banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 00:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: posjedovanje oruzja
PostPoslato: 21 Avg 2010, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
na planiranju sadrzajnijeg vikenda medju ostalim prijedlizima bio je i odlazak u streljanu.
i sad iz te sportsko dokone ideje uz subotnju kafu razvijaju se teme i o dozvolama za oruzje, klubovima, dokumentima za nosenje oruzja i izmedju ostalog i posjedovanje oruzja.
tu dobijam podatak da od nas sestoro cetvoro posjeduju oruzje, tj. njihove porodice.
licno sam sokirana tim podatkom.
interesuju me vasi stavovi u vezi posjedovanja oruzija.
da li ga imate, gdje ga cuvate, da li cete nabaviti u buducnosti(ukoliko jos niste samostalni),koji su motivi posjedovanja oruzja, da li je prijavljeno?

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 19:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Čim skupim pare za obuku biće završena, a onda ako nekad naiđe još koja kinta možda se nešto i kupi (naravno uz dozvolu, a ne nešto na crnjaka). Za sad mi ne treba, ali nije zgoreg da se nađe. :wink:

A zbog čega si ti šokirana? Ja mislim da je to dvoje slagalo i da oni isto imaju nešto zavučeno ispod slame samo neće da ti kažu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Tata je zadnjih 30 godina lovac tako da u kuci imamo dovoljno oruzja da pocnemo mali privatni rat. I pobjedimo :D
Sve je legalno sa urednim papirima za posjedovanje.
Ovo nosanje oruzja po gradu kurcenja i pucanja po svadbama radi prezirem :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 19:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naravno da je pucanje u vazduh kretenski iz više razloga:
-mogućnost da neko nastrada
-rasipanje municije (koja nije jeftina)
-zakonom je zabranjeno
-i kako kažu u maratoncima "A jesi li pogodio vazduh?", tj ne doprinosi boljoj uvježbanosti strelca

Bio sam svjedok kada je u zid iznad mene udarilo pištoljsko zrno 1998 godine (nije bio rat). Sjedili smo normalno pred kućom nas desetak malo je falilo da eko bude pogođen.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U kuci su mi dve dvocijevke (12 i 16), karabin i neki mali pistoljcic... Potpuno legalno... Od starog, naravno... Mene isto ne zanima previse...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 21 Avg 2010, 22:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ima i moja bab pistolj :lol: bez zeze,star 40ak god,mislim da nikad iz njega nije ispaljen metak,deda imao dozvolu,a kad je on umro,onda baba vadila istu,ostavila pistolj za uspomenu :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 06:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
A zbog čega si ti šokirana? Ja mislim da je to dvoje slagalo i da oni isto imaju nešto zavučeno ispod slame samo neće da ti kažu. :lol:

:lol: to su i oni medjusobno prodiskutovali.
da istaknem , oih zivi kod roditelja i oruzje je uglavnom od oceva.
na zalost stvari mjerimo po sebi,pa sam ja sokirana jer u mojoj kuci nije bilo oruzja ni za vrijeme rata, a moji naivni roditelji su na mene prenijeli tu hipijevsku ideju ocigledno vrlo uspjesno.

zipo je napisao:
Čim skupim pare za obuku biće završena, a onda ako nekad naiđe još koja kinta možda se nešto i kupi (naravno uz dozvolu, a ne nešto na crnjaka). Za sad mi ne treba, ali nije zgoreg da se nađe. :wink:

aj sad, za sta treba da ti se nadje?
lovac nisi, diler nisi, sportista nisi.

ja bih se recimo bojala drzati pistolj i imati djete od 5-10 god u kuci.
moj momak je jos jaci koji bi sigurnosti radi imao pistolj, ali bi ga drzao u sefu?!
a kad lopov bane on bi ga ucitivo zamolio da saceka.
ali to ili ga drzati pod jastukom?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ako ti ista znaci, lovci mogu nabaviti do nekih 20metaka godisnje...
ako racunas da za ustimavanje (upucavanje) puske treba minimalno 5-6 metaka, pa jos malo da se otpuca u lovu, ne ostaje im prakticno nista viska....

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 12:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Moj stari ima pištolj,ostao od dede...Ima dozvolu za posjedovanje ali ne i za nošenje.Vjerovatno i ne zna gdje mu je pištolj,a ni mene i brata ne zanima baš,niti nas je zanimalo kada smo bili djeca.Ne odobravam držanje naoružanja kod kuće,pogotovo ne u "odbrambene" svrhe..

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 15:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

boa je napisao:
aj sad, za sta treba da ti se nadje?
lovac nisi, diler nisi, sportista nisi.

Otkud znaš ko sam ja?
Upravo zbog sporta i planiram da to završim. Još kad bi kod nas postojao neki klub i da se izmjeni ovaj glupi zakon (zabranjeno punjenje municije za olučeno oružje) sreći nigdje kraja ne bi bilo :D

A kad dođe vrijeme za penziju onda lagano nabavim neku dvokuglaru ili kiplauf i odoh u lov :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Ууууу.... каква супер тема! Зашто нисам jе видела пре???

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 20:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Koji ce mi 'toka? Kad mi duvne da se ispucam odem u streljanu, platim i prangijam citav dan. Jednostavnije i jeftinije rjesenje nego posjedovanje. Lov, tj. pucanje u zivotinje radi sporta a ne hrane, prezirem...
I jos nesto - da posjedujem oruzje,, imam osjecaj da bih svakodnevno pucao na idiote koji me nerviraju u saobracaju :oops:

A u BL bi se naslo nekoliko komada sakriveno na strateskim mjestima :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2010, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ljudi previse se brinete, dozvolu za nosenje je tako tesko izganjati da ima mali procenat ljudi koji to zaista mogu da nose. ako iskljucimo pripadnike policije ili nekih drzavnih organa, onda je taj broj jos manji.
dozvola za posjedovanje je samo to. ako te uhvate sa pistoljem koji nije rastavljen, a jos da imas pun sarzer ili metak u cijevi, ne pise ti se dobro.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2010, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ljudi, pa bio je rat.....mozda 5% porodica nema pusku ispod kreveta :) ..... Kalas je zakon, jebo lovacke puske 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2010, 15:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Ljudi, pa bio je rat.....mozda 5% porodica nema pusku ispod kreveta :) ..... Kalas je zakon, jebo lovacke puske 8)

:roll: ,da bio je rat prije 20 godina
vidim ne zna se da postoje klubovi, ali se dzamija zna srusiti.
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ljudi previse se brinete, dozvolu za nosenje je tako tesko izganjati da ima mali procenat ljudi koji to zaista mogu da nose. ako iskljucimo pripadnike policije ili nekih drzavnih organa, onda je taj broj jos manji.
dozvola za posjedovanje je samo to. ako te uhvate sa pistoljem koji nije rastavljen, a jos da imas pun sarzer ili metak u cijevi, ne pise ti se dobro.

tacno, ali cemu ti onda oruzje ispod jastuka, ili u kuci gdje dolaze tvoji unuci?
mene jednostavno interesuje cemu to sluzi?
kako objasnjavate posjedovaje oruzja?

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

boa, rat nije bio prije 20 godina, poceo je prije 18 zavrsio prije 15god. (bar sto se tice BiH).
ali ako uzmes u obzir da je do tad bilo potpisano jedno 100 primirja, niko nije vjerovao (kraj 1995) u Dejtonski sporazum odmah od prvog dana kao da je kraj rata. Pa onda uzmi u obzir da se jedno 2 godine 99% stanovnistva nije usudjivalo prelaziti entitetske granice bez obzira na to sto rata vise nije bilo.... ukupan postratni period unazad 10 godina, pa i do danas zraci nepovjerenjem; onda ce ti biti jasno zasto mnogi nece da se odreknu oruzja koje im je ostalo iz vojske.

e sad na to sve dodaj izbore svake 4 godine i huskacko/nacionalnu politiku koju nerijetko mozes cuti na istima...

moje oruzje nije ispod jastuka, zakopano je na sigurnom ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 11:05 
Administrator
Korisnikov avatar

A za šta vam služi to oružije skriveno?Kad krenete u partizane,šta li?

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ljudi drže oružije jer smatraju da vlada primirje do nekog idućeg rata...
BTW stari drži pištolj u kući, sve uredno dozvole, porezi, rasklopljen, ima ga jer ga ima, a ne može ga baciti u smeće, a ne želi ga prodati...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 11:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Do nekog sljedećeg rata......Pa ti onda smatraš da će država kao takva propasi,neće biti organizovane odbrane nego će neko dići ustanak i onda će skriveno oružije doći do izražaja...To ima veze sa mozgom samo u slučaju neke okupacije....

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Jantako ne mislim jer ja nemam oružie...ali sam se naslušao dovoljno komentara,od mnogih, tipa "imam ovo kad opet balije na nas krenu" i sličnih..

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]