boris_wz je napisao:
evo primjer iz ne tako daleke hrvatske
http://www.randic-turato.hr/turato i randic. dva hrvatska arhitekta koji tamo grade. znaci da nije problem novca. nisu oni toliko odmakli od nas ekonomski, ali imaju vec par imena koji stvarno prate savremenu arhitekturu.
jesi ih slusao u fabrici? tj. turato je vodio rijech

ono je bilo najbolje predavanje
projekti su im odlicni...svidja mi se sto se drze konteksta... ne znam da li si cuo kolika pompa i glama se digla oko projekta za hotel u centru rovinja... diglo se i mlado i staro protiv projekta, jer je po njima to 'previse savremeno 'za stari dio rovinja, ... a vidjela sam maketu, i savrseno se uklapa sa okruzenjem objekat.. nemam sad vremena, ako nadjem neke fotke, postavicu
drago mi je da su se za izborili za svoju arhitekturu... konacno nesto savremeno na ovim prostorima.. u hrvatskoj bolje prolazi nego ovdje...
za ovo o arh. u svijetu bi se moglo razglabati na 10 stranica, oci mi ispadnu kad god odem u bibl.i prelistam casopise

Citiraj:
Još ništa od novije arhitekture me nije impresioniralo nakon što sam vidjela Antonija Gaudija...
mene je gaudi najmanje impresionirao u barsi... mozda zato jer sam vidjela njegove objekte milion puta na fotkama, mozda jer me sada vise interesuje savremena... a tamo ima toliko toga, da bih trebala jos jedno 5 puta da odem, pa sve da obidjem... luka mi je najbolja, onaj olimpijski dio... zao mi je sto nisam uspjela da vidim izbliza forum od hertzoga*de meurona