r3d je napisao:
Sry...jutros sam pisao pa nisam stigao!
To je covek niskog morala, covek kod koga je prevladala apolonska strana (rad, razmisljanje, napredovanje, posao itd.) a zapostavljena dionizijska (uzivanje, alkohol, igra, humor, zene) ali konkretnije covek koji nema svoje cvrsto ja, nema hrabrosti, podao je i rdjav.
Npr. ljudi koji vicu iz mase a 1na1 su niko i nista. Ljudi koji probuse gumu komsiji zato sto ih nervira komsija, a ne smiju mu reci nista. Ljudi koji ostavljaju prijatelje na cjedilu, varaju cure (dobro ne racuna se jedna noc

) itd...You got the point?
da, pronadjem se u tome, ne radi se bas o takvim podlostima koje opisujes, ali o nekoj vrsti kukavicluka i neiskrenosti -da
desi se veoma rijetko, u borbi sa onima kojima je to normalno, nacin zivota, i kada, dok ne posegnem za
prljavim sredstvima, ne budem shvacena ozbiljno
nazalost
osjecam se prljavo poslije toga, jasno to vidim sa distance, i jedino me pomalo tjesi to sto je krajnji cilj plemenit
EDIT: citala sam Nietzsche-a, ali se ne sjecam ovoga...pa svoj iskaz baziram na tvom opisu