Čovjeku kad je dosadno, svašta mu pada na pamet. Kad sam bio mali, stari je od nekud donio kućno kino - dobre ocjene u školi i to. Koliko sam bio mali i neiskusan sjećam se da sam kad sam prvi put spajao zvučnike u pojačalo svaki put pobjegao u kuhinju i iz kuhinje daljinskim pustio zvuk( ako bi nešto eksplodiralo ) a možeš misliti spajanje plus i minus licnastih žica u pojačalo

ee to su vremena bila… baš sam bio dijete malo - drugi osnovne.
Elem. Na piku ima od 15 do 150 km tih nekih kućnih kina, i ozbiljno razmišljam da uzmem nešto, bude i nedeljom na pijaci… jer nisam zadovoljan zvukom na TV - u
Opcije su dvije , ali prije svega pitanje isplati li se to uzimati tj vrijedi li ? Da li je to na nivou malo boljih tv zvučnika ili je mnogo bolje. Razmišljam o 2.1 i 5.1 sistemu. 2.1 Woofer bi bio iza tv sakriven a dva satelita (eventualno centar) bi bili kraj tv ekrana. E sad da li na širinu od tv staviti još dva,
ili drugi dio otvaranja teme treba da bude iza pozicije sjedenja u tom slučaju ne bi provlačio kablove po podu nego bi probao u ćoškove zidova namontirati u dnevnom boravk, i kopka me, mogu li se kablovi provući od TV-a kroz kanalicu od kablovske(coax) u zidu pretpostavljam da je rebrasta cijev do plafona i onda kroz plafon u ćoškove. Plafon je (stare zgrade u Boriku) rigips ploče i iznad njih je šuplje. Može li to nekim magnetom ili kako već da li je neko radio i imao iskustva sa tim. Vjv je neko provlacio optiku?