banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 20:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Evo jedna tema u kojoj cemo iz svojih iskustava pomoci drugima da ne naprave iste greske. Ovde ne mislim na to da neko kupi dvd plejer od 40 KM i ocekuje da ce isti raditi 3 godine savrseno, vec o uredjajima koji za svoju cijenu nisu niposto ispunili ocekivanja.

Toliko sam ruzno iskustvo imao i jos uvijek ga prozivljavam, da moram upozoriti druge.

Radi se o usisivacu marke Dexel, jacine 1400 w, prikazan je na slici.
Slika

Iako sam odgovarao zensku stranu zirija od kupovine istog, tvrdoglavost i lijep izgled uredjana su prevagnuli na stranu nesretne sprave od 170 KM. Zlikovac je vidjen u Tempu ovih dana po cijeni od 140. Vjerujte, 10 KM je za njega previse.
Usisna snaga ravna nuli, jedino sto moze usisati su parketi i plocice. Bilo kakav tepih je za njega nemoguca misija. Kada se ukljuci na najjace, jedva da uspije podignuti komadice papira sa tepiha ukoliko ga bas jako ne pritisnes na podlogu.
Kabl za struju se automatski povlaci unutar uredjaja, to se pokvarilo u roku od pola godine pa sada moras vuci kabl za njim jer je takvog dizajna da nemas gdje da ga omotas.
Crijevo je kriminalno, stalno se uvrce i gusi usisivac, tako da u toku jednog usisavanja morate barem 5-6 puta da okrecete cijev za pun krug oko crijeva i oslobodite protok vazduha.
Cijev se jos uvijek drzi, teleskopski zglob se nije pokvario (jos), ali su spoj crijeva i cjevi takodje ocajni, pa se moze ocekivati jedno do dva otpadanja cijevi i ponovnog namjestanja u toku usisavanja.
Najnehumaniji dio bi bio magacin za vodu. Necete vjerovati, ali to je tako lose dizajnirano da ga je nemoguce ocistiti! Stalno ostaju na dnu sitni komadici kamenja i tvrde prasine, to se jedva ispere, a godnji zid je dupli (ne znam koji genije se tog sjetio), pa se u tu duplikaturu uvuku dlake i ostala prljavstina i nemoguce je to ocistiti bez 20 minuta dovijanja raznim cetkicama, krpama i ko zna cime.

Zakljucak bi bio da je ovo pravio neki teski sadist, jer usisivac nema bas ni jedne kvalitete osim finog izgleda i prilicno malih dimenzija, na njegovu i moju zalost, usisivaci nisu ukras, jer bi to bila jedina uloga u kojoj bi bio uspjesan.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 11:55 
Jesi ti smakeo filter za vazduh iz njega???

Kako vidim nema on ni izgled nesto da je extra, moj izgleda ko r2d2... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Da pohvalim marku VIVAX (doslo u kucu za rodjendan, ja to ne kupujem, ali kazu poklonu se ne gleda u laser...) i da kazem da mi u kucu vise nista nece od tog prozivodjaca.
Kucno kino, pogledali 3 filma na njemu (i to do kraja!) i crko.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
ja sam nekad davno igrom slucaja kupio vivax kucno kino i ovo kod mene sto je to je neunistivo.
Pregledano je preko 500 cd-ova i nista mu i danas dan sve radi ok....

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 15:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
ZidarR i ja imam isti takav, MRZIM GA. Srecom se skoro pokvario pa sam
mami lapila njen Black&Decker koji OBOZAVAM, njen je star skoro 7 godina,
imamo silu stepenica u roditeljskoj kuci, i masu puta je spao niz te stepenice,
ali NEUNISTIV je. Na zalost zato mu je cjena masala. Ali vrijedi svake marke.
Jak je, izdrzljiv, podesavas koliko hoces da vuce, meni uspije izvuci skoro sve
psece dlake iz tepiha. Problem mu je samo cjena i cinjenica da je na filter (nema prasine),
ali ga mozes ocistiti samo kompresorom. Ali, nakon par usisavanja stavis ga u vecu
kesu i pravac benzinska i ocistis ga. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
cicak je napisao:
Da pohvalim marku VIVAX (doslo u kucu za rodjendan, ja to ne kupujem, ali kazu poklonu se ne gleda u laser...) i da kazem da mi u kucu vise nista nece od tog prozivodjaca.

:lol: :lol: poznato...dobili na poklon povodom vjencanja :lol: :lol: fercerao 3 mj...crkne...opet dobijemo na poklon isti...fercerao 6 mj :lol: :lol:
Lose, lose, lose.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
blackrose je napisao:
cicak je napisao:

:lol: :lol: poznato...dobili na poklon povodom vjencanja :lol: :lol: fercerao 3 mj...crkne...opet dobijemo na poklon isti...fercerao 6 mj :lol: :lol:
Lose, lose, lose.

Znaci sledeci ce raditi godinu dana, dosta :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nikad ne bih kupovala tehniku neke žnj marke... Plati, pa klati, brate... Što kaže moj tata: "Nismo toliko bogati da bismo kupovali jeftino".

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
blackrose je napisao:
Lose, lose, lose.

Koliko si se ti puta udavala do sad? :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Meni Vivax sasvim normalno radi, a imam ga odavno.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
MonaLisa je napisao:
Meni Vivax sasvim normalno radi, a imam ga odavno.

I kod mene vala... Istina moj je ELIT DVD player al zato očitava i šperploču ako treba... Ne znaju ljudi probrati...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
BIRA - smeće.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 11:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Argumentuj. Ipak je to nas domaci proizvod i ne bi ga trebali blatiti u dvije rijeci.
Jeftini dvd plejeri se isplate ako imaju ulaz za USB memory stick, tako da se divx filmovi mogu pogledati, mozda i DVD ako imas dovoljno velik stick.

Citiraj:
Nikad ne bih kupovala tehniku neke žnj marke... Plati, pa klati, brate... Što kaže moj tata: "Nismo toliko bogati da bismo kupovali jeftino".

Navedeni usisivac je od nebrendiranih bio najskuplji, bilo je tu dobrog kvaltieta usisivaca po 120-140 KM, marke elit, koristio sam ELIT vodeni i zepter, moram reci da elit mnogo ne zaostaje, jer ima nevjerovatnu snagu motora, jedva otrgnes krpu ako je uhvati u sebe, naravno, nema 5 filtera kao zepter, ali ni ne kosta 2-3 hiljade.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bira telefon, neko ga u kući kupio za 9 KM, podigneš slušalicu podigne se sav za slušalicom jer je lagan, radio par mjeseci i crkao.
Bira CD player, rođak mi pogledao par filmova i riknuo.
Bira fen za kosu, snajka ga jednom lansirala na terasu, ne znam zašto, vjerovatno (prije toga) crkao.
Bira frižider, kolegica s posla kaže da se stalno samootapa, treba mu sobna temepratura u minusu da bi radio kako treba.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Talija je napisao:
Bira telefon, neko ga u kući kupio za 9 KM, podigneš slušalicu podigne se sav za slušalicom jer je lagan, radio par mjeseci i crkao.
Bira fen za kosu, snajka ga jednom lansirala na terasu, ne znam zašto, vjerovatno (prije toga) crkao.
Bira frižider, kolegica s posla kaže da se stalno samootapa, treba mu sobna temepratura u minusu da bi radio kako treba.

Puno vam je vremena trebalo da shvatite da ne valja :D
zidarR je napisao:
Argumentuj. Ipak je to nas domaci proizvod i ne bi ga trebali blatiti u dvije rijeci.
Jeftini dvd plejeri se isplate ako imaju ulaz za USB memory stick, tako da se divx filmovi mogu pogledati, mozda i DVD ako imas dovoljno velik stick.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostalo se slažem...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
zidarR je napisao:

Citiraj:

Navedeni usisivac je od nebrendiranih bio najskuplji, bilo je tu dobrog kvaltieta usisivaca po 120-140 KM, marke elit, koristio sam ELIT vodeni i zepter, moram reci da elit mnogo ne zaostaje, jer ima nevjerovatnu snagu motora, jedva otrgnes krpu ako je uhvati u sebe, naravno, nema 5 filtera kao zepter, ali ni ne kosta 2-3 hiljade.

Govorila sam o Vivaxu...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Talija je napisao:

Znam gdje ima dobrih Bira ves masina,pa probajte mozda vam se posreci :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ovo se dešavalo u nekoliko porodica skoro u isto vrijeme, inače bi ranije čuli pa zaobišli kupovinu telefona za 9 markica. :D
Ipak smo najjeftnije prošli u odnosu na ostale slučajeve. 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
kakva su vam iskustva sa internet kupovinom?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 10:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
zLo_krme je napisao:

Nista to kod nas ne mora da znaci kupio negdje u isto vrijme prije 5-6 godina TV panasonik preko 600KM i DVD LG oko 230KM TV crkao mjesec poslije garancije DVD i danas radi kao sto neko napisa kad bi okruglu sperplocu stavio ocitao bi je.
Ja sam vise uvjeren da trebas imati srece pri kupovini tehnicke robe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]