Tema je jasna naslov sve govori za "tehnicke detalje" pogledati wikipediju,
Dakle pisite svoja iskustva u vezi navedene teme, da li pijete, koliko cesto, kolicine, cega?
A vasa okolina?
Npr ja ne pijem ali sam primjetila da dosta ljudi "konzumira alkohol" i to u povecim kolicinama od mladih do starih, u raznim prilikama, i za razne svrhe, od zabave do "ljeka" za zubobolju glavobolju ili sta vec kome padne na pamet, a cula sam da bebama umacu dudu u rakiju kad im rastu zubi ili da bolje zaspu,i da trudnice/mlade mame piju pivu "da bi mogle bolje dojiti djete" ,
a ima I raznih "tipova korisnika" npr neki ga koriste kao "pogonskog goriva" cim ujutro ustanu pa citav dan po malo "naljevaju"da bi mogli "normalno" funkcionisati, a da se nikad nenaliju toliko da se primjeti da su pijani i da neko kaze da su "pijandure"(ali ako preskoce koju porciju u toku dana, budu vrlo nervozni I agresivni!), a ima i nekih tipova koji su dok su trjezni uzor finoce i urednosti, a vikendom se "naljevaju dok ne padnu" i time se ponose!

ili jos gore kad se takvi ufate za telefon pa podju zivkat ili slati sms poruke u gluvo doba noci!, ili sjednu za komp ,,,,
I nakon svega mene interesuje da li nase drustvo tretira alkoholizam kao drustveno "pozeljno" ponasanje?
sta je uzrok svemu tome? Da li je to zato sto se takv osobe "poslusnije" i lakse za manipulaciju? (uz adekvatan pristup)
ili je to u stvari normalno ponasanje za nase krajeve tzv "vojna krajina" gdje je narod uvjek tesko u jarmu i bjedi zivio al su se zato uvjek kuhali kazani i podizali s "domacom brljom",da im pomagne da sve to lakse prezive,,,,