banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 23:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jan 2025, 10:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Slika
Slika

Dakle koristim Philips 43pus8545 nakon 3 god počeo da treperi, ali ponekad, ne mogu naći garanciju pa ne mogu reklamirati. Ali nije ni bitno pojavi se jednom u 3mj i traje dan/dan i po i prodje samo od sebe, obično kad dodju gosti :D

E sad to je samo vaga da se prije nabavi novi, a svakako je sada i 43 zastarilo. Gleda se trenutno sa udaljenosti 4m (i malo je) a u buducem vremenu kad se zamjene sobe biće na 3.2/3.5m. I sad sam u velikom problemu. Ne koristim netflix učestalo pa ne koristim sav potencijal dolby-a ali koristim PS5 i jednostavno 60hz mi je nekako out. Novi philips ima 120hz panel a TCL 144hz, oba imaju game mode stim da ne kontwm ovaj marketing 240hz za gaming na TCL.

Šta je dakle problem, da nikad nisam gledao na ambilight vjv bih odma posegao za TCL ali jednostavno sam probao sinoc igrati Fifu i The Last of Us bez ambilight-a i nije to to, kada sam upalio nebo i zemlja je.

Ali što onda pišem, pa zato sto možda nisam u pravu možda je ovaj TCL bolji od Philipsa, drugi ne dolaze u obzir, interesuje me samo Google TV i minimum 120hz panel. Želio bi da čujem vaše mišljenje, takodje htio bi da uzmete u obzir funkciju ambilight ko je imao iskustvo sa istim.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Izgleda da si već odabrao...
Бенџи je napisao:
Šta je dakle problem, da nikad nisam gledao na ambilight vjv bih odma posegao za TCL ali jednostavno sam probao sinoc igrati Fifu i The Last of Us bez ambilight-a i nije to to, kada sam upalio nebo i zemlja je.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 13:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Onda TCL, uvijek gledaj sta se tebi vise svidja. 120Hz je super za gaming.
Ispod toga cini mi se da ne preporucuju.
Last of us, dobar izbor, vrhunska igra i prvi i drugi dio ☺️

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ambilight je super stvar sad ima Samsung TV, a prije toga imao Philips sa ambilight i stvarno daje dobar ugođaj kad se gleda TV. Ostalo sve je na strani Samsunga. Ima li neka opcija da se kupi ambilight i spoji sa npr. Samsung TV-om

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Philips all the way, upravo zbog ambilight. Filmovi i ps5 su skroz drugačiji sa ambilight. Računaj da će panel da rikne nakon 2-3 godine. Meni se isto desilo sa 3 zadnja Philipsa :) ali zato garancija 2+3 i lagano. Philips forever :)

TCL je mislim sada druga najprodavanija marka na svijetu poslije Samsunga.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 14:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Super je preporučiti TV za koji znaš da obavezno strada panel :D
Ambilight je zanimljiv, ali ako ćeš samo to gledati kod TV-a - onda se tu nema šta pitati ili preporučivati.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pusti ti enter-a kraju :)
Uzmi Philips i pici. Ne vjerujem da je razlika izmedju ta dva TVa veća od 100KM. Dok mi je tv bio na servisu nedavno (otišao panel naravno) ima sam zamjenski tv bez ambilight. Da ne kažem: go Q. Nema te "magije"

Enter bira razumom. Neke se stvari biraju srcem <3 :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 15:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Tačno, neke stvari se biraju srcem, samo TV ne spada u te stvari ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U principu ovaj novija serija philipsa je takodje 120hz panel i HDMI 2.1 i ima game mode, ali kvalitet slike je navodno bolji na TCL u, jer je TCL mini led a Philips je Led, na staroj seriji zvucnici su 2x10w koji su vrhunski a na novoj seriji 2x20w, dok navodno TCL ima ugradjen soundbar bez podataka ali nadjoh negdje na ukrajinskom ili rumunskom forumu da je 30w… nadovezujem se na problematičan tv nakon 3 god i opet razmišljam da uzmem, nažalost tako je, znaš da neće trajati dugo ali uzivas dok traje jer je patentiran ambilight ekskluzivno za philips. Da ja mogu negdje uživo usporediti ta dva televizora bilo bi lako ali nema.

Na yt ima jedna usporedba ali ništa mi ne vrijedi kad je na ruskom/ukrajinskom, ako neko zna nek prevede :D u komentarima sam shvatio da i ovaj frajer ima ambilight i da ne želi da mijenja.

Ja ze pokušavam istrgnuti iz tog začaranog kruga ambilighta zbog sony a i 1300nits osvjetlljenja te tih nekih premium ultra giga funkcija za gaming, jer, jin sakai, kratos, ako mogu izgledati bolje za skoro isto para….

https://youtu.be/A6kAO7DSKRs?si=jzWYMY3vrfn0X3Mv

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koja je cijena oba?

Edit: Tek sam sada skontao da je TCL Qled, mini led. Mislio sam da su oba led. Jes malo jeba oko izbora :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
Ambilight je super stvar sad ima Samsung TV, a prije toga imao Philips sa ambilight i stvarno daje dobar ugođaj kad se gleda TV. Ostalo sve je na strani Samsunga. Ima li neka opcija da se kupi ambilight i spoji sa npr. Samsung TV-om

Imaju ne kopije, NPR led trake sa kamerom koju staviš na tv. Ona snima sliku sa TV-a i na taj način upravlja sa ambilight, ali nije to ni blizu ovome što nudi Philips. Da barem šipci nisu to patentirali, svijet bi bio puno ljepsi

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 16:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U tome i jest kvaka. Znam da je na mini led crna dosta bolja, recimo naveče u sobi kad se ugasi ambilight nema crne nego magla onako sivkasta, vidi se malo backlight, kada se ukljuci ambilight onda ispada kao čisto crna, valjda uticaj ambilighta na oči. I dalje nisam pametan šta raditi. TCL 1100 KM Philips 1400 KM

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa dobro, nije ni mala razlika u cijeni. Mislim da ima taj Philips za 1100KM na OLX.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 18:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
moonchild je napisao:
Onda TCL, uvijek gledaj sta se tebi vise svidja. 120Hz je super za gaming.
Ispod toga cini mi se da ne preporucuju.
Last of us, dobar izbor, vrhunska igra i prvi i drugi dio ☺️

Mislio sam Philips :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 20:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Ja sam prije par dana narucio 50C805 za 930KM. Cekam da stigne.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 21:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aikus je napisao:
Pa dobro, nije ni mala razlika u cijeni. Mislim da ima taj Philips za 1100KM na OLX.

Taj sam i ja našao, čekam sutra da provjerim.

goranagf je napisao:
Ja sam prije par dana narucio 50C805 za 930KM. Cekam da stigne.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Ajde bas javi kad stigne kakvi su utisci, još ako imaš konzolu neku da i to provjeris bilo bi extra!

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Aikus je napisao:
Računaj da će panel da rikne nakon 2-3 godine. Meni se isto desilo sa 3 zadnja Philipsa :) ali zato garancija 2+3 i lagano. Philips forever :)

Šta im radiš kada ti tako rikavaju?

Ja znam par ljudi koji imaju Philips i niko se nije žalio da mu je riknuo panel. Poznanik mijenjao skoro, ali mu nije riknuo panel, već uzeo veću dijagonalu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šta znam heheh. Mislim da kod mene tv radi stvarno dugo. Čak i ako ga ne gledam volim da radi. Trenutno imam 55oled705/12 i u jednom ćošku se pojavio crni polukrug nakon 2 godine i 3 mjeseca. Zamjenili su cijeli panel. Prije toga Philips 49PUSneštonešto, cijeli panel riknuo nakon 2 godine i 6 mjeseci (tu nisam imao produženu garanciju)

Bez zeze, ne žalim se na to. Volim da mjenjam tehniku s vremena na vrijeme tako da mi to daje savršeni izgovor da uradim upgrade :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Бенџи je napisao:
https://youtu.be/A6kAO7DSKRs?si=jzWYMY3vrfn0X3Mv

Taj desni djeluje da ima znatno bolju sliku.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2025, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Definitivno. Ali evo čitam u komentarima da se Philips može znatno porpaviti kada se uradi podešavanje boja u opcijama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]