Ne mogu da vjerujem kakve nebuloze pishete, ali zaista ne mogu.
Izmedju ostalog nebuloza broj 1.
Citiraj:
Prvo treba cura da izbaci sve sto ima zatim da podje u setnju pa da prodje ka manijaka pa da on je vidi i ustane zanjom, stigne je i da se desi belaj.
I na to sve..slucajnost?? Da si normalan i nisi. Dakle, pokrivacemo se burkom u 21 vijeku da nas ne-daj-Bozhe ne bi silovali manijaci kojima se, kao sto LilyBG reche, dizhe na babu.
Nebuloza broj 2.
Citiraj:
Heri kaže da žene provociraju te nagone i da same podižu rizik da budu silovane, tj. ne igraj se s vatrom da se ne opržiš, jel. Ne kaže Heri da je išta (ne)opravdano što je urađeno već da je s namjerom prouzrokovano
Prouzrokovano?? Kako zena provocira nagone?? U haljinama?? U majicama na bretele?? Ili otvoreno cimaju manijaka oblizivajuci usne, fatajuci se za sise i dupe..zadizuci te iste majice i suknje?? Molim te...Heri je budala.
Nebuloza broj 3.
Citiraj:
To sto zene danas hoce pipu izmedju nogu, a to nije moguce
I to sto kvrche pretjerano (po medijima) cisto radi fazona.
I sto traze jednakost, a nijedna ne bi primila plesku recimo poslije svadje, jer se zene "ne udaraju
Ja sam zhena i ne zhelim nikakvu "pipu". Jedine koje to zhele su zhene rodjenje kao "muskarci u tijelu zhena" - transverstiti (sto je druga prica). Jednakost se ne odnosi na fizicke obracune (kojima zhene nisu sklone). Nego se odnosi na podcjenjivanje zhena u svakodnevnom zhivotu, npr. posao (zhena je za isti posao i istom kvalifikaciom kao muskarac - manje placena)
Nebuloza broj 4.
Citiraj:
Ni jedna žena se neće obući sexy, kako kaže LillyBg, i ostati sama u sobi i tek tako "osjećati se lijepo". ONA MORA BITI VIĐENA.
Ako mora biti viđena, onda joj je cilj, bila ona toga svjesna ili ne, da PROVOCIRA. I to je prirodno, nema tu ništa loše. Isto tako je prirodno da muškarac na to odgovara.
Jesi zena?? Nekad bio zena ( u proslom zivotu ) da bi mogao da tvrdis, generalizujes. Da, oblacim se, shminkam se da bih bila prvo sama sebi sexy, zadovoljna sama sa sobom. A ukusi su razliciti tebi, njemu ili ko zna kome ne moram da se svidim. Dakle, ne oblacim ono sto mi predloze drugi, nego ono sto se meni svidja. Ne trebam da budem vidjena, nego prvenstveno zadovoljna sama sa sobom. A o provociranju necu da govorim uopste. (vrati se na nebulozu 1. procitaj dio sa burkom: tako treba da se oblacimo da se vi ne bi osjecali isprovocirano?). Ti kad se spremas u grad, na posao, fakultet idesu pidzami?? Ne umivas se?? Ne tusiras se?? Smrdis??
Dakle..ova generalizacija je isuvise bezvezna za dalje komentarisanje.
Nebuloza broj 5.
Citiraj:
Da, tako je, kada bi gola žena prošla parkićem to ne bih smatrao perverzijom. Izbacivanja dupeta, čak i skrivenog ispod neke dugačke i široke haljine recimo, baš onda kada npr. ja prolazim, ili mahanje istim smatram perverzijom. A o "slučajnom" naturanju sisa pod nos da i ne govorim. E sada, za ljubav pravdi i istini, to što ja osuđujem perverziju ne znači i da je odbacujem ili da mi smeta, ali odgovor na perverziju mora biti perverzan.
Ovo sam samo izdvojila, da TI, ruzhno pache, procitas jos jednom...i shvatis koliko si kontradiktoran. (koliko gluposti u dvije rechenice)
I jos jedna stvar, za kraj.
Jeste li imali ikad bliski sustret sa manijakom??? Jeste li bili oci u oci sa jednim?? Da li vam je ikad srce sislo u pete jer vas je pratio manijak?? Da li ste se ikad osjecali nemocno pred njim i ispitvali sebe "gdje sam pogresio", kao sto to zene rade?? Ne vjerujem...nemate pravo ovo da govorite...zaista nemate.