banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 07:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Dec 2009, 21:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2009, 20:13
budjav_lebac je napisao:
o cemu ti pricas?! ako te tuce, zalijeva vodom ti zenu komsija ti prijavi muriji, murija proslijedi tuziocu pa sudija odredi penal...kazne su 400maraka za vrijedjanje (to ti je verbalni napad) a 800 do 1200 je fizicki... spori su ali kazne su djelotvorne...jesi shvatio il' treba da nacrtam?! :D

a opet kad razmislim iz ciste bistre niko nikog ne napada, morao je postojati provocirajuci faktor kod tvojih komsija da te napadnu...

Setao sam sa svojim psom i tepao mu i razgovarao sa njim jer mi je simpaticno kako nakrivi glavicu i pozorno me slusa i to je bio razlog da covjek zaurla i psuje majku ludjacku,da nas sve treba pobiti i protjerati,da zagadismo grad,da smo ludjaci ,da zivimo sa zivotinjama....itd Prvo sam zacudjeno gledao oko sebe misleci da nekome drugome govori ali sam vrlo brzo shvatio da se obraca meni :cry:
Nisam konfliktna osoba i samo sam nastavio dalje ali zar mislite da je to prijatno i da ljudi imaju pravo da to rade :roll:
Evidentno je da se u poslednjih mjesec dana / od postavljanja znakova/ incidenti ovog tipa sve cesce desavaju i ja bih znaci svaki dan trebao da odlazim u policiju i da prijavljujem nn lica jer ljude ne poznajem ...ma dajte molim vas gdje vi zivite :roll: Ja sa komsijama nemam nikakvih problema niti sam ikada imao pa cak i oni koji nisu ljubitelji pasa uvijek lijepo i kulturno se obracaju jer im moj pas NIKADA nije bio smetnja.
Ja ne zelim da imam ove probleme nicim izazvane i zelim da me ova drzava stiti kao i sve ostale gradjane a ne da me pojedine psihopate stavljaju na stub srama samo zato sto setam psa !!!! :cry:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 08:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Nedjelja, 24. ožujka
Napisao Jim Willis, 2001.

Ako imate psa – pročitajte ovu priču…
Ako ste imali psa - pročitajte ovu priču…
Ako želite imati psa - pročitajte ovu priču...

Kad sam bila štene, zabavljala sam te svojim trikovima i nasmijavale te. Nazivao si me svojim djetetom i unatoč beskrajnim parima ižvakanih cipela i nekoliko uništenih jastuka, postala sam tvoj najbolji prijatelj.

Kad god sam bila "zločesta", prijetio si mi prstom i pitao si me "Kako si mogla?" – ali onda si odustao od svoje strogosti i svalio me na leđa te češkao moj trbuh. Moje razaranje kuće trajalo je nešto duže nego što se očekivalo, jer si ti bio strašno zaposlen, ali na tome smo radili skupa. Sjećam se noći kad smo se mazili u krevetu kad sam slušao sve tvoje ispovijesti i tajne snove, a ja sam vjerovala da život ne može biti savršeniji nego što jest. Išli smo u dugačke šetnje i trčali po parku, vozili se autom, išli na sladoled (ja sam dobivala samo kornet jer je "sladoled štetan za pse", kako si ti to rekao), lješkarila beskrajno dugo na suncu, čekajući kraj dana i trenutak kad ćeš doći kući. Polako, počeo si sve više vremena posvećivati svome poslu i karijeri, a više vremena si provodio tražeći svog ljudskog partnera. Ja sam strpljivo čekala, tješila te svaki put kada ti je srce bilo slomljeno i kada si se razočarao, nikada nisam prigovarala tvojim lošim odlukama, skakala sam od radosti kad si dolazio kući ili kada si se zaljubio. Ona, sada tvoja žena, nije bila "ljubitelj pasa" - ipak sam je srdačno primila u naš dom, pokušala joj pokazati da je volim i slušala sam je. Bila sam sretna jer si i ti bio sretan. Onda su došle ljudske bebe i ja sam s tobom dijelila tvoje ushićenje. Bila sam očarana njihovom roza bojom, njihovim mirisom i željela sam se brinuti za njih poput majke. Jedino ste se ti i ona bojali da ću ih povrijediti, tako da sam većinu vremena provodila protjerana u drugoj sobi ili u kućici za pse.

Oh, kako sam ih željela voljeti, postala sam "zatočenik ljubavi".

Kako su odrastali, ja sam postajala njihov prijatelj. Držali su se za moje krzno i podizali se na klimavim nogama, gurali svoje prste u moje oko, istraživali moje uši i ljubili me u nos. Voljela sam sve na njima kao i njihov dodir - jer je tvoj dodir postao tako rijedak - i bila bih dala svoj život da ih obranim, ako treba.

Ušuljala bih se u njihove krevete i slušala njihove brige i tajne snove, a zajedno bismo iščekivali zvuk tvog auta kako se parkira u dvorištu. Nekada, kada bi te ljudi pitali imaš li psa, vadio bi moju sliku iz novčanika i pričao priče o meni. Ovih zadnjih par godina, tvoj odgovor bi bio potvrdan, nakon čega bi nastojao promijenili temu. Od "tvog psa" postala sam "samo pas", a ti si mi zamjerao sav novac koji se trošio na mene. Sada imaš priliku za novi posao u drugome gradu i ti i oni ćete se preseliti u stan u kojemu nije dozvoljeno držanje kućnih ljubimaca. Donio si pravu odluku za sebe i svoju "obitelj", ali nekada sam i ja bila ta tvoja obitelj. Bila sam uzbuđena kad smo krenuli autom, ali uzbuđenje je splasnulo kad smo došli do azila za životinje. Zaudaralo je na pse i mačke, na strah i beznađe. Ispunio si sve obrasce i rekao "znam da ćete joj pronaći krasan dom". Napravili su grimasu i uputili ti bolan pogled. Oni razumiju kakve su šanse za sredovječnog psa, čak i onoga s papirima. Morao si otrgnuti ogrlicu iz ruku svog sina, dok je on viknuo "Nemoj tata! Molim te nemoj im dati da odvedu mog psa!" A ja sam bila zabrinuta za njega, mislila sam kakvu je pouku od tebe izvukao o prijateljstvu i vjernosti, o ljubavi i odgovornosti i o poštovanju prema svemu što je živo. Potapšao si me po glavi za rastanak, izbjegavajući mi pogledati u oči, te pristojno odbio ponijeti sa sobom ogrlicu i povodac. Imao si rok koji si morao ispoštovati na poslu, a sada sam ja dobila rok. Nakon što si otišao, dvije ljubazne gospođe rekle su da si vjerojatno mjesecima znao da ćeš se preseliti, ali nisi učinio ništa da mi pronađeš drugi dom. Kimale su glavom u nevjerici i pitale se "Kako je mogao?" U azilu nam pružaju onoliko nježnosti i pažnje koliko im dopuštaju njihove obveze. Naravno, hrane nas redovito, ali ja sam već odavno izgubila apetit. Isprva, kad god je neko prošao pored mog kaveza, ja sam potrčala naprijed, u nadi da si to ti - da si se predomislio - da je ovo sve samo ružan san... ili sam se nadala da će netko doći, netko komu je stalo, netko tko će me spasili. Kada sam shvatila da se ne mogu natjecati sa živahnošću štenaca koji su, nesvjesni svoje sudbine, plijenili svačiju pažnju, povukla sam se u dno kaveza i čekala. Čula sam njezine korake dok je dolazila po mene na kraju dana i kaskala sam duž hodnika za njom do izdvojene sobe. Zadivljujuće tihe sobe.

Stavila me na stol, počeškala po ušima i rekla da se ne brinem. Srce mi je snažno tuklo u iščekivanju onoga što će doći, ali obuzeo me i osjećaj olakšanja. Zatočeniku ljubavi istekli su dani. Kako je to u mojoj prirodi, više sam se brinula za nju. Teret koji nosi pretežak je za nju, to sam znala jednako kao što sam znala svaku tvoju promjenu raspoloženja. Nježno je stavila podvez oko moje prednje noge dok joj je suza klizila niz obraz. Polizala sam joj ruku onako kako sam tebe običavala tješiti prije nekoliko godina. Stručno je stavila iglu u moju venu. Kad sam osjetila ubod i hladnu tekućinu koja je kolala kroz moje tijelo, pospano sam legla, pogledala u njezine nježne oči i prošaptala "Kako možeš?" Možda zato što razumije moj pseći govor, rekla mi je "Oprosti". Zagrlila me i žustro objasnila da je njezin posao pobrinuti se da odem na bolje mjesto, gdje me nitko neće ignorirati, zlostavljati ili napustiti i gdje neću biti prepuštena samoj sebi - mjesto ljubavi i svjetla, toliko različito od ovog zemaljskog. I sa posljednjom snagom, pokušala sam joj objasniti da moje "Kako možeš?" nije bilo upućeno njoj. Mislila sam na tebe, svog Voljenog Gazdu. Na tebe ću misliti i čekati te zauvijek. Želim da ti i drugi u tvom životu nastave pokazivati ovoliko odanosti.

http://www.noina-arka.hr/kakosimogao.htm

Poruka autora:

Ukoliko je "Kako si mogao" izazvala suze u vašim očima, kao što ih je i meni izazvala dok sam je pisao, to je zbog toga jer ona sadržava priče milijuna nečijih ljubimaca koji svake godine umiru u azilima za životinje. Slobodno proslijedite ovaj esej u nekomercijalne svrhe, pod uvjetom da je naveden autor ovog teksta sa pravima na umnožavanje.

Molim vas da tekst iskoristite u svrhu edukacije, na svojim Internet stranicama, biltenima ili na oglasnoj ploči veterinara ili azila za životinje. Recite javnosti da je usvajanje ljubimaca važna odluka i to odluka za čitav život, da životinje zaslužuju našu ljubav i brigu, da je pronalaženje drugog prikladnog doma za vašu životinju vaša odgovornost te da bilo koje društvo ili pokret za dobrobit životinja može pružiti dobar savjet i da je svaki život dragocjen. Molim vas da i vi sudjelujete u zaustavljanju ubijanja, te da podržite sve kampanje sterilizacije kako bi se spriječio nastanak neželjenih životinja.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Hocete li jos zabraniti i da djeca budu sa psima??!????

http://www.youtube.com/watch?v=wk5Bdq4YzoI&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=gfj2x0Un ... re=related

Ne znam kako neko tako kvaran kao covjek moze ukinuti slobodu tako plemenitim bicima!!?
Eto dobismo dosta i prirodu i plemenita stvorenja koja su stalno uz nas i sa nama,ali covjek ko covjek,prokleti hoce sve da ima za sebe, a to njegovo prokletstvo vodi do unistenja.

Ne ljudi, danas nije potreban razlog da vas neko vrijedja, desilo mi se n takvih situacija,samo sam normalno setala sa svojim psom,a dobijala sam uvrijedljive komentare.Kome da prijavim vrijedjanje!??!!! :-?
Imam psa mjesanca,uzela sam je sa ulice, i eto jednom mi pridje stariji covjek i pita me sta to vodam,to pseto koje niko nece i koje nicemu ne vrijedi,bolje da sam uzela neko rasno pseto!
Na sta sam mu rekla da je ona meni sve!
Necu shvatiti nikada,cemu ti komentari od ljudi,ja nikome nista ne dobacujem, hocu samo normalno da prosetam psa,ali izgleda da samo kod nas nije normalno imati psa!!!
(malo offtopic ali nema veze)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Pa dobro jel' zabranjeno psa vodati na povocu?? Ili sta? Ja sad nista ne razumijem :-?
Koliko sam ja shvatila, pse je zabranjeno pustati na igralista ili livade ili gdje vec taj znak. Koliko sam ja shvatila nije zabranjene setati psa na povocu po gradu, po naseljima...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 13:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Upravo se i radi o uzasu - zabrana setanja sa psom kroz grad,vecinu naselja itd. bez obzira na povodac :cry: Ja nikada nisam bio protiv povodca i pas treba da ima povodac i radi svoje sigurnosti ali ovo je :oops: :oops: :oops: uzasna diskriminacija jednog velikog broja gradjana :(

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Zabranjeno je uospte prolaziti kroz gospodsku i kroz neke parkove sa psom!
Ali kako su krenuli ukinuce uospte setanje pse!!
Ma meni nije stalo do toga da ja setam psa kroz grad,nisam nikada isla sa njom gore dole,ali necu da mi neko brani! :-?
Dok je vodim po cesti na povodcu je uvjek,ako ima ljudi onda je uz mene,a ako ih nema otupstim joj malo fleksi...
I kad je izvedem na livadu gdje nema znaka cesto dobijam uvrijedljive komentare,a ako ljudi tako nastave da se zale uvesce onda zabrane za sve zelene povrsine!
ma cemu toliki cinizam.
Sad odjednom ljudima smetaju psi.Psi napadaju ljude bez razloga-netacno.
Ljudi napadaju pse bez razloga!

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ma nije tacno da je sve zabranjeno, pola znakova oko mene govore POPKUPI IZMET IZA SVOG LJUBIMCA, u gospodskoj je i ranije bilo zabranjeno vodanje pasa, pa se vlasnici nisu pridrzavali, a, kada ih uhvate onda se prave ludi kao pa nismo znali, nema obiljezja, sad ima i sad je to diskriminacija...
demokratija je vladavina vecine nad manjinom, ovim necete nista postici, isto se narod bunio kada su kaficima uveli radno vrijeme, sjetite se tog bezakonja... kada vec volite zivotinje, bolje bi vam bilo da organizujete punktove obuke, da dijelite letke kako njegovati svog kucnog ljubimca, da nije sramota pokupiti izmet iza svog ljubimca, gradjane informisati da se ne boje pasa koji su sa vlasnikom na lancu, napisati neki projekat o besplatnim uslugama veterinara, malo socijalizacije i edukacije svima nama nece skoditi, i vremenom cete doci u poziciju da se neke restrikcije ublaze, ovo sad je suplja prica, cisto gubljenje energije i vremena...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 16:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Niko normalan se nece buniti zbog natpisa PUKOPITI IZMET.... ili ZABRANJENO PUSTANJE PSA... ali zabraniti ljudima da hodaju gradom je S R A M O T A za ovaj grad :cry:
Nije problem u ljudima koji vole ili nevole zivotinje nego je problem u ljudima koji MRZE i nisu TOLERANTNI :angry4:
Zamislite da ja i moja porodica koji obozavamo zivotinje i ne mozemo zamisliti zivot bez kucnog ljubimca jer je clan nase porodice damo sebi za pravo da napadamo ljude koji nemaju psa ,da im se rugamo i ponizavamo ih jer su nesposobni da vole sva ziva stvorenja i dijele zivotni prostor sa njima, da su sebicni i samozivi,da mrze sami sebe do podne a popodne cijeli svijet itd itd ...
Budjav Lebac - demokratija nije pobjeda vecine nego zadovoljstvo svih i isti tretman za sve :wink:
Porediti rad kafica sa zivim stvorenjima je :oops:
Sto se tice edukacije tu si potpuno u pravu ali svako treba da radi na sebi pa pocni od sebe :wink: pa nastavi da edukujes sve oko sebe jer ponavljam ovdje se radi o zivotu u urbanoj sredini gdje treba da budu svi zadovoljni i niko nikoga ne treba da stavlja u drugi red :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ne izmisljaj, gdje je to zabranjeno ljudima hodati gradom?! priznaj sebi, ovo sa kucnim ljubimcima je zaista prevrsilo svaku mjeru, pojedinci su toliko lijeni bili da pokupite izmet iza svog psa, da drze svog psa na lancu, da mu stave korpu, i sada izmisljate svakakve trice i kucine, uz stare price o urbanosti - ovi ljudi su sramota za grad...

moji prijatelji, poznanici su edukovani prilicno a tvoji?!

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 16:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Mislim da je mislio na gospodsku..... :-?

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 16:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ljudi, zene, djeca tamo normalno se krecu :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 16:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Ako su to zabranili vec, onda su trebali otvoriti posebne parkove za pse.................................
Kao u vecim zemljama.......Al jebg kad nemamo uslova........

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nista ja vas vise ne razumijem....
Kroz gospodsku ili generalno centar? Kako da zabrane kroz naselje? Ma idi...nemoguce. Ne moze niko zabraniti da prodjes kroz neki dio grada sa psom ili bez istog. To je idiotluk. Pa ako ne pas na povocu kome smeta??? (valjda ne moram svaki put da napominjem da pricam o odgovornim vlasnicima pasa).

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 17:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Da Helena upravo tako na ulazu/izlazu u Borik / tj na svim ulazima/izlazima u naselja / stoji zabrana - znaci ja bih trebao kod prijatelja kad idem letiti do Borika od parka P.Kocic pored kojeg zivim :oops: bez obzira sto osudjujem neodgovorne vlasnike pasa i stavljam ih na prvo mjesto kao veliki problem ovoga grada i dalje sam izlozen maltretiranju od evo konkretno Budjavog - insinuira da lazem da sam odgovoran, insinuira da lazem da me maltretiraju ... pa zar to nije maltretiranje :oops: a razlog je taj sto mislim i znam i siguran sam da nigdje u svijetu ne stoji zabrana setanja sa psom na povodcu kroz naselja i grad / gradsko setaliste/

Pricamo o setnji sa psom,o odlasku sa psom kod veterinara,o odvodjenju psa kod prijatelja a ne o izvodjenju psa da obavi nuzdu.
Necu da krsim zakon i zato necu da dozvolim da ovi znakovi ostanu i da se tumace kako se kome dopadne :angry4:
Trazimo velike novcane kazne za nered koji prave neodgovorni vlasnici pasa ,trazimo i zatvorske kazne za incidente sa psima ali nemojmo dozvoliti da nam se svijet ruga !!!

Ovi znakovi su sramota za grad podjednako kao sto su sramota i vlasnici pasa koji ne postuju prava gradjana koji ne zele da imaju dodira sa psima !!!

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 18:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
ne izmisljaj, gdje je to zabranjeno ljudima hodati gradom?! priznaj sebi, ovo sa kucnim ljubimcima je zaista prevrsilo svaku mjeru, pojedinci su toliko lijeni bili da pokupite izmet iza svog psa, da drze svog psa na lancu, da mu stave korpu, i sada izmisljate svakakve trice i kucine, uz stare price o urbanosti - ovi ljudi su sramota za grad...

moji prijatelji, poznanici su edukovani prilicno a tvoji?!

Meni je zabranjeno hodati gradom jer su postavljene table sa zabranom vodjenja psa a ja bez svog psa ne idem nigdje . Znaci ne izmisljam :D Sebi nemam sta da priznam jer sam naglasio vec nekoliko puta da su neodgovorni vlasnici pasa veliki problem u nasem gradu ali su problem i ljudi poput tebe koji nisu nimalo tolerantni,razumni i koji nemaju osjecaja za plemenit zivot niti za postovanje tudjeg misljenja.
Sto se tice tvojih prijatelja i poznanika divno sto su edukovani :-? samo se iskreno nadam da ce i nastaviti sa edukacijom jer covjek uci dok je ziv :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da ima kojekakvog maltretiranja vlasnika pasa. Bezveze.
Ja nisam bas najbolje shvatila sa tim znakovima. Ja sam mislila da su znakovi postavljeni na igralistima, u parkovima (po livadi), skolskim dvoristima i slicno. Nisam znala da su postavili da ne smijes psa da prosetas kroz naselje :-? Zasto? Ako je pas na povocu, zasto je zabranjeno da se vodi kroz grad/naselje??

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 18:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Upravo je to problem koji ovaj grad ne smije da dozvoli,zabranjeno je setati sa psom sa povodcem kroz naselja i gradsko setaliste :oops: Prevedeno - zabranjeno proci kroz grad sa psom :oops: :oops: :oops: Klasicna diskriminacija ljudi koji su u drustvu najboljeg covjekovog prijatelja :oops:
Sta bi bilo da trazimo prevoz sa javnim saobracajem - nesto sto je u svijetu normalno ? Kako ce ikada u ovom gradu biti obucen pas za vodjenje slijepih i pomaganje invalidnim osobama ? Na zalost ovakvim vodjenjem grada NIKADA :roll: Znate li koliko ljudskih zivota su psi spasili ? Znate li zasto su to uradili ???

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 18:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ma lazte, navedite ulice kojima je zabranjeno setati psa i ulice kojima je obavezno kupljenje izmeta! zabranjeno je gospodskom vodati pse, a ta zabrana je i ranije bila... samo taj jedan znak stoji, a oni odmah diskriminacija, koliko psina je napalo setace, djecu, bicikliste? halabuka oko nicega... sto to ne pominjete, karakter vlasnika psa je kao u psa...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 19:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kakva kultura :oops: budjava :oops: pardon ne kultura :cry:

Mnogo incidenata sa psima se desilo to svi znamo ali na zalost zbog toga ispastaju ljudi koji sa tim nemaju nikakvih dodirnih tacaka.Ptimitivizam se rasirio nasim gradom kao kuga i ako dozvolimo da tako nastavi lose nam se pise :cry:

Ne hodaj ispred mene, možda te neću slediti. Ne hodaj iza mene, možda te neću voditi. Hodaj pokraj mene i budi mi PRIJATELJ. (Albert Camus)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
нек` су забранили...
прије пар мјесеци сједим у парку "Петар Кочић" и неки шабан води пса, овај се ладно посра и ником ништа...
а говно стоји к`о експонат... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]