banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 05:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jul 2007, 15:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Posto ne znam koji podforum bi bio optimalan za ovo pitanje, postavicu pitanje ovdje, pa ko zna, nek odgovori. :D

Imam stan u visokom prizemlju i razmisljam o pretvaranju tog stana u poslovni prostor.
Kakve dozvole i gdje ih moram izganjati, da bih mogao zapoceti sa radovima? Moram li dobiti saglasnost stanara?

Usput, zna li neko, koliko kosta iznajmljivanje poslovnog prostora po kvadratu?

U slucaju da krenem sa tim, trebao bi mi onda i novi stan za stanovanje. :D
Koja gradjevinska firma u BL radi KVALITETNE stanove (samo da cijena nije neka nerealna, npr. 3000 KM po kvadratu i sl.) i znate li ima li kakvih kvalitetnih stanova na prodaju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Odlični stanovi su ti u onoj zgradi kod Venecija mosta, znam iz pouzdanih izvora da je jako kvalitetno urađena.... Al ne znam da li su sve rasprodali... Mislim da je kvadrat 1750 il 1850....
Što se tiče pravljenja posl. prostora u visokom prizemlju, mislim da bi morao dobit dozvolu stanara, a u opštini pitaj kakve ti sve dozvole trebaju...
Cijena posl. prostora po kvadratu zavisi od lokacije.... Ako je u centru i do 50km po kvadratu....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
50km?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Iznajmljivanje

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 18:09
u centru ima za 30 km kvadrat,ja placam 30,a imam poslovni prostor u robnoj kuci kastel,ali imas i u robnoj kuci vidovic za 30

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mogao bi ja preraditi svoj stan, računam da ga izdam po 30KM, od kirije bi mogao plaćati ratu za drugi stan, a za pet godina bi imao oboje! Stvarno ću sutra s komšom vidjeti šta treba od papirologije i kome treba "gurnuti" keš da bi se to odobrilo, pošto je on prodao stan nekoj zubarici i ona usadila ordinaciju pa se možda razumije i oko toga!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:49 
Veteran
Veteran

Ajd raspitaj se, pa javi i meni sta, kako i gdje treba...

Usput, kojem naselju (tj. dijelu grada) pripada tamo onaj dio gdje su hotel Ideja i pekara Batar? Da li je to naselje Kocicev vijenac ili neko drugo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...odes lepo u opstinu u odelenje za urbanizam i prostorno planiranje i dobijes informaciju iz prve ruke za konkretan prostor...nisu isti uslovi svuda...prvo to pa onda pitaj dalje...mozda ustedis znacajne pare jer je jos uvek jeftinije sam raditi nego kupovati gotovo...sto se tice stanovanja, mislim da ti je jeftinije kupiti manju kucu kojih jos ima u ponudi, a uvek se moze uz nju izvuci i poslovni prostor...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:

Usput, kojem naselju (tj. dijelu grada) pripada tamo onaj dio gdje su hotel Ideja i pekara Batar? Da li je to naselje Kocicev vijenac ili neko drugo?

Hahahahahhaah :lol: :lol: :lol: :lol: Znači, ne mogu da vjerujem!! :lol:
Nije to Kočićev vijenac, mislim da pripada Haništu... Nikad nisam znala koje je naselje... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
EiLeen je napisao:
Digresija je napisao:

Hahahahahhaah :lol: :lol: :lol: :lol: Znači, ne mogu da vjerujem!! :lol:
Nije to Kočićev vijenac, mislim da pripada Haništu... Nikad nisam znala koje je naselje... :lol:

'bem vas ne znate ni gdje zivite,to su po narodski caire,haniste je onaj dio kod adrie ,do eksa,a naselje se sluzbeno zove bulevar cara dusana :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 07:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

azdajice, 'nase' naselje pripada Kocicevom Vijencu .. u par zvanicnih poziva koje mi je slala draga nam drzava, svaki put je pisalo 'Kocicev Vijenac'. Tako da, Digresija, jeste - vrlo vjerovatno da je u pitanju Kocicev Vijenac.

Sto se narodskih naziva tice, Batar defnitivni nije na Hanistu ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 08:46 
Veteran
Veteran

@zaoka: Ne zivim u BL, pa mi nije bas lako otici licno i pokupiti sve potrebne informacije, ali hvala na savjetu - prvom mogucom prilikom cu posjetiti to odjeljenje i raspitati se sta, kako, kol'ko para kome i tako to...

@V@nja: E, jes', sad sam se sjetio da sam prije par godina bio na nekoj skupstini stanara u onoj staroj zgradi pored SUP-a gdje je mjesna zajednica... Bjese pisalo "Mjesna zajednica Kocicev vijenac", ako me pamcenje ne vara...
Jesi i ti u tom dijelu? Ja sam u Kralja P.K. 11b, pa kad budes prolazio, samo se proderi:"Ima l' 'ladne pive!!!??". :D

@azdajica i Eileen: Ajd sto ja nisam rodjeni Banjalucanin, pa i ne znam naselja, al' sto vi ne znate? :D ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam znala da je i Vanja u komšiluku... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
U ovom gradu je sve komsiluk.....od budzaka do sehera.....samo prividno daleko....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jesi i ti u tom dijelu?

Haniste

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
nisam znala da je haniste podijeljeno,svasta,znam 100% da je moja zgrada(v.momcila) bulevar,ah da,meni sve komsije jer sam u bl zivjela na relaciji laus -haniste a svaki vik provodila u seheru pa mi po b.luke komsiluk
digresija,karton 'ladne pive i u komsiluk,koliko mi se cini ti si onoj zgradi koja granici sa starom zagrebackom ul i da oni vec imaju neke poslovne prostore (cini mi se frizeraj)u adaptiranim stanovima pa najbolje da izvuces informacije iz prve ruke,a sto se tice opstine i ostalih tu moram pripremiti kovertu i za dobra dan a kamo li informaciju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako si u toj zgradi, onda si stvarno komšija :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
imas dobrih sstanova ovde u ovim zgradama kod borcevog stadiona...nove su...veliki stanovi...jeftiniji nego kod venecije oni...krajina je gradila...2004 zavrsene najstarije zgrade...pre 2 mjeseca zavrsena jos 1...tako da je sve relativno novo i gradi se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 00:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ali se svi žale na kvalitet izrade! Bar dvoje ljudi za koje ja znam da su tamo uzeli stan, morali su sve sami raditi ponovo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
ne znam...ja sam uzeo stan ovde i meni odgovara...po svemu...sad ne znam za ostale jbg... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]