banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 17:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: zivot sa roditeljima
PostPoslato: 08 Okt 2007, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimlj ... 3/index.do

evo jednog pitanja, da li jos zivite sa roditeljima, do kada, kakvi su vam planovi i od cega to zavisi ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pretpostavljam da je vecini omladinaca finansijska strana ta koja koci,dok u svim iole razvijenijim zemljama imas pomoc od drzave da se osamostalis sto kod nas nece jos duuugo,nazalost...
e,da,ja vec godinama ne zivim s roditeljima,ponekad gostujem,a trenutno sam kod babe :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
ja zivim kod roditelja...sta cu...nema ko drugi da mi da para :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 22:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
I ja zivim s roditeljima, sta cu drugo. Kad nemam svoj stan, a kiriju ne mogu placati kad sam nezaposlena i jos idem u skolu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 22:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Ne, vec skoro dvije godine, zivim sama, placam stan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
zar ti ne zivis u TTu od danas do sutra po mondenskim ljetovalistima guzeci manekenke??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 22:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
S roditeljima dok ne završim fax, a tu negdje će i kuća biti gotova pa oni sele tamo, a ja ostajem u stanu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 22:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
VeLiKi_ je napisao:
zar ti ne zivis u TTu od danas do sutra po mondenskim ljetovalistima guzeci manekenke??

ti zivis u kontejneru?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
poznajem dosta mladih koju su "samostalni" tj. zive sami u stanu ili sa partnerom, a da su im pri tome roditelji obezbjedili taj isti stan i mame svaki dan donose serpice i podgrijavaju variva.
Na takvu samostalnost mislim d anema sta dodati :roll:

Na drugoj strani dosta imam prijatelja koji pak zive sa roditeljima, a pri tome su finansijski neovisni i cak sta vishe zajedno vode to isto domacinstvo, dok ne steknu uslove da sami sebi obezbijede druge kvadrate. To je mnogo veca samostalnost.
Dakle sam zivot bez roditelja nije uvijek samostalnost.
Onaj ko nema svoj dinar ne moze biti samostalan. Samostalan je onaj ko ima posao, zaradu, planira sve svoje troskove i pokriva iste. Naravno kuhanje, spremanje i pranje je vazan segment samostalnosti ali vaznija je finansijska neovisnost, jer kad nju imas mozes sve to da ne radis (unajmish nekog) a imas sve odradjeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 05:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
simplicity je napisao:
poznajem dosta mladih koju su "samostalni" tj. zive sami u stanu ili sa partnerom, a da su im pri tome roditelji obezbjedili taj isti stan i mame svaki dan donose serpice i podgrijavaju variva.

Na drugoj strani dosta imam prijatelja koji pak zive sa roditeljima, a pri tome su finansijski neovisni i cak sta vishe zajedno vode to isto domacinstvo, dok ne steknu uslove da sami sebi obezbijede druge kvadrate. To je mnogo veca samostalnost.
Onaj ko nema svoj dinar ne moze biti samostalan. Samostalan je onaj ko ima posao, zaradu, planira sve svoje troskove i pokriva iste. Naravno kuhanje, spremanje i pranje je vazan segment samostalnosti ali vaznija je finansijska neovisnost, jer kad nju imas mozes sve to da ne radis (unajmish nekog) a imas sve odradjeno.

Ali malo je reci da si u pravu. =D>

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 07:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Zivim sama vec par godina, radim i placam stan...nije lako, ali opet moze se nekako priustiti,...svoju slobodu, mir...ne bih mijenjala nizasta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 08:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2007, 12:34
Većina nas na ovaj ili onaj način iskorištava ljude oko sebe, u ovakvim slučajevima najčešće roditelje.
Mislim da samostalnost, sem finasijske samostalnosti i plaćanja stanarine takođe znači i da se nemaš kome obratiti, i da o svemu što ti se dešava u životu moraš sam da brineš i da se sam snalaziš.

Užas, život odraslih. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
arianrod je napisao:
Većina nas na ovaj ili onaj način iskorištava ljude oko sebe, u ovakvim slučajevima najčešće roditelje.
Mislim da samostalnost, sem finasijske samostalnosti i plaćanja stanarine takođe znači i da se nemaš kome obratiti, i da o svemu što ti se dešava u životu moraš sam da brineš i da se sam snalaziš.

Naravno da se odrasla osoba sama treba boriti sa svim problemima i ostalim teskocama..mogu poslusati savjet ili nesto drugo, ali sama donosim odluke...Imas prijatelje da podrze, da porazgovaras...ma nije to tako strasno :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 10:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2007, 12:34
Tajnica je napisao:
arianrod je napisao:

Naravno da se odrasla osoba sama treba boriti sa svim problemima i ostalim teskocama..mogu poslusati savjet ili nesto drugo, ali sama donosim odluke...Imas prijatelje da podrze, da porazgovaras...ma nije to tako strasno :)

Znam, nije ni meni, ali šta će biti sutra to ne znam. Sutra ću i ja morati biti stalna podrška nekome i koliko god da se radujem veliki dio mene se plaši.
Hvala na optimizmu trebaće i meni i tebi. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
simplicity je napisao:

Zivim s cimerkom :D i jos nisam pocela radit... Al sto se tice kuvanja, pranja, ciscenja, to je sve ok i po tom pitanju sam samostalna. Da, finansiraju me od kuce.
Svoj "dinar" cu imat kad zavrsim fax, dotle mogu radit part time kad zatreba...
Al u svakom slucaju je bolje biti odvojen i imati svoj prostor nego zivjeti sa starcima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 11:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Živim sa partnerom u iznajmljenom stanu, i od roditelja sam se odvojila kad smo počeli nas dvoje počeli živjeti zajedno. Na sreću, oboje radimo i do sada nismo bili u situaciji da smo morali tražiti finansijku pomoć od roditelja.
I ne bih se vraćala nazad, jer svoj mir, tj.naš mir, ne bih dala ni za šta na svijetu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Živim s roditeljima, a što se tiče planova, planiram čitati malo forum pa odoh ručati :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 12:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2007, 09:47
8)

Poslednji put menjao nesot dana 11 Avg 2008, 11:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
nesot je napisao:
Treba imati hrabrosti i otisnuti se svojim putem pa kako bude.

Upravo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
pa... 2 god zivim sama...tj sa cimerom...a posto cu vjerovatno da obnovim god....vracm se svojima godinu dana....uzzzaaasssss.....Slazem se da je samostalnost uglavnom finansijska...jer su mene i ssestru roditelji naucili na samostalnost odavno...a svoju slobodu obozavam...i totalno sam druga osoba ovde i tamo...jer sa jima uvijek osjecam neko ogranicenje iako su fenomenalni sto se kaze IN starci...al opet....sloboda je sloboda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]