Citiraj:
Meni, recimo, svaki put para oči kada odem u ambulantu i na vratima vidim obavještenje o tome kako članovi porodice pogulih boraca imaju prednost pri ulasku. Jbg, ne kontam zašto?
Kako prepoznati porodicu poginulih boraca? Moze svako doci u red i stati i reci "Ej, ja sam clan poginulog borca, ustupite mi prolaz".
Inace, ustajem starijima, trudnicama, roditeljima sa malom djecom, pomazem da se unesu kolica u tramvaj ili bus, pomazem puzu da predje ulicu...

, uglanvom volim biti od pomoci, pa kakobilo.
Kod doktora cekam na red kao i svi ostali. U prodavnici, ako je bas red i ako stojim sa jednom ili dvije stvari a ispred mene puna kolica, zamolim ljude da me puste da ne stojim zbog dvije stvari pola sata u redu.
Nekidan sam bas imala uzasnu scenu u busu. Dvojica klinaca sjede u busu, zauzeli 4!! mjesta, svak na jedno mjesto a na drugo stavili ruksake i podigli noge (jos im samo fale cigareta i piva

). Ide neka baka, gleda gdje da sjedne , vidi kod njih ima mjesta pa rece jednom od njih "Vidim kod vas ima mjesta, mozes li skloniti tu tasnu pa da sjednem" , na sta on, sav iznerviran, morao da prekine svoje tipkanje po telefonu, prevrnu ocima, uze drsko tasnu i baci je pod noge da napravi mjesta baki. A noge i dalje podignu na drugo sjedalo. Zgrozila sam se . Ne bih voljela da imam takvo dijete. Stidjela bih se sama sebe sto nisam tom djetetu prenijela barem osnovnu kulturu.