banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 07:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2007, 09:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Neki dan sam komentarisala sa prijateljicom o psećem izmetu u koji možeš da ugaziš čim kročiš na travnatu površinu, ne znam da li je to oduvijek tako bilo ali u zadnje vrijeme je "nered" nepodnošljiv, posebno jer se djeca igraju na tim istim travnatim površinama a djeca su sama po sebi radoznala pa sam prisustvovala nekoliko puta sceni kad dijete nadje gomilu izmeta na travi i počne da se igra sa njom. Hoću da vas pitam da li bi ste prihvatili propis o sakupljanju tog izmeta(kao što je regulisano u nekim zemljama) nakon što vaš kućni ljubimac obavi nuždu?
Zaista mislim da je licemjerno zgražavati se na ljudski izmet ili kad vidimo čovjeka koji urinira ćošak iza stepenica kuda svaki dan prolazimo, a onda izvedemo psa koji to isto napravi na sred travnjaka i to je sasvim OK. U čemu je razlika? Mislim izvedemo psa da to obavi vani i onda to isto na cipelama unesemo u kuću,.. Svakodnevno posmatram neke vlasnike pasa koji redovno izvedu psa koji obavi šta treba tri metra od ulaza u zgradu. :x Šta vi mislite o tome da se napokon uvede neki red po tom pitanju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 09:57 
Mozda da se uradi kao davno nekada u Parizu kada je jednoj grupi gradjana dosadilo da redovno ugaze u neku "minu", pa su protestovali tako sto su u svako govance koje su nasli po trotoarima i gdje vec, udjenuli jednu malu francusku zastavu. Ovaj protest je izazvao toliki respons da su vlasti napravile jednu tako reci "reformu" i danas u Parizu svaki dan ciste trotoare sa jednim posebnim mopedicem. Odpad koji pokupe sa njim preradjuju i koriste poslije kao dzubrivo za drvece u parkovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
nadrealac, ako je to istina svaka cast.

Znas kako mala mama, s obzirom na sve nove regulacije koje su uvedene za pse mislim da bi mogli i to uvesti pa da onda lepo pse drzimo u dva kvadratna metra.

Dakle mnogo mi je pametnije ovo sto su uradili u Parizu. Btw sta kad pas ima meku stolicu. :roll:

Sto se tice mesta gde se nuzda obavlja, ok to da se radi na decjim igralistima jeste nekulturno i nemotreno.

zop

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 11:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2007, 16:47
Ja sa svojim psom ne idem na mesta gde se deca igraju.
Kada obavi nuzdu, to redovno pokupim i bacim, jer opet sutra dolazimo na isto mesto i ne bih zelela da gazim po tome.
Nije mi problem nikakav da to radim.
Kada je tek dosla u moj dom, nije smela zbog vakcina da ide napolje, tako da sam navikla da cistim za njom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
čistim izmet za svojim psom.. postoje posebne lopatice za to, s pokretnim poklopcem, vrlo zgodno

moj pas uvijek to obavlja na istom mjestu, a ja imam i dvorište.. tako da nije problem.. kao što neko reče, ako znam da nije obavio nuždu, ne vodim ga tamo gdje ima ljudi dok ne obavi, onda pokupim, pa u smeće

AT Utopija: ako ima meku stolicu, promijeni mu ishranu :D pseći izmet koji se lako kupi je znak da je s psećim stomakom sve u redu :)

mala mama, ima kod nas i lutalica koji mogu obavljati to što opisuješ na sred travnjaka...

u zgradama i liftovima izmete i urine ne ostavljaju psi, već ljudi

apsolutno sam za to da svako počisti za svojim psom, i odnese to u smeće

s druge strane, primjetila sam kod naših ljudi(koji nemaju pse) dosta paranoje po pitanju ovoga, kao i neupućenosti i pogrešnih predstava o psima itd

Kao da je pas zvijer, a ne pitoma životinja, tj. kućni ljubimac.. takvom imidžu su vjerovatno doprinijeli i oni vlasnici pasa koji nemaju svijest o o državanju higijene i vaspitavanju svog psa, pa kad se jedan takav pojavi u javnost, automatski svi psi i vlasnici postaju zvijeri :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
XIX, nema moj pas problema sa stolicom nego govorim za one vlasnike koje imaju taj problem. Dosta vlasnika je prilicno neupuceno, tako da npr. mnogo njih ne zna da mlijeko kod vecine pasa izaziva stomacne grceve i proliv.

Sto se tice kupljenja i ja nemam problem jer imam dvoriste i uopste mi se ne gadi pocistiti poopove.

Mislim da je problem obavljanja nuzde u nekoliko stvari od kojih je najveca ona u vezi sa vlasnicima. Danas sam ostao zabezeknut kad sam jutros izveo psa i odveo je na svakodnevno istrcavanje. Dok je ona trcala pojavio se covek sa mladuncetom kokera koji nije bio zavezan i koji je naravno odmah dojurio do mog cuke da se igraju. Naravno posto imam normalnog psa poceli su se igrati, ali je onda dojurio "gazda" i izderao se na svog psa zato sto je dotrcao mom psu. Onda je pokusavao da ga dozove tj. komanda dodji, sto je slatki mali koker od 4 meseca jedva ispostovao, i kad je dosao "gazdi", "gazda" je iza ledja izvadio mocugu koja bi i za mog psa (rotvajlera ^__^) bila zastrasujuca i poceo ga udarati zato sto mu nije odmah dosao kad ga je pozvao.

Mozda malo veci off, ali poenta je jasna, ako neko ima psa on treba biti odgovoran za i prema tom psa i mora se prema njemu ponasati na roditeljski i prijateljski nacin sa ljubavlju, sto ukljucuje i ciscenje izmeta. Medjutim, dosta je gresaka kod uzgajivaca, vlasnika i zakonskih normi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2007, 16:47
Pa valjda ako se covek zabrine za sebe sto ima proljev isto tako treba da se zabrine i za psa.
Meni se desilo kad smo bili na odmoru, da je nesto pojela sto je nasla i dobila proljev, ali odmah sam reagovala.

Sto se tice tog izivljavanja na psu koji je jos beba, nemam reci.
Ali primetila sam da recimo kod mene u kraju svi nesto cuvaju i sklanjaju svoje pse. Imam osecaj da uopste ne vole da se njihov pas druzi sa drugim psima. Nema logike, ali ajde. Moja devojcica ima par svojih drugara koji su lutalice tu u kraju i uvek se s njima istrci i izigra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

došmo u off s socijalizacijom :lol:

to je do vlasnika apsolutno.. mislim da je izbjegavaju oni vlasnici kojima se ne da stajati s drugim vlasnicim (neizbježno ako su se psi zaigrali) i čavrljati onako itd

moj pas je navikao na društvo, od malena sam ga izvodila i u park itd, ima puno pasa kod komšinice, i veliko dvorište, baš su ko braća i sestre.. vole se i igraju :D moj pas je veoma druželjubiv, jer je tako naučen od malih nogu

AT Utopija: nisam ni rekla da tvoj ima problema sa stolicom, a ako je meka, i to se može i mora počistiti, a potom liječiti dok ne bude tvrda
dobro si rekao, vlasnik treba da vodi računa o psu kao o djetetu
ljudi misle da je to igračka, pa kad im dosadi, oni ga odnesu nekom drugom :x ili ga ostave nedgje u šumi :x :cry: ja bih za takve zatvorsku kaznu propisala, jer je to isto kao da ostave malo dijete

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Ma razumijem ja da ima lutalica koje isto tako to mogu da ostave na sred travnjaka, ali nema toliko lutalica koliko izmeta ima po travnjacima,lutalice nemaju vlasnika, samim tim nema ni ko kupiti za njima, ali svakodnevno gledam vlasnike koji vodaju pse i puste ih da obavljaju nuždu gdje stignu. Problem je u tome što ovdje malo ljudi ima svijest o tome, i da bi trebalo da počiste to za svojim psom. Kod nas je veća sramota pokupiti izmet iza psa. Na žalost. Imala sam psa imam ga i danas ali ne živi više sa nama u stanu iz razumljivih razloga, ali to što obavi u dvorištu to se počisti.
Odlično je to što su napravili u Francuskoj, samo mislim da to nije stvar države, već pojedinca odn. vlasnika psa. Pas je ogledalo vlasnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najgore je ljudima u zgradama, jer i ta zelena površina ispred zgrade je javna, tj. pripada svim stanaraima, s različitim stepenima tolerancije i td.. sasvim razumljivo

meni ne može niko reći šta ja radim u svom dvorištu, ili moj pas... pa ako ne počistim smjesta, počistiću ujutru

suma sumarum- mrzim život u zgradama :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 03:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ovdje gdje zivim mnogi ljudi drze pse. Svako prilikom izvodjenja psa nosi plasticne vrecice. Kad pas obavi svoje potrebe, on vrecicu navuce na ruku, pokupio ono sto je pas pstavio, vrecicu skida tako da ono sto je uzeo ostane unutra, a onda je baci u prvu kantu za smece.

Vece zgrade imaju poseban prostor gdje se psi izvode. Tamo ima sanduce sa plasticnim vrecicama, i kanta za tu vrstu otpada, i naravo klupa sa vlasnike pasa. Oni koji prekise propis mogu ocekivati visoke kazne. Inace, na igralistima gdje se igraju djeca, ne mogu se izvoditi psi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 20:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Citiraj:
primjetila sam kod naših ljudi(koji nemaju pse) dosta paranoje po pitanju ovoga, kao i neupućenosti i pogrešnih predstava o psima itd

Sa ovim se u potpunosti slazem...

Trebalo bi definitivno da svako cisti za svojim ljubimcem, a isto tako da se pas ne vodi u neki park gde se deca igraju!

p.s. Naletite na ljudsko govno, a gde necete na psece? :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta: odg.
PostPoslato: 04 Jan 2008, 14:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
znate sta...Ti ljudi sto se zale za psecim izmetom,neka oni onda glasaju za to da se izgradi neki park za pse,najbolje staviti psu krila pa da leti pored vlasnika jer ljudima smetaju psi...pa i psima smetaju ljudi,pa sta sad psi trebaju ubijati ljude...sve dok ne izgrade neki park ja cu svog psa pustati da obavlja nuzdu ako treba i na po ulice....pa kako i divni roditelji ne kupe od svoje djece g.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 13:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da na svakom cosku usrane djecije pelene. :lol:
Pas ili covjek pitanje je sad? buahahah..ajmo pobiti pse :lol:
Pusti ti svog psica da ti minira kucu.
Tebi onda ne bi smetalo ni da se sama poseresh na sred ulice - kakav vlasnik, takav pas. Kucni odgoj na visokom nivou.

ps. citamo mi dobro i normalan text, slobodno iskljuci bold

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 15:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

hahah kakav vlasnik takav pas...dajte molim vas,sta sve ljudi rade ne samo od naseg grada,nego od citavog svijeta,unistavaju zelenilo,prirodu,a na to se niko ne zali....nikome ne smeta vazduh koji udisemo,ali zato smeta pseci izmet..e jest se ljudi brinu za svoj zivot... :lol:
U gradu je sve divno i krasno jos samo kad bi ovi psi prestali obavljati nuzdu pa zivjeli bi tako lijepo...o bozeee...
Ja ne kazem da treba ovako da ostane,shvatam ja sve,ali sto se nebi izgradio i taj park samo za pse..ja sam za to,pa tamo nek svako cisti izmet od svoga psa...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Smeta naravno, puno je na ovom forumu pisano o "unistavanju opstenarodnih dobara" no ovdje je tema pseca kakica jelte.. :wink:
Mislim da je puno jeftinije da poneses kesicu sa sobom, pa pokupis izmet iza svog cucka i bacis u kontejner ili kantu za otpatke, a?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pa dobro,nije meni to problem,nije meni problem raditi nista iza svog psa niti mi se gadi....ali non stop cujem neke zalbe te pas se ne smije voditi tamo te ne smije ovamo,pa ne smije raditi ovo niti ono....pa mislim...a to me bas nervira.....

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 12:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2007, 19:56
I ja smatram da treba kesicu sa sobom,pa pokupiti,bez obzira gdje to pas obavi,kako kupim u svom dvoristu,tako i na ulici,ako ne volim da mi dvoriste bude puno pseceg izmeta,ne zelim ni da ga bude na ulici.Zaista volim pse,ali mi jako smeta sto vlasnici ne zele da pokupe za svojim psom,pa jos i ako ugazim :angry4: .....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]