Evo ja cu dati "moje" mishljenje .
Covek zivi da bi postao bog . Tacnije : cilj postojanja mene , tebe i uopste cele civilizacije jeste da postanemo bogovi . Ono sto bogovi tj. bog trazi od nas jeste da postanemo i mi bogovi . Bog tj. bogovi su nas zato i stvorili .
Ovo mozete sa vise razlicitih aspekata posmatrati . Ja ga posmatram sa fizickog aspekta ( da kazem najrealnijeg i najrazumljivijeg ) : Gledali ste Svemirsku odiseju 2001 ? Odlicno , to vam je ustvari to !
Ljudska rasa je pocela pre nekih milion godina i tad smo jos uvek bili slicni majmunima , ali smo se ujedno i mnogo razlikovali od njih . Polako smo se razvijali ( naucno , tehnoloski , moralno , medicinski , drustveno , ekonomski , politicki itd... ) i dosli smo danas do modernog doba . Trebalo nam je milion godina da nacinimo prve korake na drugim nebeskim telima ( mesec ) . Danasnja ljudska civilizacija je "veoma" razvijena i eksponencijalno se razvijamo sa velikom tendencijom da se samounistimo . To je sad sve ustavri nebitno . Bitno je da se ljudska rasa i dalje razvija u svim sferama . Ljudi ce poceti da zive na marsu , jupiteru pa cak i na drugim zvezdama . Tehnologija ce toliko uznapredovati da ce ljudi svojim "automobilima" ici drugovima u posetu na mesec ili pluton - brzinom svetlosti pa cak i brze od toga ( teleport ) . Medicina ce toliko uznapredovati da ce se ljudski zivot povecati na 150 godina pa na 300 godina . Jednog trenutka ljudi ce toliko dugo ziveti da ce zaboravitidan kada su se rodili - bice besmrtni ( ljudi vise nece stariti ) pa cak i da ih pregazi tramvaj medicina ce moci da ga ponovo ozivi iz DNK ili ko zna cega vec . Drustvo ce uznapredovati toliko da nece vise biti ratova , nece biti vise drzava ( postojace samo jedan globalan svet ) . O besmrtnosti ( ali onoj pravoj ) se vec i danas prica - problem je u greskama pri replikaciji DNK zbog cega ljudi stare pocinju da se kavre i nakgraju se totalno pokvare tj. umru - kada nebude bilo tih gresaka covek ce biti vecito mlad - google pa ce te naci mnogo vise . Covek danas nemoze ni da zamisli kako ce izgledati buduci svet za npr. 1000 godina , jednostavno ne moze toje izvan njegovih moci ( moze mozda samo u crtama ) . Ja mislim da ce ljudska rasa ( ako prezivi ) toliko uznapredovati da ce ljudi potpuno promeniti formu i preci u energiju , zivece beskonacno dugo i za jednu sekundu moci ce da obidju ceo univerzum . Tu bi mozda bio kraj nauke , ali samo mozda .
Posle svega toga jednostavno covecanstvo ce toliko uznapredovati da vise nece ono zavisiti od prirode vec ce priroda zavisiti od covecanstva . Pa zar to nije bozanstvo ? Zar tada covecanstvo zaista nije "bog" ?
Ovo nista nije novo . Svi ljudi koji su se bavili slicnim temama dosli su do slicnog zakljucka ( istog , samo sa drugacije aspekta to posmatrali ) . To su cak i oni sami isticali .
U jednom delu biblije gde je opisano kako adam uzima jabuku sa svetog drvete pise bezimo izabrali su puteve bozije . Cisto da me vernici ne bi proganjali
Mnogi ljudi neveruju da je moguc ovakav napredak . To je zbog neznanja . Kao sto ja neznam gramatiku , tako oni ne znaju mnoge druge stvari . Mnoge stvari koje zelite da objasnite su vec ustavri objasnjene u istoriji ( uciteljica zivota ) . Ko je mogao da predvidi pre 35 godina da ce covek iz Londona moci da slusa i da gleda i da razgovara sa covekom iz Beograda ( 3g mobilni telefoni ) ? Cak su se toga retko kad dohavtili i pisci naucne fantastike . Ko je pre 300 godina mogao da poveruje u to da ce covek hodati po mesecu . Skoro niko tj. niko . Al eto dogodilo se to da eto danas ljudi lete svemirom i ponekad kroce tj. krocili su po mesecu . Dakle nista nije nemoguce , vezujte se i poletite samnom u buduci svet gde vlada veciti spokoj