Hrna je napisao:
Reko sam vec jednom i ponovo ponavljam.........sreca je kad dobijes na lotu 100 000 000 km i ajd zdrao djaci

Da li to Hrna ozbiljno govori? Uzmimo da je ozbiljan. Ovo je jako zanimljivo za podforum filozofija. Da li je covjek sretan kad je bogat?
Uzmimo ljude koji su navikli od rodjenja na bogatstvo. Njima je to nesto sasvim normalno, i mislim da oni nisu ni trunke zadovoljniji ili sretniji od onih koji su se rodili siromasniji. Takva je osoba navikla na sve to sto ima. A u ljudskoj je prirodi da nikad nije u potpunosti zadovoljan i uvijek hoce vise. Pohlepan je. Das mu prst, uzeo bi cijelu ruku.
Ljudi koji su se s vremenom obogatili. Za to bogatstvo oni su marljivo radili. Ulozili su truda, zivaca i vremena. Vremena da steknu materijalno bogatstvo, a koje bi inace mogli utrositi u nesto sto ce ih na neki drugi nacin usreciti. Tako im je mozda uskraceno nesto drugo, ono sto ih zaista cini sretnim: vrijeme sa porodicom, prijatelji, ljubav... I onda kad ostane sam i bogat zapita se cemu sve to. Onaj ko je normalno zivio svoj zivot - malo radio, malo zaradjivao, a puno ulozio u sebe i one koje voli, puno je sretniji.
I bez obzira na sve to, ni onaj ko dobije na lotu nije nista sretniji od obicnih ljudi. Da li srecu mozemo mjeriti materijalnim bogatstvom? Onaj ko ima ispunjen novcanik, da li on ima i srce ispunjeno srecom? Da li je to sreca? Pitanje je sta je sreca - da li je sreca = novac? Zar je to Hrna htio da kaze?
I za kraj:
,,Neke se stvari ne mogu kupiti novcem - za sve ostalo, tu je Mastercard!'' 
Mozda zvuci malo pretjerano sto ovo sve pisem, ali mislim da u svakom slucaju pridajemo veliku vaznost novcu kada je sreca u pitanju.