Leona je napisao:
Danas ja stojim na stanici, sa bebi kolicima, cekam busa, jedna druga majka isto sa kolicima stoji kraj mene, dijete mladje od mog, a ova dimi al dimi, sto u facu svome djetetu sto i mome. Ja se odmaknem par metara, reko' da se odmaknem od otrova...al jok, utusi i mene a kamoli dijete. Zao mi bi njenog djeteta, jos uze djeciju dudu pa stavi sebi u usta, kao da "ocisti" od zemlje, pa dade djetetu... tako da je nanijela 100 puta vise otrova u dijete putem svoje sline na djecijoj dudi.
I sta onda reci, kako da se takvi ljudi obaziru na druge nepoznate ljude, kad im je njihovo sopstveno dijete svejedno?!
Stvarno mi je zao djece koja moraju da odrastaju uz nikotin . Ja sam dijete majke koja je fakticki ovisna o nikotinu bila a i sad manje-vise, i znam sama koliko mi je to smetalo.
Isto imam rodicu koja pusi do 2 kutije na dan, ima sina od 5 godina, kad pridjes djetetu, a on se sav osjeti na nikotin. Za onoga koji udise dim, za pasivne pusace mnogo je stetnije nego za one koji puse. Al ajd ti to nekome reci.
A meni niko ne moze navesti niti jedan jedini pozitivni primjer u korist nikotina.
Pa onda nek podju pusiti i oni ,ako je manje stetno.
Sala mala,ja sam pusac,ali respektujem druge te svoj ceif trpim sam. Inace,jako mi je drago,na zapadu trend polako izumire,masu puta sam jedini koji izadje iz busa da zapali na pauzi,a u firmi sam jedini pusac u grupi. Ovdje,sto se tice javnih prostorija,vec prije koju godinu su krenuli s tim,i ima efekta. Jedino kad je kakva pijanka,dernek,sva raja izadje napolje s pusacima,jer su oni uvijek najkul raja.....