banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2009, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Viva la Croatia :))

nego, koliko bi vas podrzalo uvodjenje doticnog zakona kod nas ?

Licno smatram ako sebe trujes, nemoras brate i mene. Ne podnosim cigare, srecom niko u porodici ne pusi, cak nemam ni pepeljare u kuci.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 06:10 
za 15. dana imam jubilej, pola godine bez duvana..

Jbg, sad mi je svejedno, ne smeta mi...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 07:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
bacio prije 8 godina a do tad sam dero po dvije kutije dnevno od svoje 13 godine............

to je vec uvedeno u mnogim drzavama,ispocetka ljudi se nisu bas slagali ali kako vrijeme odmice sve dodje na svoje mjesto i svi to prihvate...firma gdje radim je prosle godine donjela zakon da se ne smije pusiti na firminom posjedu...od 1.8.2008 svi su bili ponudjeni da imaju nekakavu pomoc oko prestajanja pusenja i oko onih flastera ili tako nekih caka....neki prestali pusiti a neki trce na pauzi van firme da zapale....sve u svemu se slazem sa Frenkijem kad kaze "ako sebe trujes ne moras brate mene" :cat:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
a na koje pusenje se ovdje misli?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 07:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
cicak je napisao:

U oba slučaja treba uvesti posebne prostorije za pušenje :wink: .

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
cicak je napisao:

На пушење које можеш практиковати сам, без присуства другог живог бића... Осим ако ниси Рон Џереми!

Закон је лудило добар за нас непушаче.
Ријеч је о томе да држава уводи дискриминацију према пушачима, не брани им да пуше, али им то њихово право лимитира. Чак и одговорност за контролу провођење закона није само на инспректорима. На примјер, власник локала је дужан да позове инспекторе (или полицију, нисам сигуран) ако неки баја у његовом локалу пуши и не жели да угаси цигару. У супротном , казна иде и том баји и власнику локала.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Odacu vam malu tajnu... Drzava ih diskriminise hehee, u jednom ministarstvu, na redovnih 30 min pauze, pusaci imaju pravo na svakih sat vremena uzeti 5 min push-pauze, znaci, gratis 45 minuta (8 sati x 5 min), naravno, tih 5 se vjerovatno rastegne na 10 zamisli gotive biti tamo pushac 8)

Ma treba ih stegnuti da im oci ispadaju :D

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa zar to kod nas nije uvedeno, smao sto se niko ne pridrzava i ne postuje?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Da se pohvalim da sam bacio duvan 30.11.2008 poslije 16g.

A sto se tice zakona meni licno vise smeta pijana budala u lokalu nego neki pusac i vise sam ugrozen od pijanca nego od pusaca.
Prosle godine je neki Slovenac nasao rupu u zakonu i kafanu regisrovao kao stambeni objekat dok mu nisu dohakali. :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:55 
Citiraj:
kafanu regisrovao kao stambeni objekat

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Hehehe, jos jedan smijesan slucaj, nazalost - istinit.
U jednom finom restorancicu na Lausu, gdje navece sviraju fini tamburasi, postoji jedan mali sto, smjesten uz bunarcic, tacno na sredini restorana, za 3 osobe. Na njemu stoji - STO ZA NEPUSACE :lol: :lol: :lol:

Em je bas u apsolutnoj sredini, pa te tankaju sa svihstrana dimom, ali sto pise ZA NEPUSACE hahaha, umjesto da su napravili cosak ZA PUSACE :lol: :lol: :lol:
To govori dovoljno o tome koliko se kod nas pazi da se ugodi pusacima.
Znas da ce neki gazda zamoliti da ugase cigare, pa mu sutra nace niko doci u kafic/restoran...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Vuk_samotnjak je napisao:
Prosle godine je neki Slovenac nasao rupu u zakonu i kafanu regisrovao kao stambeni objekat dok mu nisu dohakali. :lol: :lol:

Кафана не може бити стамбени објекат.
Фазон је да власник дио свог локала региструје као приватни клуб. Дакле, буквално прегради дио локала и стави врата, са друге стране тих врата званично није локал него приватни клуб (све одради, чланске карте и неку симболичну чланарину). Е, унутар тог приватног клуба чланови тог клуба смију радити шта хоће, па и пушити.

А кад се уведе закон код нас, биће обавеза власника локала да натјера госте да не пуше (било тако што ће их замолити било тако што ће звати органе власти). Опашће им посао? Зашто? Па гдје да иду гости из његовог локала? У други локал, у коме је такође забрањено пушење?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
pa ako pretpostavimo da ce zaista svi vlasnici postovati pravilo, sto znaci da oni koji se bolje kotiraju sto se tice poznanstava, veza i sl. nece visestruko i obilato iskoristiti to sto ce postovati Zakon oni koji se ne kotiraju na istoj ljestvici bas sjajno, postoji vjerovatnoca da ce zaista znacajno opasti promet svima jer ce ljudi (pusaci i nepusaci u "mjesovitom" drustvu) preferirati neke druge nacine provodjenja slobodnog vremena (izleti, sastajanje po privatnim stanovima, hobiji....)

moja pretpostavka je da ce svakako postojati malobrojna odredjena mjesta kojima ce se zakonski odobriti da dozvole pusenje i koji ce "prasiti" s poslom, dok ce se dobar dio ostalih kafica pogasiti

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
aj bolan sad ce ljeto pa niko nece biti nadimljen.
a inace, mrzim zabrane :D

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Danas ja stojim na stanici, sa bebi kolicima, cekam busa, jedna druga majka isto sa kolicima stoji kraj mene, dijete mladje od mog, a ova dimi al dimi, sto u facu svome djetetu sto i mome. Ja se odmaknem par metara, reko' da se odmaknem od otrova...al jok, utusi i mene a kamoli dijete. Zao mi bi njenog djeteta, jos uze djeciju dudu pa stavi sebi u usta, kao da "ocisti" od zemlje, pa dade djetetu... tako da je nanijela 100 puta vise otrova u dijete putem svoje sline na djecijoj dudi.
I sta onda reci, kako da se takvi ljudi obaziru na druge nepoznate ljude, kad im je njihovo sopstveno dijete svejedno?!
Stvarno mi je zao djece koja moraju da odrastaju uz nikotin . Ja sam dijete majke koja je fakticki ovisna o nikotinu bila a i sad manje-vise, i znam sama koliko mi je to smetalo.
Isto imam rodicu koja pusi do 2 kutije na dan, ima sina od 5 godina, kad pridjes djetetu, a on se sav osjeti na nikotin. Za onoga koji udise dim, za pasivne pusace mnogo je stetnije nego za one koji puse. Al ajd ti to nekome reci.
A meni niko ne moze navesti niti jedan jedini pozitivni primjer u korist nikotina.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 16:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skitnica je napisao:

moja pretpostavka je da ce svakako postojati malobrojna odredjena mjesta kojima ce se zakonski odobriti da dozvole pusenje i koji ce "prasiti" s poslom, dok ce se dobar dio ostalih kafica pogasiti

Ne,postojati će mjesta koja drži nečiji sin/otac/brat/rođak u koja inspekcija neće zalaziti i oni će "prašiti" sa poslom.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 17:29 
meni je to super, bas mi smeta dim tako da sam za taj zakon.....

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Aj sto truje, al' bar da ne smrdim kad izadjem iz kafica :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Leona je napisao:
Danas ja stojim na stanici, sa bebi kolicima, cekam busa, jedna druga majka isto sa kolicima stoji kraj mene, dijete mladje od mog, a ova dimi al dimi, sto u facu svome djetetu sto i mome. Ja se odmaknem par metara, reko' da se odmaknem od otrova...al jok, utusi i mene a kamoli dijete. Zao mi bi njenog djeteta, jos uze djeciju dudu pa stavi sebi u usta, kao da "ocisti" od zemlje, pa dade djetetu... tako da je nanijela 100 puta vise otrova u dijete putem svoje sline na djecijoj dudi.
I sta onda reci, kako da se takvi ljudi obaziru na druge nepoznate ljude, kad im je njihovo sopstveno dijete svejedno?!
Stvarno mi je zao djece koja moraju da odrastaju uz nikotin . Ja sam dijete majke koja je fakticki ovisna o nikotinu bila a i sad manje-vise, i znam sama koliko mi je to smetalo.
Isto imam rodicu koja pusi do 2 kutije na dan, ima sina od 5 godina, kad pridjes djetetu, a on se sav osjeti na nikotin. Za onoga koji udise dim, za pasivne pusace mnogo je stetnije nego za one koji puse. Al ajd ti to nekome reci.
A meni niko ne moze navesti niti jedan jedini pozitivni primjer u korist nikotina.

Pa onda nek podju pusiti i oni ,ako je manje stetno. :lol:

Sala mala,ja sam pusac,ali respektujem druge te svoj ceif trpim sam. Inace,jako mi je drago,na zapadu trend polako izumire,masu puta sam jedini koji izadje iz busa da zapali na pauzi,a u firmi sam jedini pusac u grupi. Ovdje,sto se tice javnih prostorija,vec prije koju godinu su krenuli s tim,i ima efekta. Jedino kad je kakva pijanka,dernek,sva raja izadje napolje s pusacima,jer su oni uvijek najkul raja.....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 04:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
SÄFFLE je napisao:
sva raja izadje napolje s pusacima,jer su oni uvijek najkul raja.....

:lol: :lol: :lol:

Ja pusim dvije do tri kutije dnevno i mislim da je ok zabraniti pusenje u zatvorenim prostorijama. Ali da mi neko zabrani pusenje dok cekam voz ili bus, na ulici ili u parku, e to je vec pretjerivanje ...
A sto se tice stetnosti pasivnog pusenja, ono jeste stetno ali ni blizu koliko "govore cifre". Istrazivanje na kome se zasnivaju zakoni o zabrani pusenja na javnim mjestima kaze da od 100 000 ljudi koji ne udisu duvanski dim i od 80 000 pasivnih pusaca 1 dobije rak pluca. Kad to fino izmanipulises i kazes da se vjerovatnoca da dobijes rak pluca povecava za 20% (ili da je 25% manja vjerovatnoca od oboljevanja ako niste pasivni pusac) onda se dobije nesto cime se zastrasuju mase ... (Neko je gledao Moorov Sicko :) )
Ma veze. Nemoj svojom slobodom ugrozavati tudju, ali to bi trebalo da vrijedi obostrano.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]