banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 03:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 278 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2010, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Interesuje me kakve dekoracije mogu stvoriti pozitivan ugodjaj (osim zgodne djevojke :D ), naravno radi se o stvarima sa prakticnom primjenom, licno me najvise interesuju dekoracije za dnevni boravak, npr. lampe, tepisi, deke i jastuci za garnituru, ukrasi za sto, po uglovima, za zidove, biljke, itd.

Ajmo umjetnici, zlo krmence i ostali

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pa sve zavisi sta ti volis i koji je tvoj ukus. :)
Sve to sto si nabrojao moze stvoriti pozitivan ugodjaj ALi samo ako pase uz tvoju licnost i ako odgovara tvom ukusu. Nekome roza deka i roza lampa pase, dok nekome drugome ne. :D Zato kazem, sve ovisi o tebi sta ti odgovara. Slike mogu dosta da doprinesu da stan izgleda popunjeno, kao i tepih, a i tu su biljke naravno koje cine atmosferu opustajucom i zivahnom. Samo bilo bi dobro sve to iskombinirati da pase sa bojama da ne odudara previse jedno od drugog, pa da to sve onda ne izgleda kao nista-niscim. Recimo ako imas tamnu garnituru, onda je pozeljno, ako vec hoces neke dekice na nju, da dekice budu malo svjetlije.
I ja dosta eksperimentisem sa dekorisanjem. Sad sam u fazonu zelenih boja, gledam da sto vise "zelenila" ubacim i tako malo africkog flaira posto mi taj stil trenutno odgovara. Tako da kod mene sad preovladjuju boje smedja-krem-zelena-cappuccino... imam i dvije zirafe figure od metar visine na koje sam posebno ponosna. :D Htjela sam i jednu od dva metra ali je uzasno skupa, 120 evra. Pa cekam da snize ili cu je sama napraviti sledeci put kad se docepam testere i sume. :D :)

Uglavnom , gledaj da sto vise ubacis accessoires, sto vise detalja, figura, slikica, pokoja lampica, u svakom cosku ponesto. Jest da su to samo sakupljaci prasine, ali male stvari cine da se covjek osjeca lijepo, pa eto... to su male stvari koje ce ti pomoci da se u svoja cetiri zida osjecas ugodno. :)

I mozda da obojis zidove u neke tople boje. I to dosta doprinosi. Ja preporucujem zelenu. :D Mada ne moras citav zid, dovoljno par debljih i par tanjih linija da bi soba dobila drugaciji izgled i efekat.
Joj, ja obozavam sredjivanje prostorija. Imam ideja na pretek. :D Samo daj plan i sliku soba, sve cu ja to odraditi u fotoshopu, a ti se pobrini za nabavku. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pogledaj par sajtova gdje ljudi postavljaju slike svojih prostorija, to ce ti sigurno dati ideja na pretek
http://www.zimmerschau.de/room/newest/16

http://www.solebich.de/kategorie/wohnen ... /wohnideen

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 08:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uh, ovo je vise informacija nego sto moj mozak moze da obradi :D

Hvala Leona! Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 08:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
uska visoka vaza? od debelog stakla.ili das izraditi kod staklara duzine i visine po volji, ali da ne bude sire od 10ak cm i u to stavis vodu i kamenje koje skupljas po najrazlicitijim mjestima.
jako je dekorativno, voda pozeleni pa je jos ljepse, dok se ne usmrdi, pa moras jedan oo jedan kamen prati i parfemisati.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 11:08 
boa je napisao:
uska visoka vaza? od debelog stakla.ili das izraditi kod staklara duzine i visine po volji, ali da ne bude sire od 10ak cm i u to stavis vodu i kamenje koje skupljas po najrazlicitijim mjestima.
jako je dekorativno, voda pozeleni pa je jos ljepse, dok se ne usmrdi, pa moras jedan oo jedan kamen prati i parfemisati.

imam isto visoku debelu vazu kao valjak, staklenu, i u njoj puno bijelih visokih grana, kupila u nekoj radnji u rijeci ali sigurno ima i kod nas, na dnu bijelo kamenje, nema vode.. izgleda jako lijepo

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
kad smo kod dekoracija,dajte mi neke ideje koje bi boje isle uz bordo i "prljavo" bijelu,tj neka svjetlucava vanilla :D to su mi kombinacije boja trenutno ali mi je postalo monotono,ali kako su mi dijelovi namjestaja kao i zidovi u tim bojama,treba mi nesto da malo razbije to sve a da opet nije sareno,kombinacija prije tog je bila svijetlo zuta sa zelenim i braon namjestaj i bas je bilo dobro,ali sam sam u nekom "mracnom" fazonu pa mi vise odgovaraju te neke zagasite nijanse i tamnije boje i da,ne volim puno ukrasa po kuci,puno jastucica zavjesa itd,tek po neki detalj,neka slika,zanimljiva lampa,ukrasno svijecnjak..nesto onako klasicnije..

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

http://www.aukcije.hr/item.php?id=1226164 nadjes nesto ovako, eventualno da ima naslonjac i ofarbas u neku finu, rasnu, zelenu.
jos izaberes salavete bordo-bez sa interesantnim uzorkom i isjeces.potom to sto si isjekla naljepis na naslonjac i prelakiras bezbojnim lakom.
ja sam sebi tako napravila bijelu sa bordo i zlatnom.
neko vrijeme sam je drzala glat bijelu i na njoj drzala lampu ili vazu sa bambusima, tebi bambus ne bi isao jer je zelen...eventualno svijecnjak neki.
pijaca nedeljom i srijedom u 5 ujutru...mmm kakvih tu starudija finih bude...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bio sam juce u Möbelix-u i Leiner-u. U sustini za fino uredjeni interijer nije bitna boja sama po sebi koja ce se izabrati nego odgovarajuca kombinacija boja. Kad sam recimo vidio dnevni sa zelenim zidovima i prelijepom smedjom bojom drveta, rekoh sebi da je zelena moj izbor. Malo dalje sam vidio maltene sasvim drugu kombinaciju boja, i to mi se svidjelo.

Evo par primjera (obratite paznju koliko tekstura drveta doprinosi ugodjaju):

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ako neko oko 15. decembra bude išao za Grac, obidjite Leiner, Möbelix, Mömax i KIKA, biće sniženja a naći će se sigurno nešto od dekoracije, pogotovo u Leiner-u, nema šta nemaju. Pogledajte ovdje samo kakve vaze imaju: http://www.leiner.at/produkte/m/wohnkultur/vasen/

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 10:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

meni u vecini slika ovo "drvo" izgleda jeftino

ako volis drvo, evo prijedloga za kupatilo, meni jako draga verzija, naravno ako imas salonsku velicinu stana-kuce, kao sto vecina imamo :lol:
http://www.edle-bauelemente.de/blog/bad ... l-aus-holz

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moj džep više voli kad izgleda jeftino nego kad izgleda skupo :lol:

Salim se, znam sta si htjela reci.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ja volim drvo, ali u kombinaciji sa ovim ''modernim stilom'' ću se složiti sa boa.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozete li postaviti vase prijedloge da vidim u cemu je razlika. Mozda je stvar u tome kako se drvo obradjuje.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 18:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

treba izgledati prirodnije, sedma slika mi je fina, nekako je predana stilu.
ostali stilovi su medijapan, a takvog ga ne volim u drvo sari, treba imati dosta stila da se uskladi i izbjegne osjecaj jeftinoce.
http://www.kabmurungraya.net/2009/10/25 ... furniture/
http://zena.hr/clanak/uredenje_doma/drv ... ijeru/2550
http://www.wohn-blog.ch/2008/08/06/salo ... lz-cognac/
http://gujrat.olx.com.pk/asia-furnisher ... d-34766804
ovo ne http://www.topateam.com/gal_wohnen_2.html
http://www.topateam.com/gal_wohnen_8.html

evo moderno uskladjeno
http://www.autojogja.com/search/interio ... nen_3.html
http://www.livingathome.de/wohnen_einri ... /?seite=19
probaj da drvo bude detalj

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Boa, ako sam dobro zakljucio, ti ne volis moderniji, ili futuristicki stil, sa mnogo detalja, gdje je drvo samo dio pejzaza, vec zelis da drvo dominira i da nije previse obradjivano? Mislim da je to stvar ukusa, kao sto vjerujem da zene imaju bolji ukus pa cu izbor prepustiti svojoj buducoj zeni :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
JA volim bijelu. I volim vintage namještaj. Ili npr. tamnije drvo, usklađeno sa zelenom.
Zavisi kakav stil voliš - moderan i čist ili neki gdje ćeš se osjećati kao kod kuće (onda ti trebaju fotografije, razne slike pozidovima - nikako različitih stilova!!!!!) neka šarena fotelja i sl.
JA konkretno sam sredila samo svoju sobu u Bologni, stan dijelim sa još 3 osobe. Kuhinja nam je isto slatka, imamo zid za razglednice :love5:
Moja soba je šarena. Na zidovima su najčešće moji ili radovi mojih prijatelja. Imam crveni stolić iz Ikee (onaj od 8 eura hh) i fotelju koju sam sama dekorisala. Imam puno lampi, inače sam veliki ljubitelj light design-a.
Tapete su super, njih npr nemam, ali ih jako želim i staviću ih kući u BL.
Od svih soba koje si stavio, ova mi se najviše sviđa:
Slika

Inače sam takođe ljubitelj vintage-a, evo jedna slatka soba po mom guštu:
Slika
ili:
Slika
Slika

Što se tiče obrade namještaja koji već posjeduješ, tu mogu da ti dam koji savjet, ali mi moraš poslati slike :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Imate li vi Maissons du monde tu gdje si ti? Ja tu dosta stvari kupujem. Nisu skupi, al imaju ljepše stvari od Ikee koj je meni previše kalsična. I uvijek, u svakoj kolekciji, imaju vintage :love5:
Ukrasi čuda čine.. Fotografije ako ih odštampaš na kartonu, a ne na fotografskom papiru super izgledaju uokvirene u debele crne okvire, a ne vidi se razlika. Takođe, crno-bijele su puno jeftinije, a imaju ono nešto :D
Možeš kupiti luster od rižinog papira u Ikei i dati nekom da ti ga dekoriše tankim flomasterom. Neće smetati svjetlu, a biće živahnije itd.
Stari sto možeš da ukrasiš tapetom. Kupiš tapetu i gornji dio precizno oblijepiš. Dobijaš šaru i sasvim novi sto.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema Maisonsa ali imaju svi ostali :D Kod mene je dnevni kompletan, ali volio bih da ubacim tako neke detalje, ne nedostaje sklada, ali razmisljam kako bih mogao da stvorim jos ljepsi ugodjaj a da ne budu nepotrebni detalji koji puno novca kostaju. Vidio sam jako lijepe stilizovane visoke vaze ali one recimo kostaju oko 140 eura sto mi je previse, a ako bih uzeo vazu morao bih uzeti jos nekih sitnica da se postigne efekat, ako znas na sta mislim. Nije da mi sad nesto fali, ali kao sto rekoh razmisljam da moze jos ljepse i bolje. Na zidu nema mjesta za slike, sve je popunjeno :D, mislim da cu uzeti jos neke detalje za sto, mislim da se time moze postici jako fin efekat, pa onda neki cupavi tepih preko postojeceg i to ispod stola i do garniture, a uzeo bih jos jednu lampu, one visoke od cirka 1.80m sa stilizovanim zaslonom.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sta ti dusa pozeli http://www.impressionen.de/shop/kategor ... k=admatics

Ja sam ljubitelj neobradjenog Akazien drveta

Slika

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka

E da.... ZAVJESE! Obavezno zavjese promijeni ako zelis da osvjezis prostorije i uneses malo promijene. Cim stavis drugu boju ili iskombinujes par boja , izgledace odma drugacije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 278 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]