banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2010, 11:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2010, 22:56
ivaanaa je napisao:
E ma ja sam mislila na drugu vrstu akvariijuma,jer si rekla da ne moze stati pumpa u okrugli,a nisam mislila da uzmes drugu vrstu ribice! :wink:
A i ja stalno govorim ljudima da ako hoce psa samo za kucnog ljubimca,ako ih vec toliko vole,radije da uzmu onog sa ulice(tako sam i ja). :D
A cekaj,platila si psa 50km?!?? :confused4:
Pa ja koliko znam to je bilo besplatno,jos i dobijes te nazovimo papire gdje pise da je pas dobio neke silne vakcine,i onda bi trebalo kod Slavena da imas jelte besplatne preglede,sterilizacije...
Sa ovim smo potpuno skrenuli sa teme,ali me ovo zivo zanima za azil!

Nisam ja licno isla tamo ali tako mi je tata rekao da je on toliko platio ...e sad ...?
Meni to nije puno jer sam dobila psa kojeg sam zeljela za 50KM , umjesto 300KM i vodimo ga sasvim drugom vetreinaru kod kojeg sve regularno placamo ...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Ma nije puno naravno,ako mene pitas dala bih i mnogo vise ako bih bas zeljela nekog psa,iskreno ako dajem pare za nesto volim nije mi zao.Na svom psu nikad ne stedim!
Ali to placanje psa iz azila mi je nesto najodvratnije sto sam cula,ali sta reci od doticnog gospodina sve mogu da ocekujem,ali ti psi se trebaju davati besplatno,jer oni dobijaju pare od drzave za prehranu i vakcinisanje tih pasa,ma strasno sta sve pare rade od covjeka!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 19:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
ivaanaa je napisao:
Ma nije puno naravno,ako mene pitas dala bih i mnogo vise ako bih bas zeljela nekog psa,iskreno ako dajem pare za nesto volim nije mi zao.Na svom psu nikad ne stedim!
Ali to placanje psa iz azila mi je nesto najodvratnije sto sam cula,ali sta reci od doticnog gospodina sve mogu da ocekujem,ali ti psi se trebaju davati besplatno,jer oni dobijaju pare od drzave za prehranu i vakcinisanje tih pasa,ma strasno sta sve pare rade od covjeka!

nije ni "vani" drugacije. platis schutzgebühr (zastitnu taxu). nada se stim sprijeciti nekontrolisano izbacivanje psa na ulicu. stim se koliko toliko poklope troskovi vakcina, kastracije itd

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Bennet je napisao:
onda malo otvori oci!

i ponavljam - ozlijediti se mozes i u igri sa psom. pogotovo dijete!

da, branit cu - bilo koju rassu - citajuci nebuloze o njima, kao npr da je retriever a p s o l u t n o bezopasan.

sa mojih 20 godina iskustva u odgoju pasa, imam obraza reci da je to vise nego plavooko.

juni 2009, zlatni retriver charly napao vlasnicu i tesko ozlijedio. videoisjecak iz tadasnjih vijesti.
http://www.bild.de/BILD/news/2009/06/24 ... leser.html

Isabelle Dinoire Photos – Labrador Dog Attack Face Transplant http://www.bestgore.com/medical/isabell ... ransplant/

da, plavooko - jer pas, ma koliko ga covijek lomio i udomio ostaje jednim dijelom divlji, i stim ne uracunljiv!

Nemacki ne znam, a ovo drugo... Sta, pas ju je bez ikakvog razloga napao?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 23:44 
Veteran
Veteran

ah.. mogu ja text na nasem prevesti, ali labrador je na njemackom i na nasem istog imena.

pocinjemo razmisljati da li je pas sa ili bez razloga napao...
dok kod nekih rassa to - bez razloga - se automatski prihvata.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 10:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nema napada pasa bez razloga.Čak i oni koji su naizgled bez razloga su ustvari psi koji su tako kondicionirani od strane svoga vlasnika,koji je kao po pravilu nedovoljno zrela ličnost koja je uzela psa da se bi uz njega ona djelovala opasno.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[quote="Bennet"]ah.. mogu ja text na nasem prevesti, ali labrador je na njemackom i na nasem istog imena.

dok kod nekih rassa to - bez razloga - se automatski prihvata.. :wink:[/quote

Sa tobom je tako suvisno raspravljati, jer, ipak, ti najbolje znas. Ne treba mi prevod naziva psa, vec razloga napada. Pa mi reci da ce iz istog razloga i labrador i pitbul napasti. Kazes za sebe da si ogajivac pasa, ako sam dobro razumela. Pa kao takav, cudi me da kazes da ne postoji krvolocna rasa.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 16:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2010, 13:59
http://bluemagicpits.com/v-web/gallery/ ... C_380S.jpg

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 19:05 
Veteran
Veteran

veverushka je napisao:
Bennet je napisao:
ah.. mogu ja text na nasem prevesti, ali labrador je na njemackom i na nasem istog imena.

Sa tobom je tako suvisno raspravljati, jer, ipak, ti najbolje znas. Ne treba mi prevod naziva psa, vec razloga napada. Pa mi reci da ce iz istog razloga i labrador i pitbul napasti. Kazes za sebe da si ogajivac pasa, ako sam dobro razumela. Pa kao takav, cudi me da kazes da ne postoji krvolocna rasa.

u pravu si, suvisno je i sa tobom razglabati o cinjenicama.
_zoka, je dovoljno rekao, mozda bolje razumijes _zokin posting.

ubijedjena si da pitbull bez razloga, iz cistog mira kida sve oko sebe i ubija.
neka ti takvo misljenje i ostane.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 19:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja mislim da je podjela po FCI grupama besmislena,netačna,nelogična itd...
Trebalo je fino napraviti dve grupe:agresivni i dobroćudni psi.
Ili možda ružni i lijepi psi,hmm,ne znam. :roll: :roll:
Kao što neko reče: "Psi se rađaju kao prosjaci, a mi ih pravimo Kraljevima".
Isto kao i sa djecom,ako se s njim ne radi,ne vaspita se on ce biti obicni ulicar,kriminalac,ili ce biti COVJEK,izgradjena licnost!
A evo još jedna dobra recenica:
,,Sa željom da nahranimo tog monstruma koji se zove LJUDSKI EGO čitave rase su skoro upropaštene!''
Što se posebno odnosi na ovakve rase,koji mnogi svrstavaju u nepoznatu grupu pod nazivom ,,OPASNE RASE''!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bennet je napisao:
veverushka je napisao:
Bennet je napisao:

u pravu si, suvisno je i sa tobom razglabati o cinjenicama.
_zoka, je dovoljno rekao, mozda bolje razumijes _zokin posting.

ubijedjena si da pitbull bez razloga, iz cistog mira kida sve oko sebe i ubija.
neka ti takvo misljenje i ostane.

Eto, vidis... Ti moj post nisi shvatio. Ja sam rekla da pitbulu i osaloj krvolocnoj rasi je fitilj mnogo kratak. Svasta moze da ih izazove. Ne bih rekla da je sa retriverima tako, osim ako nemaju neki poremecaj. Moja retriverka, npr. se boji obicn emacke. 1000% sam sigurna da nikada nikoga ne bi napala. Naprotiv, samo bi se mazila. Boji se petardi, mraka... svega. Znam bar 20 takvih retrivera. Isto tako znam i dosta skotskih ovcara koje su jedne obicne veliek maze.

A ono glavno je da kad dodju nepoznati ljudi, oni se ne boje, i ne reze, vec se svima daju. Zato na jednom sajtu za retrivere pise: ako trazite psa cuvara, na pogresnom ste mestu. Hoces reci da je tako i sa pitbulom?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 22:16 
Veteran
Veteran

http://www.solinger-tageblatt.de/Home/S ... 4740ea9-ds

17.2 muzjak labrador napao 10 godisnjeg djecaka i tesko ozlijedio lice djeteta. mali dosao svom prijatelju u posjetu, cija mati je otisla u grad. djeca bila sama kuci. u igri pas napadne dijete i nanese teze ozlijede.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 22:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2009, 17:49
eto a ona tvrdi kako ni jedan labrador ne bi napao :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ama ljudi ni jedan pas ne napada bez razloga,sa ovim primjerima samo ,,blatite'' pojedine rase-da se tako izrazim!
Bio labrador retriver ili pit bul-ON NECE NAPASTI BEZ RAZLOGA.
Tu je u pitanju ili odgoj ili pojedinac ne zna kako postupati sa psom,pogotovo mala djeca ne znaju da se pas ne smije vuci za rep,usi itd...!!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2010, 15:31
Bennet je napisao:

Ovo je AST i to je pravi karakter ove rase.Nije on ubica kako je predstavljen u narodu.Ubicu od njega prave(stvaraju)neodgovorni i umno poremeceni vlasnici koji od malih nogu spremaju te pse da budu ono sto nisu."UBICE"

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 18:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2009, 17:49
srkizr74 je napisao:
Bennet je napisao:

Ovo je AST i to je pravi karakter ove rase.Nije on ubica kako je predstavljen u narodu.Ubicu od njega prave(stvaraju)neodgovorni i umno poremeceni vlasnici koji od malih nogu spremaju te pse da budu ono sto nisu."UBICE"

NIje AST nego pit...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bennet je napisao:
http://www.solinger-tageblatt.de/Home/Solingen/Labrador-beisst-10-jaehrigen-Jungen-ins-Gesicht-a0f5f1b3-814e-4298-a6eb-9475b4740ea9-ds

17.2 muzjak labrador napao 10 godisnjeg djecaka i tesko ozlijedio lice djeteta. mali dosao svom prijatelju u posjetu, cija mati je otisla u grad. djeca bila sama kuci. u igri pas napadne dijete i nanese teze ozlijede.

Kad su se deca lepo igrala sa psima? Ili bilo kaojim drugim zivotinjama? Posebno decaci?! Nemoj da si smesan. Ko zna zbog ceg aje morao tako da odreaguje.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Sladak je dok je ovolicki :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 10:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2010, 15:31
Talija je napisao:
Sladak je dok je ovolicki :D

Slika

Nije sladak nego je presladak.Lepo je videti bebicu u ovoj dobi.Ima li dve nedelje?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ovu sliku sam našla na netu, što se tiče starosti vjerujem da nema ni toliko, u odnosu na veličinu ruke koja ga drži reklo bi se da je tek okoćen. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]