasnije u Kraljevu vlasnik psa odrao živog. Specijalista kliničke psihologije Milan Kostić kaže za „Blic” da ukoliko ne postoji racionalan razlog poput toga da je pas napao čoveka, ovakva dela rade psihopate.

- Zlostavljanje životinja, koje uključuje i njihovo mučenje i ubijanje, predstavlja oblik fizičkog sadizma. Takvo ponašanje ima za cilj nanošenje fizičkog bola i sakaćenja, sve do smrti, a to je za sadistu svojevrsni izvor zadovoljstva. Destruktivnim aktima prema životinjama počinilac takvih dela često ispoljava ne samo svoju pravu prirodu, nego i na nedužne stvorove prenosi sadističku strast koju oseća prema drugim ljudima, a koju iz straha od posledica nije spreman da prema njima iskaže - smatra Kostić.

Kostić napominje da u osnovi ove destrukcije postoji strast za neograničenom moći nad drugim bićima ili stvarima.

- Ovakve ljude karakteriše nedostatak moralnog kodeksa, a uzroci za to se mogu naći u vaspitanju, ali i genetici. Njihova glavna osobina je nedostatak saosećanja sa drugima - napominje Kostić. Kaže i da se takvi zločini, čak i kada su manje okrutni, moraju osuđivati i kažnjavati u svakodnevnim situacijama kako bi se izbegle brojne predrasude.

Pojedini stručnjaci ukazuju na to da neka deca od malih nogu malretiraju životinje, što može biti posledica genetskog nasleđa, ali i rezultat porodičnih odnosa. Često su ta deca i bila zanemarivana i zlostavljana, mada to i ne mora da bude slučaj.

Prva izrečena kazna za ubistvo psa

Ko, kršeći propise, ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Zakon o dobrobiti životinja propisuje da će se novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 za prekršaj kazniti pravno lice ukoliko zlostavlja životinju. U članu 85. se kaže da će se novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniti za prekršaj osobe koje zlostavljaju, zanemaruju ili ubiju životinju.
Inače, prva kazna u srpskom pravosuđu za ubistvo životinje izrečena je početkom jula 2007. godine kada je na tri meseca zatvora osuđen Miroljub Savić (64) iz okoline Ljiga jer je iz osvete ubio psa Mitu, a zatim ga vezao za branik kola i vukao ga nekoliko kilometara a onda ostavio na deponiji.

- Naša iskustva govore da je reč o psihopatama ili šizodinim ličnostima koje u nekom trenutku izgube kontrolu nad sobom, o alkoholičarima, ali i običnim ljudima koji svoju agresiju ne mogu da kontrolišu. To su povučeni, hladni ljudi koji se malo ili nimalo druže s ljudima - kaže Milica Ranković, predsednica Udruženja za zaštitu životinja „Feniks”.

Kao jedan od načina borbe protiv ovakvih zločina je i stvaranje atmosfere u društvu koja će osuditi ovakva mučenja ili ubijanja i tražiti oštrije sprovođenje kaznene politike.

- Prošle godine smo imali slučaj u Mladenovcu gde je čovek krenuo da slomljenom pivskom flašom kolje psa, a sve zbog opklade s prijateljima da može to da učini. On je u policiji priznao zločin, postoje i svedoci incidenta, ali do danas nema presude - priča Ranković.

Istraživanja u oblasti psihologije i kriminologije dokazuju da nasilno ponašanje prema životinjama može da bude prvi znak patološkog nasilja koje neminovno vodi i do ljudskih žrtava. Onaj ko smatra da je život životinje bezvredan, u jednom trenutku shvatiće da ni ljudski život nema vrednost. Stručnjaci upozoravaju da se agresivnost pojedinca ispoljava zbog blage kaznene politike i pogrešnog uverenja da je mučenje i ubijanje životinja dozvoljeno.

- Imajući u vidu naučno utvrđenu vezu između zlostavljanja i ubijanja životinja i interpersonalnog nasilja, u širem društvenom interesu je da se okrutnost prema životinjama prepozna kao vid nasilja u društvu koje je usko povezano s ostalim oblicima agresivnog i destruktivnog ponašanja. Veliki deo ovakvih zločina počine maloletnici i zato je preventiva u školama najbolja borba za sprečavanje ovakve vrste nasilja - kaže Elvir Burazerović, predsednik agencije za zaštitu životinja „Orka”.

Zlostavljanje životinje u okviru porodičnog sistema može biti pokazatelj postojanja drugih oblika nasilja u porodici, najčešće nad ženama i decom.

- Najbolji pokazatelj ovoga govori i podatak da je preko 40 odsto žena koje su sada smeštene u sigurnoj kući potvrdilo da su njihovi muževi tukli kućne ljubimce pre nego što su fizički nasrtali na njih - objašnjava Burazerović, i dodaje da i organizovanje borbi pasa potpadaju pod krivičnu odgovornost.

Najmonstruozniji zločini

* SEPTEMBAR 2011 - Na internet sajtu Hevy-r objavljen video-snimak dvojice muškaraca sa vojvođanskim naglaskom kako ubacuju mačku u kavez, polivaju benzinom i živu spaljuju.
* MAJ 2010 - U blizini prihvatilišta za pse u Loznici nađena keruša probodena strelom ispod kičme. Ženka se oporavila.
* APRIL 2010 - Keruša Mila nađena je u naselju Medaković sa sve četiri odsečene šape. Prema proceni veterinara, osakaćena je ležala više od nedelju dana, dobila je upalu kostiju, izgubila dosta krvi i pravo je čudo kako je ostala živa.
* APRIL 2010 - Beograđanin S. J. (64) ubio je u Ulici Vuka Vrčevića u Beogradu psa Raufa. Sumnjiči se da je prišao psu pomazio ga, a zatim ga hladnokrvno ubo nožem u grudi.
* APRIL 2010 - Pas rase pitbul nađen je kod Avale sa smrskanom nogom i vidljivim ranama po telu. Pas je verovatno učestvovao u borbama, pa ga je vlasnik ostavio jer mu više ne može koristiti kao izvor zarade.
* MART 2010 - Protiv dvojice maloletnika od 15 i 17 godina iz sela Gornje Međurovo podneta je krivična prijava zbog sumnje da su ubili četiri psa lutalice, a zatim ih obesili na drvo pored seoskog igrališta.
* JUL 2007- Miroljub Savić (64) iz okoline Ljiga iz osvete ubio psa Mitu, vezao ga za branik automobila i vukao nekoliko kilometara, a onda ostavio na deponiji.
* APRIL 2007 - Obešen pas nađen u Ulici Matice srpske u beogradskom naselju Mirijevo, zakačen za kvaku sporednog ulaza zgrade.
* JUN 2004 - Na Novom Beogradu nađeni delovi raskomadanog tela psa lutalice. Psu su bile odsečene zadnje noge i rep, a zlotvori su pokušali da mu iseku i glavu, ali u tome nisu uspeli.
* MART 2003 -U beogradskom naselju Cerak-Vinogradi nađena je mačka nabijena na kolac sa cigaretom u ustima. Po svemu sudeći, ona je ubijena, nabijena na kolac i postavljena pored staze kojom deca dolaze i vraćaju se iz škole

Slika

izvor http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/275165 ... alne-ubice

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Na napuštenoj horor-farmi ugibaju od gladi

Izgladnjele životinje na farmi Reiz u Glamoču svakodnevno ugibaju jer su ih napustili vlasnik i radnici koji su brinuli o njima, potvrdio je Nezavisnim izvor blizak Društvu za zaštitu životinja Noa iz Banjaluke

Piše: Biljana Savić, Nezavisne.com

On kaže da divlje životinje i ptice dolaze u kontakt s uginulom stokom, jer na farmi nema ko da ih zakopa, što predstavlja potencijalnu opasnost i za stanovništvo Glamoča.

Naime, problem je nastao, kako kaže naš izvor, kada je Zijad Reiz, vlasnik farme, zbog kriminalnih radnji pobjegao u Norvešku, ostavivši životinje bez nadzora.

Kako je kazao izvor "Nezavisnih" blizak "Noi", koji nam je i dostavio neke od potresnih fotografija sa farme, stanari okolnih kuća su više puta zvali inspektore i druge nadležne organe, koji bi napravili zapisnik i sve bi se završavalo na tome, a veterinari nisu željeli na teren dok im se ne plati.

"Uskoro će sva stoka uginuti ukoliko se ne preduzmu konkretni koraci za njihovo spasavanje", kazao je naš izvor, koji je objasnio da na imanju ima oko 60 grla stoke, 10 pasa, magarac, te divlji konji.

Stanjem na glamočkoj farmi zatečena je i Inga Dujmović, državni veterinarski inspektor za kontrolu dobrobiti životinja, koja kaže da je federalni inspektor upoznat sa situacijom, te da će narediti mjere propisane Zakonom o dobrobiti životinja.

"S obzirom na to da nema vlasnika, vjerovatno će narediti mjeru klanja, jer napuštene životinje predstavljaju opasnost po okolinu", kazala je Dujmovićeva.

Ona je dodala da se, prema zakonu, životinje izuzimaju i smještaju u odgovarajući uslovni smještaj, dok im vlasnik ne obezbijedi adekvatan smještaj. Prema njenim riječima, u ovom slučaju problem je vlasnik koji je pobjegao, ali s obzirom na situaciju, inspektor donosi rješenje uvidom u stanje na terenu.

Džemal Reiz (86), otac pomenutog Zijada Reiza, potvrdio je da je njegov sin otišao u Norvešku, te da mu se već duže vrijeme ne javlja.

O katastrofalnom stanju na porodičnoj farmi, kaže Džemal, ništa ne zna i nije upućen u situaciju, pošto "živi daleko, nekih pet kilometara od imanja".

Naš sagovornik iz Glamoča, koji je želio ostati anoniman, kazao je da su uginule životinje razbacane po farmi i oko štale, a neke su zakopavane na imanju, inače, u naseljenom mjestu.

Naime, radnici su, prema njegovim riječima, leševe životinja zakopavali i na susjednom imanju čovjeka koji živi u Novom Sadu i nije obaviješten o ovom.

Radovan Marković, načelnik opštine Glamoč, kazao je kratko da nezvanično saznaje kako je sanitarni inspektor izlazio na teren i da tom prilikom nije utvrdio nikakve neregularnosti.

U Udruženju za zaštitu životinja Banjaluka komentarišu da je očigledno kako sistem inspekcija ne funkcioniše na nivou koji se od njih očekuje.

"Ovo što se dešava je samo pokazatelj i potvrda postojećeg stanja. Redovno se uočava potreba za postojanjem nezavisnih nadzornih kontrolnih mehanizama koji djeluju izvan institucionalnih oblika pomoći životinjama", kazali su u Udruženju.

Slika

Grehota.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 16:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2011, 18:56
Pre bih ubio čoveka nego životinju,keve mi. Ljudi su govna.
Već imam neku suženu listu...

Optimizam je samo nedostatak informacija.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

executioner je napisao:
Pre bih ubio čoveka nego životinju,keve mi. Ljudi su govna.

+1

Jadne životinje... :(

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ljudi su stvarno najvece zivotinje. :( Sad naletio na ovo na FB.

Paznja, slika nije za one sa slabijim zeludcem

Spoiler:
Slika

I tekst ispod slike.

Citiraj:
PODIJELI FOTOGRAFIJU NA SVOJ PROFIL i na taj način Preuzmimo odgovornost i krivicu ali i obavezu da se ovako morbidna postupanja prema nevinim životinjama hitno zaustave. Da se pijani mladići sa Ilidže, koji su petardama oduzeli život ovim slatkim, nevinim i tužnim okicama kazne najvećim mogućim kaznama. Da nadležni i odgovroni u svim gradovima i na svim nivoima vlasti podhitno zaštite ova mala, slatka i nevina stvorenja. Da konačno postanemo ljudi! STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA... Ovo umiljato stvorenje koje na žalost više nije sa nama želimo da nam oprosti za sve... Ili ipak da nam nikada ne oprosti što smo dozvolili da mu se nešto ovako desi jer Živjeti sa osjećajem krivnje najveća je kazna!Iako smo prije samo par dana bili ponosni što smo Bosanci i Hercegovci danas se te činjenice stidimo - beskrajno mnogo! STIDI SE I TI BOSNO I HERCEGOVINO

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 15:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
žalosno :(

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 15:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47
Nepoznata lica na Ilidži psu petardom raznijeli njušku (FOTO)

Pas je navodno, zbog težine povreda, uspavan, piše portal Depo.ba

Ljudska okrutnost prema životinjama nažalost iz dana u dan je sve gora, a svirepost je još jednom dokazana u petak u sarajevskom naselju Ilidža gdje su nepoznati počinitelji stavili petardu u usta psu koji je zadobio jako ozbiljne povrede zbog kojih su ga veterinari, navodno, uspavali, piše portal Depo.ba.

Na Facebook stranici Udruženja za zaštitu životinja Av Mau, jedna je uznemirena sugrađanka ranije danas ostavila post: 'Na Ilidži između objekta Obi marketa i Orbica leži pas kojem je otkinuta njuška. Uopšte nema gornje vilice...".

Pas je navodno, zbog težine povreda, uspavan, piše na stranici pomenutog portala.
Spoiler:
Slika

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... -foto.html

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Mislim, sta reci?
Ne znam ni kako ovakvo nesto nekome i padne na pamet, a kamoli i da sprovede u djelo.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 16:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Убити на лицу мјеста!

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 16:15 
Boze sacuvaj...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo su slučajevi za nadzor i posmatranje, danas su osakatili psa, sutra će nekome hladno izbiti oko.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
U Rosuljama je to bila redovna praksa s mačkama, dok sam bio klinac, samo što su im gurali petarde na "drugu stranu"... kako sam samo prezirao tu rosuljsku dječurliju... a dobro znam u kakve su "ljude" izrasli (ima ih danas podosta po Tunjicama).

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Treba dozvoliti abortus do 21. godine.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fruška Gora: Psu iščupali kandže

Slika

Citiraj:
Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad saopštilo je da je" strašno da u Bukovcu postoje osobe koje su u stanju da životinji nanesu toliku patnju". Kako se u tom saopštenju navodi, povređeni pas izuzetno je dobre naravi.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/79264/P ... andze.html

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
shakal je napisao:
Treba dozvoliti abortus do 21. godine.

Da se ispravim: Abortus bez vremenskog ogranicenja.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ala Bože! Kakav to um može uraditi nikako mi nije jasno! :( Ja plačem... Previše sam slaba na životinje.... Kažu:"Kako možeš voljeti više životinje?" Eto kako, lijepo! Monstrumi! :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
NOVI SLUČAJ BRUTALNOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA U SARAJEVU: Dječak kišobranom silovao psa!

Četvrtak | 05.01.2012.

Novi slučaj brutalnog zlostavljanja životinja zabilježen je jučer u Sarajevu u naselju Alipašino Polje, gdje je 14-godišnjak nepoznatim predmetom, najvjerovatnije kišobranom ili metalnom šipkom, silovao psa!

Slika
Slika

Povrijeđeni pas je jučer popodne hitno prebačen na Katedru za hirurgiju Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, a slučaj su prijavile članice Udruženja "Avlijaner", koje su unesrećenom psu i pružile prvu pomoć.

Pokrenuta istraga

Prema riječima prof. dr. Selme Filipović, šefa Katedre za hirurgiju Veterinarskog fakulteta, pregledom je utvrđeno da je riječ o nasilnom oštećenju analnog područja oštrim predmetom te nasilnom penetracijom u anus.

- Riječ je o psu mješancu, ženki koju je, prema navodima svjedoka, silovalo maloljetno lice, što je kasnije pregledom i utvrđeno - rekla je Filipović.

I u policijskoj stanici Novi Grad potvrdili su nam da su upoznati s ovim slučajem koji već istražuju pripadnici Odjela kriminalističke policije.

Nije prvi put

Aida Kulenović, članica Udruženja "Avlijaner" iz Sarajeva, kazala nam je jučer da je pas pronađen u naselju Alipašino Polje, B faza, te da sumnjaju da je brutalno silovanje životinje izvršio maloljetnik, inače učenik osmog razreda osnovne škole, koji stanuje u tom naselju.

- Ovog puta nismo vidjele dječaka, ali ovo je već četvrti put da u ovom naselju pronalazimo silovanog psa. Sumnjamo da se radi o istom dječaku jer smo slučaj silovanja psa prijavile i prije tri godine, a tada smo ga i vidjele i prijavile - rekla je Kulenović.

Gdje sa psom?

Iz Udruženja "Avlijaner" navode da ne znaju gdje smjestiti povrijeđenog i uplašenog psa.

- Uzeli smo psa s Veterine, ali sada ne znamo gdje da ga smjestimo da se neko brine o njemu. On je isprepadan, ucviljen. Nadamo se da će ga neko htjeti udomiti, barem dok mu rana ne zacijeli - kaže Kulenović.

Filipović: Starica psu odsjekla noge

Doktorica Filipović priča da je prije deset dana zabilježen još jedan brutalan slučaj zlostavljanja životinja.

- Prije deset dana jedna je starica psu odsjekla prednje i zadnje šape. Kako su nam očevici rekli, razlog je taj što je pas ušao u njeno dvorište. Morali smo ga uspavati. Nije mu bilo spasa - rekla je Filipović.

Avaz

:(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 495 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]