raven je napisao:
1.Vidjeo sam negdje da ima da se kupi ono maaalo elektricno kolo, ali se ne sjecam gdje i posto je bilo. Da li neko zna?
Ovo ti je vjerovatno skuplja opcija, ali moze da posluzi i za kuvanje ne samo kafe, vec i dorucak-hrenovke, jaja, supa, bas se isplati s obzirom da nemas el. sporet. Mozda ga mozes naci u Srpskoj ulici, u astri, ili u zeusu ili u slaviji na trznici. Cijena- oko 30-40 km.
2. Da li se moze u onom obicnom kuhalu praviti kafa? Da li se ona dva metalna prstena dole na dnu na kraju zaprljaju pa da se isto kuhalo mora bacati? Moze li se sa tim cudom pravit kafa ili ne?
Ovo gornje koje je navela zlo_krme- ponekad voda ima metalan ukus, to mu je losa strana, i poslije mjesec dana koristenja, kupuj novo, jer postepeno sve slabije grije. Ovo donje, zatvoreno, imas u mercatoru, maxiju, zeusu.... najjeftinije je 20 km, nisam nikad pokusavala u njemu da zakuham kafu, za nes moze, ali za domacu, ne znam. poslije duze koristenja talozi se kamenac na dnu pa se odvaja, tako da ga je puna voda.
za ove ringlice ne znam gdje ih ima ali ako si student i zivis sam mozda ti je to isplatnije kao sto revan rece a sto se tice ovih obicnih plasticnih kuvala pa mogu za kavu posluziti svi smo ih nekad koristili,joj boze koliko kava na poslu sam popila iz tog cuda

imam ga i ja u kuci,baba nosi kad ide u banju

a bez ovog velikog ne znam zivjeti,vec godinama ga imam u kuci,skrati vrijeme kuvanja svega,(kljucala voda za tjesteninu,blansiranje povrca....)istina da se brzo kamenac natalozi ali to je nasa famozna voda(na sta li nam tek bubrezi lice

)ali stavis par kasika sirceta i malo vode,prokuvas,isperes i k'o nov