Ja kao i svaki bubiš

volim da ima puno knjiga svugdje, čak i različitih poveza i veličina knjiga, ako se lijepo ukomponuju ne moraju da izgledaju pretrpano ili nabacano. Uz to, mastionica, pero i upijač i nekoliko fotografija u ramu. Klasika ali ima poseban čar.
Drugo, počela sam da skupljam suvenire vezane za moju struku a naročito one koje su se nekad koristili u farmaciji. Jedan od poklona za diplomski mi je bio stalak sa ručno oslikanim epruvetama koji me je oduševio

i stalak za svijeće koji mene malo podsjeća na terazije, ne znam kako da objasnim kako izgleda. Oduševila sam se!

Imam još par što sam uspjela da nađem. Obećala sam sebi "Murano" repliku starinske apoteke (nad kojom sam slinila u Veneciji) jednom kad budem imala para.
Kod prijateljice u BG-u sam vidjela nešto što me oduševilo. Njen otac je dosta putovao i odakle god je dolazio, donosio je nacionalno piće. Skoro je tražio od nekog stolara da mu napravi obični ugaoni stalak,
ovako nešto samo veće i stabilnije, visine od plafona do dna, koje je postavio u ugao sobe. Ništa naročito, samo ista boja drveta sa običnim namještajem koji je imao. I svo piće i čaše koje ima za različita pića je stavio na taj stalak. Kakvih tu sve zanimljivih stvarčica imaaa...

Ili recimo, oni koji imaju one stalke za vino u dnevnoj sobi, i to mi se sviđa.
I mnogo cvijeća, saksijskog, rezanog, svejedno... (Kuća i dvorište mi inače liče na omanju botaničku baštu.

)