banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 08:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Azil za zivotinje
PostPoslato: 13 Avg 2008, 17:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2007, 19:56
Mislim da se nismo razumjele,nisam ja rekla da gore ne treba da radi veterinar,nego da ne treba veterinari da ganjaju pse po ulicama,a veterinar gore dolazi svakodnevno,jedino ako ti Slavena ne smatras veterinarom,onda ti psi gore odvedeni,zaista nemaju veterinarski pregled.Istina je da je prostor mali,ali zbog onih,koji smatraju da je psima super na ulici,jer imaju slobodu kretanja,zato i imamo toliko lutalica,koje su dusebrizni vlasnici pustili da uzivaju u slobodi.Pa svima koji smatraju da su psi gore gladni,ja savjetujem da urade isto sto i ja,povremeno kupe vrecu dehidrirane hrane i odnesu gore,a mogu se i dogovoriti da odu gore pa uzmu ponekog psa na povodac i omoguce mu malo vise kretanja,a naravno,jos veca je pomoc udomiti nekog napustenog jadnika.U pravu si da azil nema dovoljno prostora za 50 pasa,ali ako zatvore samo 30,sta da urade sa onih 20?Ako su na ulicama,onda nam azil ni ne treba,jer na ulicama nije velika razlika 30 ili 50!Svi bismo mi voljeli da je to drugacije,ali kad nije,trebamo se svi na neki nacin potruditi da se pomogne,a ne samo da kritikujemo!Naravno da svi imaju pravo na svoje misljenje,tu smo da izlozimo stvari onako kako ih vidimo.Ovo je s moje tacke gledista!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 11:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
dukat je napisao:
Mislim da se nismo razumjele,nisam ja rekla da gore ne treba da radi veterinar,nego da ne treba veterinari da ganjaju pse po ulicama,a veterinar gore dolazi svakodnevno,jedino ako ti Slavena ne smatras veterinarom,onda ti psi gore odvedeni,zaista nemaju veterinarski pregled.Istina je da je prostor mali,ali zbog onih,koji smatraju da je psima super na ulici,jer imaju slobodu kretanja,zato i imamo toliko lutalica,koje su dusebrizni vlasnici pustili da uzivaju u slobodi.Pa svima koji smatraju da su psi gore gladni,ja savjetujem da urade isto sto i ja,povremeno kupe vrecu dehidrirane hrane i odnesu gore,a mogu se i dogovoriti da odu gore pa uzmu ponekog psa na povodac i omoguce mu malo vise kretanja,a naravno,jos veca je pomoc udomiti nekog napustenog jadnika.U pravu si da azil nema dovoljno prostora za 50 pasa,ali ako zatvore samo 30,sta da urade sa onih 20?Ako su na ulicama,onda nam azil ni ne treba,jer na ulicama nije velika razlika 30 ili 50!Svi bismo mi voljeli da je to drugacije,ali kad nije,trebamo se svi na neki nacin potruditi da se pomogne,a ne samo da kritikujemo!Naravno da svi imaju pravo na svoje misljenje,tu smo da izlozimo stvari onako kako ih vidimo.Ovo je s moje tacke gledista!

Naravno znam da je Slaven veterinar,ali ja smatram dane obavlja svoj posao kako treba i u potpunosti..
Isto tako,ne mislim da ljudi napuštaju svoje pse da bi oni mogli uživati slobodu, nego zbog toga što im je to postala velika obaveza ,pa ne znaju kako da ih se riješe,pa ih jednostavno puste na ulicu-naravno ne slažem se sa tim...
Te životine i ovako i onako su ostale bez doma,pa sad ja sam rekla da imaju veću slobodiu na ulici nego gore..
Ja lično,više volim mješance,i ja sam isto vlasnica mješanca kojeg sam pronašla na ulici,tako da mi je jako žao gledati ih nesrećne,jer i oni zaslužuju ljubav i brigu,i to su isto psi,ali s njima se postupa na drugčiji način,kao da oni ničemu ne vrijede.
Ne želim više da se ovako prepirem s tobom,vidim da si ljubitelj životinja kao i ja... :D
pozdravčić

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 11:59 
Početnik
Početnik

Ivanaa,nemoj ovo uzeti kao prepiranje,jer zaista to nije!A eto objema nam je zajednicko sto volimo pse :) i samim tim im ne zelimo zlo!Jednostavno,svi imamo svoje misljenje,i pravo na njega!Ja imam tri psa(prva dva sam kupila,treci je iz azila),a posto imam uslove,spremna sam uzeti jos dva(iz azila)!I ja tebe pozdravljam! :sunny:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dukat je napisao:
Ivanaa,nemoj ovo uzeti kao prepiranje,jer zaista to nije!A eto objema nam je zajednicko sto volimo pse :) i samim tim im ne zelimo zlo!Jednostavno,svi imamo svoje misljenje,i pravo na njega!Ja imam tri psa(prva dva sam kupila,treci je iz azila),a posto imam uslove,spremna sam uzeti jos dva(iz azila)!I ja tebe pozdravljam! :sunny:

Ok,ok razmjena mišljenja :D
Ja da imam uslova još bih pokupila dosta pasa sa uice,ali na žalost sada nisam u mogućnosti...
Ali eto,ovom prilikom bih zamolila ljubitelje pasa da ako već planiraju i imaju uslove,da udome bar jednog psa ili iz azila ili sa ulice..
pozz...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 16:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U azilu se nalaze 4 mala vucjaka,mladi su...pa reko ako neko hoce...neka svrati gore

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 20:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Sep 2010, 21:33
Sto se tice azila to je dobro zamisljeno,ali to je kupanje para veterinara Slavena koji je ekspert za uzeti pare kako od ljudi koji mu dovode kucne ljubimbe na lijecenje tako i od grada Banjaluke., Sto se tice njegove strucnosti tu je gola voda,vise znaju svi njegovi radnici od njega,covjek je verziran samo da uzme pare ,nista drugo a taj azil mu je veliki izvor zarade. Za primjer recimo,on za eutanaziju psa uzme grdne pare kao za famozne injekcije a u stvarnosti radi cekic od kilograma a pare u dzep a da nepricamo o drugim stvarima. Sto se tice Ogija ,momka koji radi dole u azilu njemu svaka cast decko voli pse i svoj posao radi kako treba.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 22:46 
Početnik
Početnik

Smatram svojom duznoscu da ispravim jedan navod,koji sam na ovom forumu dala,a to je da kada uzmete psa iz azila imate besplatne vakcine i veterinarske usluge!Izjavila sam to jer je Slaven tako rekao,i istina je da je prve godine,odnosno,prosle godine,i dao gratis vakcine za mog udomljenog psa i za jos tri koja sam udomila kod prijatelja!Medjutim ,ove godine kada sam otisla po vakcine,skoro da nas je istjerao,uz tvrdnju da on to nije rekao,niti zna sta o tome!?!E,pa,povlacim sve sto sam ikad rekla u vezi svega toga,i moje misljenje o svemu je promjenjeno,i smatram da ste imali pravo i vi i svi oni koji se nisu javno izjasnili na forumu o svemu tome...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 20:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2011, 03:56
ej ljudi mene zanima šta uraditi sa psom lutalicom koju pronađete?

Nedavno sam tako našla štene u bunaru.Zvala vatrogasce da ga izvade :D
Ponijela sam ga kući i prvo razmislila o azilu ali ne znam ništa o tome.
Neki kažu da su azili kod nas brutalni i da se skoro sve životinje muče,ubijaju ili sl dok drugi kažu da je potpuno obrnuto i da su dobri prema životinjama.
Gdje se uopšte nalaze,ko tu radi?

A tog psića sam na kraju dala curicama u mojoj ulici,koje se i sad brinu o njemu. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa ako mogu te cure da ga drže privremeno onda pokušajte da ga udomite negdje.Možete okačiti i ovde slike i po fb-u pa možda se nekome svidi.

U azilu nije niti može biti savršeno,ali ophodjenje i usmrćivanje pasa,kako oni kazu eutanazija što nema ama baš nikakve veze sa tim načinom sa kojim ih oni usmrćuju...:(
A sam naziv azil znači utočište a šinteraj je mjesto gdje se psi ubijaju,dok u azilu to ne postoji.
Jedino se eutanaziraju bolesno neizliječivi psi,ostali imaju šansu za novi dom i za život,bez obzira na staros, jer možda baš neko poželi da udomi starijeg psa.
Onda koliko ih je samo bolesno,evo skoro je djevojka udomila kuce koje je poslije par dana uginulo jer je bilo bolesno-kako smiju uopšte udomiti bolesno kuče?Oni sami govore kako svaki pas po dolasku prolazi preglede!Nisam to ja izmislila..
Rasne pse prodaju,djevojka skoro htjela udomiti haskija i nisu dali!

Neki će reći da su gore bili i pričali sa ljudima sat vremena, a u tih sat vremena se naslušali divnih priča a mnogi su vidjeli tu ružnu stranu.

Opet preporucujem da prvo pokusas sa udomljavanjem,oglasavanjem....

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 23:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
gdje je u BL taj Azil ivana?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 23:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U Ramićima,odma kod deponije...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 23:22 
Veteran
Veteran

mogla sam i predpostaviti, pa skoro u svakom gradu je azil blizu deponije :angry3:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 15:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2008, 08:58
"U prošloj godini udomljeno je 257 pasa iz Prihvatilišta za napuštene pse. U istom periodu, 48 izgubljenih pasa je vraćeno vlasnicima, saopšteno je iz Administrativne službe Grada Banja Luka.
Sa banjalučkih ulica, tokom 2010. godine, Higijeničarska služba grada Banja Luka sklonila je 1.183 psa i 1.109 štenadi.
"Ako se ovaj broj uporedi sa brojem napuštenih pasa u 2009. godini koji je iznosio 887 pasa, odnosno 860 štenadi, očigledno je da se povećao broj neodgovornih vlasnika koji ne razmišljaju o posljedicama napuštanja pasa. O ovom govori i podatak o 222 psa, koja su u prošloj godini stradala na saobraćajnicama", kažu u Higijeničarskoj službi.

Izvor : BLIN MAGAZIN"

PS.Kapacitet je 50 pasa !

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
check this out

http://cgi.ebay.co.uk/APPEAL-SRECKO-DOG-RESCUED-STREETS-SERBIA-/260718703163?pt=UK_Pet_Supplies_Dogs&hash=item3cb40bb23b

izgleda kao prevara, mada ne kazem da je zivot pasa holivudski kod nas. :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 16:13 
Početnik
Početnik

Istina o Prihvatilištima za napuštene životinje u republici Srpskoj !

http://www.drustvonoa.org/akcija%20428.html

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 21:37 
Početnik
Početnik

U cilju sprečavanja okrutnosti prema napuštenim životinjama u
prihvatilištima koja formiraju i finansiraju Opštine u BiH

MOLIMO

sve građane i ljubitelje životinja da posjete Prihvatilište u svom
mjestu boravka,fotografijom dokumentuju stanje i iznesu svoj
objektivni utisak.
Samo iznoseći u javnost perfidno prikrivene okrutnosti prema
napuštenim i prisilno zatočenim životinjama, možemo spriječiti
njihovo zlostavljanje i natjerati odgovorne da se odgovorno
ponašaju.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 00:23 
Veteran
Veteran

Logor.. u Tz, snimljeno prosle godine

Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3oGvkg075J8[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pRfdBZA8Ess[/youtube]

svakogodisnje vakcinisanje pasa.. jedna igla - dobra za sve

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uy_n4sm7vqU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 09:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Prilog o Bl Azilu....pa pogledajte!

http://rtrs.tv/av/player.php?id=15497&x=1

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 09:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
Mišljenja sam da ti azili kod nas ne mogu funkcionirati kao azili na zapadu!
Kod nas bi se azili stalno punili jer je veći unos životinja nego što je potražnja za njima odnosno udomljavanje. Znači troškovi bi rasli i možda bi jedan takav azil više trošio nego recimo neka javna kuhinja, Karitas ili Merhamet što bi bio nonsens za ovako siromašnu državu.
S druge strane, ako se već nema mogućnosti udomiti sve napuštene životinje smatram da je humanije eutanizirati te životinje nego dopustiti da izgladnjele i bolesne budu na “slobodi”!
Možda griješim ali trenutno tako razmišljam. :(

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
ivaanaa je napisao:
Prilog o Bl Azilu....pa pogledajte!

http://rtrs.tv/av/player.php?id=15497&x=1

Ovog Slavena očima gledati ne mogu! Ima takvu facu odvratnu, ne mora ništa ni da progovori već mi je muka od njega. Ko njega postavi u azil, majko moja mila?! Jadne životinje i jadni opljačkani narod... :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]