ivaanaa je napisao:
E ovako....

Psu treba obezbjediti onoliko aktivnosti koliko on zahtjeva to.(sve u granicama normale)
Ovo nije svadja nego jednostavno razmjena mišljenja:)
A nemoj da porediš sada staforda i pita,jer koliko god da su slični toliko su i različiti.
Dosta toga je kinologija upropastila po mom mišljenju,od nekih pasa je napravila katastrofu.ja psa nabavljam zbog toga što želim kućnog ljubimca, svog prijatelja prije svega i svog psihijatra(nema boljih u tome)

;) a ne zbog pokazivanja na izložbama
Zato ja najviše volim mješance jer kod njih nema nikakvg standarda!

I da svakako da psa treba dovesti u kondiciju,pogotovo ove terijere koji su puni energije,ali ne volim pretjerivanje u tome,tipa ovoga da rebra prebrojim sa 100m udaljenosti,ko voli nek izvoli...
pozdravcic

U potpunosti se slazem sa tobom.
Ne mjesam staforda i pit jer nema smisla.
Ja pita volim jer je spreman uraditi sve sto se od njega trazi,hvala bogu danas ima mnogo disciplina,
vuca tereta,tug o war,spring pole,skanjanje u vis itd itd...
Ja sam psa hvala bogu uzeo prvenstveno kako kucnog ljubimca.
Ali i da treniran sa njim jer,ti psi to vole i cini ih srecnima to,a tako jacas odnos psa i vlasnika.
A ovo za rebra,to je kad je pas najspremniji i kad je u pit formi,rebra se vide zato sto tu nema masnose ispod koze i da duze traje naskodilo bi psu,zato to kratko traje,i tad je pas spreman da izdrzi i najtezi trening
Postavicu sliku jedne izlozbene kuje koja se meni svidja.
Ova kuja sto si postavila mi se ne svidja zato sto ima viska mase,uporedi nju i psa kojeg sam ja postavio koji stoji u vodi i vidjeces razliku,ona ima misice kao bilder ali nije sa tom masom okretna kao ovaj pas i tu se gubi smisao rjeci terijer

a i ne volim kupirane pse,to je po meni bezpotrebno sakacenje zivotinje