Citiraj:
Usput, Schlager sta ima u tom Sirokom? Skoro svi uvoznici su tamo, imaju vise skola za obrazovanje odraslih gdje kupujes diplomu...Sve se vrti oko Sirokog o.O
koliko sam ja uspio izanalizirati profil tih sirokobrijezana,to je jedna kombinacija prirodne inteligencije,marljivosti i snalazljivosti (dole se kaze,kad vidis skutora da skace u rijeku,odmah skaci za njim

),potpomugnuta cinjenicom da je ogroman procenat zaposlen decenijama u njemackoj.....taj kraj je bio zigosan kao ustaski,50 godina im komunisti nisu gradili nista,ni fabrike ni asfalt,ljudi su zbog nemogucnosti napredovanja masovno isli trbuhom za kruhom u njemacku i danas beru plodove toga,tacnije imali su velik pocetni kapital kad je trebalo i zato su sad,kao sto kazes,zastupnici od zvaka do automobila,drze i sarajevo i banjaluku,a kad dodjes u siroki brijeg imas osjecaj da si u californiji.....
ja mislim da je ovo u pitanju,mada ce ti sve i jedan musliman reci da su u pitanju pare od ratnog profiterstva jer su svi konvoji sa pomoci opkoljenim bosancima "carinjeni" na sirokom brijegu

inace,zbog rata sa muslimanima i danasnjih napetosti sa njima jer im muslimani biraju i komsica i federalnu vladu,ne mogu ih smisliti i mnogo su naklonjeniji nama,jako nas cijene za razliku od ovih posavskih hrvata iz tehnomaga koji su cijelo vrijeme rata i danas ostali u bratskim odnosima sa muslimanima i vise vole vidjeti psa nego srbina.....
ps bas nam je prica povezana sa naslovom teme