banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 06:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2013, 10:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Ljudi znam da je bilo mnostvo pitanjai postova na ovu temu, ali nekako misljenja su podjeljena i nikako da nadjem konkretan odgovor, pa milim vas za savjet,

imam u dnevnom boravku 2 radijatora, koji ok griju, medjutim, uvijek mi fali 1-2-3 stepena da bas bude toplo, recimo temperatura je 20-21 stepeni max, a tek na 23 se osjecam bas ugodno. pa sam procitao da je ok kada se kombinuje neki "duvajuci" radijator sa ovim obicnim... da malo "dogrije"

Pa kupio bih neki radijator na stuju, norveski ili neki drugi, pa dvoumim se izmedju par stvari koje mozete vidjeti na ovim stranicama,

-airlelec radijatori: http://termoklimadoo.com/prodaja/
- tesy radijatori http://termoklimadoo.com/prodaja/
- nesto iz nobela http://www.nobel.ba/atlantic-heating/pr ... ?i=103&c=5

a cuo sam da su ok i atlantic ???

znacilo bi mi da mi neko konkretno kaze sta je kupio i gdje u bl i da je prilicno zadovoljan sa grijanjem i potrosnjom (mislim da bi mi bilo dovoljno nesto oko 1.5 - 2 kw (sto ima opciju rada sa termostatom i regulisanja snage tako da ne radi stalno ma max snazi i potrosnji) cijena 200-300 KM mozda i malo vise

HVALA!!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ja sam kupio u korsu glamox radijatore i prezadovoljaan sam,2kw kod njih je oko 500KM

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 11:16 
Majstor
Majstor

Mozes li mi reci koliko prostor zagrijavas i sa koliko radijatora i kakvo je stanje sa racunom za stuju :)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok,grijem oko 60 kvadrata sa 3 radijatora,jedan od 2kw i dva od po 1kw.Moj racun bez grijanja je oko 70KM,a za oktobar mi dosao 90KM,znaci oko 20KM su mi potrosili radijatori.Racun kad je najhladnije nikada nije presao 130KM sve ukupno,sto znaci radijatori nisu presli 60KM.Temperaturu podesavam od 22-25 stepeni ,obicni ugasim oko 12h nocu ,a palim ujutro oko 7h.Kad je hladnije ne gasim nocu uopste.
Moram napomenuti da mi je plasticna stolarija,stiropor po plafonu 3cm tvrdi,oko 2 strane kuce 10 cm stiropor,a druge dvije 20cm stiropor tako da je meni i kad ne grijem 17-18 stepeni u kuci.Visina u stanu mi je 10cm do 15 cm manja od prosjecne pa i to ima veze,jer se gleda kubikaza stana.

Moja sesta ima ove tesi 2 komada od po 2kw,fasadu stiropor 10cm,plasticnu stolariju,grije oko 50 kvadrata i dodje joj od 120KM-200KM za radijatore kad je najhladnije

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 11:37 
Majstor
Majstor

OK, ja planiram da grijem dnevni boravak spojen sa kuhinjom (oko 30) kvadrata, imam 2 radijatora gusana sa mek grijacima 2 i 1 KW pa planirao sam ubaciti jos jedan ovaj tvoj glamox da duva dodatno, sta mislis da li mi je ok da uzmem 1 KW ili jaci ? (ako se ne varam on ima termostat, sam se gasi kada zagrije i svi ti stedljivi fazoni)

inace kod mene je super pvc stolarija ali ima mnogo prozora i balkonska vrata i vanjski-tj krajnji je stan na zgradi tako da griju samo ispod mene
pa mislim da bi ta 4 KW bila OK, sta ti mislis ? hvala jos jednom!

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imaju termostat i sami se gase,mislim da 1kw grije od 8-10 kvadrata i to bi ti trebalo biti dovoljno ako stavis na pravo mjesto

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam kupio Airelec Francuski u Termoklimi za nekih 117KM, 2.5KW, nemas jeftiniji a tog kvaliteta. Tamo su mi pokazali koliko imaju Tessy-jevih na reklamacijama. Uzmi sto veci, nece on previse potrositi, samo ce brze zagrijati i manje se "naprezati" da postigne trazenu temperaturu.
Izracunaj UGRUBO gubitke, zapremina sobe puta 0.6 do 1.0 zavisno od kvaliteta izolacije i stolarije, i dobices potrebnu snagu radijatora.

Poslednji put menjao blaf77 dana 27 Nov 2013, 11:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
blaf77 je napisao:
Ja sam kupio Airelec Francuski u Termoklimi za nekih 117KM, 2.5KW, nemas jeftiniji a tog kvaliteta. Tamo su mi pokazali koliko imaju Tessy-jevih na reklamacijama. Uzmi sto veci, nece on previse potrositi, samo ce brze zagrijati i manje se "naprezati" da postigne trazenu temperaturu.

je li ti koliko doslo struje?

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nije, gasi stari sve vise nego kad ih nismo imali, jos cemo ustediti vise nego ikad.
Salim se malo, ali nismo ih cestito ni koristili jer je bilo toplo, a nisam ni gledao racun. Tek ovih dana pocinjemo malo vise grijati, kao sto bi inace trebalo. Prijavicu cim pogledam.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Да одговорим на овој теми. Исто као и блафф77, узео у Термоклими старцима те норвешке само од 2 киловата, стари исто тако гаси кад год може. Површина је 60 квадрата .Исто чекамо сад да дође први рачун јер је скоро кренуло озбиљније гријање, па ћемо да видимо.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 12:07 
Majstor
Majstor

A jesi zadovoljan grijanjem ? (jeste da jos nije bilo minusa, ali mozeli koliko nabiti temperaturu ?)

meni nije toliko problem u racunu, pod uslovom da nije bas ogroman racun, ok mi je i oko 150 KM mjesecno struje na grijanje u kriticnim mjesecima (decembar, januar i februar) cak i malo vise

samo mi je bitno da ne bude hladno

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 12:21 
Majstor
Majstor

I koji ste konkretno uzeli, nudi mi vise radijatora eirelec, evo link za sajt ?

http://termoklimadoo.com/product-catego ... a-airelec/

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
http://www.nobel.ba/atlantic-heating/pr ... ?i=106&c=5

Uzeo ove i prezadovoljan. Jesu malo skuplji ali su fenomenalni.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 12:24 
Majstor
Majstor

Ubiste me ljudi, mrzim kad imam vise opcija :) :)
Ajde ako ti nije mrsko, molim te, napisi koliki prostor grijes sa koliko kilowata i posto su tacno ? i dali mogu zagrijati do koje temperature...
hvala :)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Baš ove digital? Ne troše puno ili šta? Koliko si ih uzeo u kombinaciji? Imam Nobel 200m od kuće, odavno već razmišljam o njima, kod nas to slabo iko kupuje, nema mi ko reći neka iskustva.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Peca je napisao:
A jesi zadovoljan grijanjem ? (jeste da jos nije bilo minusa, ali mozeli koliko nabiti temperaturu ?)

meni nije toliko problem u racunu, pod uslovom da nije bas ogroman racun, ok mi je i oko 150 KM mjesecno struje na grijanje u kriticnim mjesecima (decembar, januar i februar) cak i malo vise

samo mi je bitno da ne bude hladno

У односу на Топлану је дефинитивно боље и гријање а и вјероватно ће бити јефтиније, јер је годишњи рачун за гријање био око 1200КМ. Стварно брзо загрије и генерално није хладно. А столарија и изолација нису баш у најбољем стању, зграда направљена пред рат.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2013, 14:20 
Majstor
Majstor

Uzeo sam AIRELEC TACTIC od 2KW, grije super, vidicemo potrosnju

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 10:19 
Majstor
Majstor

Evo posto sam zapoceo temu da vas izvjestim sa racunom za novembar (ovdje gdje zivim dobar dio noci u ovom mjesecu temperatrura je isla i do minus deset)

-grijao sam od 7 ujutru do 7 uvece dnevni boravak + kuhinju = oko 30 kvadrata sa 4KW (2 norveska radijatora)(ponekad sam ostavljao i preko noci ali smanjeno)
-spavacu sobu sam palio uvece pred spavanje par sati da "umlaci" prostoriju - 2 KW - jedan radijator
-kupatilo 2-3 puta sedmicno par sati pred kupanje :) - 1KW

ukupno mi je struje doslo 120 KM, s tim da mi regularne potrosnje bez grijanja dolazi zimi oko 50 do 60 maraka, znaci na grijanje je otislo 60-70 KM
s obziron da je novembar bio poprilicno hladan smatram da mi racun nikada nece prelaziti 150 KM (UKUPNO = 90-100 KM maksimalno za grijanje) u nekim ekstremnim hladnocama, ja sam prezadovoljan, a pogotovo kad se izracuna prosjek, jer recimo za oktobar za grijanje sam platio 30 KM i pretpostavljam da ce tako biti i mart, mislim da prosjecan mjesec nece prelaziti 60-70 KM

što je puno isplatnije od gradskog grijanja, drva ili čega god....
temperatura bude od nekih 22-24 stepena sto je prilicno ugodno...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2013, 07:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
Peca,super sto si napisao sve detaljno...svaka cast! Jest mnogo usteda u parama...samo me zanima zasto si citav dan grijao samo dnevnu sobu i trpezariju?Sto ne vidis koliko bi doslo kada sve se grije mislim dnevna trpezarija spavaca i kupatilo-namestis temperatura 23,5 i ostaviti tako jedan dan a prije toga napisi brojilo struje i nemoj koristiti bojler itd sto vuce struju. To uradi od 7h do 22h, pa vidi pa javi se ako mozes. Ja mislim da bi manje potrosila struja kad se ugrije citav stan. Velik pozdrav!

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2013, 11:20 
Majstor
Majstor

Pa ne grijem čitav stan jer imam pored kuhinje, dnevne, kupatila i spavaće sobe, još jednu veliku sobu koja mi trenutno dodje kao neka radionica - ostava, a odvojena je od ostalih prostorija malim hodnikom i jako se rijetko korsiti zimi, pa kao bezveze mi da se grije kada se ne koristi.

Međutim kada beba poraste i ta soba postane dječija planiram da grijem čitav stan i mislim da i ako bude razlike u potrošnji da neće biti velika...

mada dvoumim se da jedan mjesec grijem čitav stan čisto da vidim koliko bi moglo doći struje... ako to uradim napisaću utiske :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]