Curious je napisao:
Zna li neko gdje u Banja Luci ima radnja za restauraciju namjestaja (u pitanju su komode) i kako rade?
Jel se radi bas o restauraciji nekog starinskog namjestaja, ili ti treba samo tapetar da ih presvuce?
Moj stari se iz hobija bavi restauracijom i par stvari je super uradio, pa znam neke majstore po gradu koji se time bave.
Ako ti treba dobar tapetar imas jednog u naselju Mjeseca, kad ides od semafora kod Cajevca na Tranzitu prema Zavodu distroficara, prvo skrenes desno pa onda poslije one jake lijeve krivine sa lijeve strane ima radionu. Gluhonijem je ali nije se problem sporazumjeti, a najcesce mu je sin tu pa nema nikakvih problema. Malo je skuplji ali stvarno sjajno radi za razliku od onih povoljnijih cijenom.
A za restauraciju ti mogu preporuciti covjeka koji je radio vecinu restauracija za gazdu Alasa - tog koji se bavi sakupljanjem i prodajom starina. I sada radi i za tog gazdu ali je otvorio svoju radionicu. Radi ispod Zutih zgrada u nekoj privatnoj kuci. Stvarno odlicno radi, ako je nesto previse osteceno (od crvica, ili trulo, ili puklo) napravi takav isti dio tako dobro da ne mozes prepoznati sta je on napravio kad uporedis stari ispravan dio sa novim. Samo sto mu moras bukvalno zapisati dogovoreno i okaciti vise glave jer uvijek nesto napravi drugacije od onog sto hoces i sto dogovoris.
Ne preporucujem ti obicnog stolara za restauraciju ako ti je nesto drago i vrijedno, gledao sam dosta stvari koje stolari sklepaju tako da to ni na sta lici, `em se opet raspada. Sramota je i nevjerovatno da neko ima zvanje stolara a da onako nesto pusti da mu izadje iz radionice, kao da su mala djeca popravljaja kroz igru.
Ako nisi vec rijesila javi sta ti od ovoga treba pa cu ti poslati na pp brojeve telefona, nemam trenutno kod sebe ali mogu lako nabaviti.