banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Jul 2025, 02:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Skydiving
PostPoslato: 07 Apr 2011, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
http://skydiving.agilityhoster.com/

Da li je ko od vas skakao? Ja sam oduvijek imala zelju da iskocim iz aviona, sa padobarnom podrazumijeva se. :D
Oduvijek zelim da iskusim taj osjecaj slobode dok se leti, vjerujem da je to jedinstven osjecaj. :) Par puta sam sanjala da letim i osjecalo se tako stvarno, taj osjecaj slobode je neopisiv.

Vrh

Tema posta: Re: Skydiving
PostPoslato: 07 Apr 2011, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Par zanimljivih slika

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 02:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
nije vezano bas za skaj dajving...ali juce mi se ipred zgrade(iz vedra neba) pojavise padobranci(u stvari mislim da je pravi izraz paraglajderi,ali nisam siguran)......i kako se oni polako prizemljuju(stranci su bili,bar jedan od njih,jer je crnac,afro-evropljanin).....tako njima pritrcavaju odusevljena djeca(koja se se u tom trenutku "igrali rata")sve sa plasticnim kalasnjikovima :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TQUgE6dQlNg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
a alki covjece, bas si postao posvudusa :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 17:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
ja sam sa tandem skokom izgubila svoju paniku od visine..

bivsi je skakao "automatski" ja tandem. adrenalin pur! mislim da zavisi od instruktora granica tezine, kod nas je bilo za tandem granica 85 kg (plus - instruktor i oprema), tako da je bivsi morao ici na trodnevnu obuku za skok bez instruktora.

"automatski" = padobran je sajlom povezan sa avionom, skakac ima ca 3 - 10 sec slobodnog pada, sajla izvlaci padobran. automatski skok je bio na visini od ca 1500m.

mi smo isli vise, tandem se skakao sa 3800m visine. ne znam cega me vise bilo strah, otvorenih vrata u piperu, zvuka motora, ili pogleda na sve manje i manje kuce dole na zemlji i spoznaje da idemo jos vise u nebesa.

sam skok - se brzo odvio, nisam imala ni vremena da se sjetim da me strah. vjesila sam kao ruksak instruktoru na prsima i pad.. od tad znam da sam grlata.. emocije su se same izlivale na usta.. kao kod bungee jumpinga te katapultira nazad trenutak otvaranja padobrana. ne znam, jesam li slijedila naucene instrukcije pravilnog ponasanja, znam samo da sam se debilno kesila..

tad nastane tisina..

ponovo te obuhvate emocije dok oci saraju ljepotama ove nase zemlje.. nakon par minuta primjecujes kako se tlo sve brze priblizava i instruktor da do znanja da se pripremas na sletanje. nakon svega nekih par minuta osjetis ponovo zemlju pod nogama.. ja sam se okrenula instruktoru i samo rekla - hocu opet!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]