Dakle, kuda idu ljudi?
Da li mislite da se mozemo izvuci iz ove konstantne i superbrze degradacije ljudskog morala, svijesti i ponosa?
Koliko se samo svijet promijenio u zadnjih 50 godina...Droga i sex na sve strane, ljudi se ubijaju zbog 100 maraka, svakodnevne saobracajne nesrece sa smrtnim ishodima (zbog voznje u pijanom stanju), ima li sanse da se ljudi promijene?
Da li je to posljedica poslijeratnog drustva, ili samo izjednacavanja sa ostatkom svijeta? Da li je sve u novcu? Da li je normalno da gledam drugove oko sebe kako pocinju rasturati vutru da bi se za njih culo u gradu?
Ja svoje razmisljanje temeljim na pretpostavci da je oko 80% ljudi prosjecno i manje inteligentno. Nije sve u inteligenciji, ali je vazan faktor. Samim tim sto ne mogu proizvesti svoj sistem vrijednosti, oni prihvataju tudji. I sta da radi pubertetlija sa 15 godina koji misli da si neko i nesto ako vozis X6 i imas 3 stana? Taj pubertetlija za par godina zadrzava to misljenje (90% njih), ili ga odbacuje (10%) Problem je sto i vecina djevojaka tako misli, pa sam i sebe par puta uhvatio u trenucima "kurcenja".
Trenutno ne vidim izlaz iz ove situacije. Dovoljno je proci Gospodskom uvece i vidjeti koliko je takvih klinaca. Nekad mi dodje da ih isamaram i posaljem kuci na spavanje. Kada sam ja bio npr IX razred imao sam izlazak do 23h. Vec sad vecina 9-aka ima izlazak do 1-2. Samim tim se povecava sansa da ce upasti u neko sranje, spetljati se sa drogom, ili se potuci sa nekim, jer u tom periodu malo osoba ima formiranu licnost i lako je na njih uticati.
Nemam vremena vise da pisem, moram ici