Ma veruj mi da nije nista licno, niti glumim hater-a. Iskreno, sve sto si rekao za AB, apsolutno stoji, isto mislim, a i sam gledam da vecinu stvari odradim ABom. A onda u jednom trenutku pocnes da naleces na zid i uvidjas mane AB nad kistom i prinudjen si da koristis oba. Da nije folirantski, sad bi ti islikao koliko raznih kistova imam, a i koristim ih, nisu samo za ukras. Prava stvar je da kad gledas slike tudjeg rada, prvo dobro razmislis kako bi i sam nesto izveo. Ovo je totalno nebitno o cemu pricamo, avion, oklop, kola, motor... Onda sam dobijes odgovore kojom tehnikom odraditi, a ako i ne onda pitas coveka koji je to odradio. Naravno, smrtno je bitno i sve to licno probati i ne biti ona najniza vrsta na evolucijskoj lestvici - internet modelar, koji sve zna i sve ume, ali nista licno nije odradio. Ja licno na primer prezirem grafit i njegovo koriscenje, ali ne mogu da sporim kvalitet koji momci ovde imaju na maketama. Ne kazem da cu ga naglo zavoleti, ali pokusavam da ipak ostanem otvorena uma. Isto to pokusavam da kazem i ostalima u vezi relacije AB-kist. Ako vec imate AB, debelo se prihvatite da naucite i kistom, nije skupo, a zaista je lepo napredovati, makar samo ti znao "tehnike" kojima si nesto odradio. Ipak je licno zadovoljstvo onaj glavni razlog zast oovo volimo. Za obrnut slucaj ne bih komentarisao, jer je glavni razlog finansijske prirode, pa bi bilo neumesno. Nije bitna tehnika, vec da ti rezultat napreduje iz rada u rad, a da bi to uspeo, moras cackati stalno nesto novo. Ovo moje smaranje nije namenjeno zaista nikom ponaosob, nego je samo jedna opsta stvar, cisto zapazanje, i samo me nemojte gledati ko one sudije iz Mapetovaca. Pokusajte neobavezno nesto sto niste ranije ili cak tehniku koju mrzite, rezultati umeju da budu cudesni. Sretno svima i kad ce vise nove slike? Ljudi, ja kacim slike samo na ovom forumu i na svom blogu, barem na nasim prostorima, cisto iz zelje da malo poguram stvari, a vi?
|