banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 05:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Tačno.
A gdje studiraš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
moon je napisao:
, ali to sto neko sa 21- 22 godine jos uvijek zivi od roditeljskog financiranja, NE znaci da je lijen, parazit, burzuj, nesposoban i manje samostalan.

Tačno, ne znači. Međutim, može da znači - ovisno o kontekstu, specifičnoj situaciji i komparativno-analitičkom pristupu. To što si se ti osjetila prozvanom, to je tvoj problem.

Ja lično mislim da se osoba navikne da joj neko daje ili ne daje, pa to poslije utiče na razmišljanje kod te osobe, radne navike, na stav te osobe prema: novcu, drugim ljudima, životu uopšte, mučenju oko novca, jedenju kaka oko novca i svega ostalog što to povlači - oni koji su barem nekad jednom zaradili svoj novac sami znaju o čemu pričam. Oni koji nisu, ne znaju i ne mogu znati o čemu pričam - osnove empirizma.

al dosta više i ove rasprave. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 15:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Dobro, ocigledno imamo razlicit pristup i shvatanje samostalnosti. Po meni su retardiraniji oni koji se zaposle, zaradjuju svoj novac, ali do kraja zivota ne izadju mami ispod suknje i ne mogu zaspati ako ne pojedu maminu domacu supu. A vecina nas u ranoj mladosti zavisi fimancijski od roditelja, ali se u nekom skorom periodu poptuno odvojiti, zasnovati porodicu i sl. Daleko manji broj je onih koji ostanu takvi kako ih ti opisa. Ja sam prvi novac zaradila sama sa 14 godina, za nekih 20 maraka sam citav dan presretala ljude oko Boske i nudila im, u ime Fruktone, da probaju 7up, pa opet mislim da nema potrebe da se svega odreknes da bi bio samostalan, ako vec ima neko ko moze i zeli da te pogura, iako je vlastiti novac najsladji.
I nisam se osjetila prozvanom. Samo sam se ukljucila u diskusiju, jer mi je tema zanimljiva. A tvoj stav je skoro iskljuciv- finacijski zavisan=ramazen i nesamostalan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

moon je napisao:
A tvoj stav je skoro iskljuciv- finacijski zavisan=ramazen i nesamostalan.

To si ti rekla i to je tvoj stav- ne moj, što se tiče isključivosti. A isključiv ti je stav upravo zato što nemaš iskustvo i u ovoj drugo oblasti u kojoj ja imam. Jer ja sam bila i student i radnik, a ti nisi... al pošto imaš previsoko mišljenje o sebi, svojim potencijalima i svom životu, nemam namjeru da dalje raspredam nešto što ti uopšte ne razumiješ , pa ću se ovim povući iz diskusije.. egocentrizam je odlika neiskusnih. čak si jedan cijeli dan presretala ljude oko Boske, ma brava ! ja sam ih presretala milijardu dana :roll: ugl, ja sam OUT, a ti nastavi juriti sopstveni rep raspredajući na ovu temu i sretno ti bilo. jednog dana ćeš se sjetiti mojih riječi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 16:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Od svega ovoga, u pravu si samo u jednom- ova rasprava je nevazna. Ostalo- neosnovano. Nekog proglasavati egocentrikom na osnovu 4 posta je pomalo glupo, samo zato sto neko ne dijeli tvoje misljenje. Svako od nas o svima moze donijeti takvo misljenje. Ja konkretno o tebi o tebi mislim da o svemu previse forsiras to svoje iskustvo, ne samo na ovoj temi, vec na mnogim i sa mnogo ljudi ostanes na ratnoj nozi, a bespotrebno. Ne znam ko tu ima previsoko misljenje o sebi! :wink:
No, mene zaboli za tvoje misljenje o meni, a i tebe za mojim o tebi, tako da... Zivjeli!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 16:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
XIX century je napisao:

prosla sezona krastavaca i sad sve slobodno vrijeme ( kojeg ocito imas i previshe i cini mi se da si neradnik ) trosis nas smarajuci svojom zivotnom filosofijom... :roll:

ako je sudeci prema vremenu provedenom na forumu ti si zesci parazit jer za nista drugo nemas vremena :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
matador je napisao:

ako je sudeci prema vremenu provedenom na forumu ti si zesci parazit jer za nista drugo nemas vremena :roll:

:cheers: i to ne samo ona, ima njih jos ovdje koji nam prosipaju svoju zivotnu filozofiju , al ajd..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

matador je napisao:
XIX century je napisao:

prosla sezona krastavaca i sad sve slobodno vrijeme ( kojeg ocito imas i previshe i cini mi se da si neradnik ) trosis nas smarajuci svojom zivotnom filosofijom... :roll:

šta mogu kad mi je radno mjesto za kompjuterom , a nikad ništa nema za raditi. kladim se da bi i ti volio jedno takvo :P - al do toga meni nije bio ni kratak ni lak put.. knjiga sam se načitala za 2,3 života, pa to ne radim.. već tipkam po Internetu i ovom forumu-dok mi i to ne dosadi :wink: evo podrigujem upravo, aj živio :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

badzo je napisao:
matador je napisao:

:cheers: i to ne samo ona, ima njih jos ovdje koji nam prosipaju svoju zivotnu filozofiju , al ajd..

Prosipo bi je i ti da si je imao od čega sagraditi i čime poduprijeti. Ali fali ti građe, i to podosta, koliko ja primjećujem. :oops: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 17:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:

šta mogu kad mi je radno mjesto za kompjuterom , a nikad ništa nema za raditi. kladim se da bi i ti volio jedno takvo :P - al do toga meni nije bio ni kratak ni lak put.. knjiga sam se načitala za 2,3 života, pa to ne radim.. već tipkam po Internetu i ovom forumu-dok mi i to ne dosadi :wink: evo podrigujem upravo, aj živio :drinking:

ti si nazalost ona primitivna djevojka kakvih, nazalost, ne manjka kod nas i tako ce biti sigurno jos narednih 20 godina...hvalis se da si se nacitala knjiga za 2,3 zivota sto upucuje na to da si mozda akademski gradjanin... jadno nam to gradjanstvo sa takvima kao sto si ti, ali opet ponavljam , to je nasa realnost nazalost nakon svega sto smo prosli u zadnje vrijeme i zato sto zivimo u nestabilnom drustvu ciji si ti odraz...mogu ti samo reci da nastavis da citas nesmanjenom zestinom posto vidim da je to sto si procitala proslo kroz tebe kao promaja ... i uzivaj za svojim radnim mjestom za kojim nista ne radis, ti si se skrasila i za tebe je zivot gotov ;]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

badzo je napisao:
XIX century je napisao:

ti si nazalost ona primitivna djevojka kakvih, nazalost, ne manjka kod nas i tako ce biti sigurno jos narednih 20 godina...hvalis se da si se nacitala knjiga za 2,3 zivota sto upucuje na to da si mozda akademski gradjanin... jadno nam to gradjanstvo sa takvima kao sto si ti, ali opet ponavljam , to je nasa realnost nazalost nakon svega sto smo prosli u zadnje vrijeme i zato sto zivimo u nestabilnom drustvu ciji si ti odraz...mogu ti samo reci da nastavis da citas nesmanjenom zestinom posto vidim da je to sto si procitala proslo kroz tebe kao promaja ... i uzivaj za svojim radnim mjestom za kojim nista ne radis, ti si se skrasila i za tebe je zivot gotov ;]

Potpisujem!! zbog mene je ovo društvo takvo kakvo jeste. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 17:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
badzo je napisao:
XIX century je napisao:

ti i jos xy takvih ko ti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

badzo je napisao:
XIX century je napisao:
badzo je napisao:
XIX century je napisao:

ti i jos xy takvih ko ti...

Pa pobij nas sviju i sagradi jedno društvo od takvih kao što si ti pa vidi kako će funkcionirati i hoće li biti bolje. Hitler je pokušao. Sam prosudi jel mu upalilo ili nije. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 18:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Zasto ste svi "skocili" na XIX century??? Djevojka je iznijela svoje misljenje isto kao i svi forumasi, pa se niko ne napada sem nje.
Mislim da su joj stavovi osnovani i da zna o cemu prica.
Za Helenu: to za kredite i tvoja prica o pojedincima poput mene. Ne bih tako bas bila sigurna, jer ja se druzim sa ljudima koji su u slicnom polozaju kao sto sam ja, stoga ne bih rekla da se ardi o "nekolio pojedinaca", vec o jednoj citavoj grupi mladih ljudi koji zive s roditeljima a finasijski su nedovoljno sposobni za potpuno odvojen zivot. Iz raznoraznih razloga, a medju njima je taj sto im roditelji nisi kreditno sposobni kupiti stan. Surova je realnost, ne samo u Bl, vec i u Bg, da ljudi od 40 godina zive s roditeljima, i to u Bg znam momka ciji su roditelji rodjeni Beogradjani i jako ugledni. Al eto, na posten nacin, malo ko moze graditi kule i gradove. Moji roditelji su visoko obrazovani, ali posto su u penziji, nikakav kredit ne dolazi u obzir, jer treba misliti na vracanje. A valjda bi se to trebalo odbijati od plata :roll: Meni bi studiranje bilo mnogo lakse kad bi mislila samo na spremanje ispita i da odem na salter banke dici novac koji mi salju roditelji. Mislim da vi sto studirate, a ne radite, zivite tako jer vam nije potreban novac. Sav novac dobijate od roditelja sto je dobro, al ga oni onda moraju imati da vam ga daju. Pa odosmo opet u circulus vitiosus..

Pozdravljam XIX, hvala za odabir doktora :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Jos jednom...ja ne govorim, znaci n e g o v o r i m o pojedincima, vec generalno. A i ne sjecam se da sam govorila o tebi. I ne govorim samo o polozaju studenata, mladih ljudi i slicno u BL, nego generalno bilo gdje. Znam ljude ciji su roditelji dizali kredite radi daljnjeg skolovanja. Ne kazem da je dobro a ni lose. Samo rekoh da postoje...
Da ne bude zabune, svako se financira na nacin na koji moze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Da, stvarno..oborite malo...XIX i nije tako loša..čak naprotiv, sviđa mi se način kako komunicira s vama, a pretrpjela je ovdje i previše uvreda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 10:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Helena drga, skontala sam da pricas globalno o kreditima, al mi je zasmetalo sto si stavila u kontekst skolovanja, kao eto to ti nije skupo, dignes kredit i baj baj. Samo kazem da se ja ne druzim s ljudima koji imaju puno love, pa nisam na prvu shvatila potpuno tvoj post, vec sam reagovala na prvu svoju.

Ja zivim s roditeljima, a nadam se da cu se odseliti kad zavrsim fax.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa 5% je onih koji studiraju i odvoje se od roditelja... Sad ne računam nas koji studiramo u drugim gradovima/državama već ljude koji su se odvojili svojim parama.... Čestitam ako ima takvih i da im dobro ide fax, da su toliko dobro plaćeni da se potpuno izdržavaju, da imaju dovoljno vremena i za posao i za poslove po kući... Znaći, takvima kapa dole.... :thumbleft:
Citiraj:
Ja zivim s roditeljima, a nadam se da cu se odseliti kad zavrsim fax.

I ja se nadam. :D mislim za tebe :D :D Buduća doktorice :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
ja sam otisla od roditelja sa 17 godina , ali rado mislim na godine koje sam provela sa njima..... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Opet ponavljam, zivot sa roditeljima ne znaci nesamostalnost, naprotiv. Mnogo je takvih ljudi koji zive pod istim krovom, cak sta vishe finansiraju i pomazu roditelje, dok je vecina onih nazovi samostalnih, kojima su roditelji kupili stanove, svakodnevno donose skuhano jelo, placaju rate kredita ti isti roditelji a djeca glume samosalnost, troseci platu kao dzeparac. Zar je to samostalnost? ZNam ih dosta takvih...

Nazalost nismo mi josh dosegli da drzava studentu da stan i kredit za studij i zivot pa da mozes da studiras i radis neki studenstki posao, budes samostalan i po zavrsetku da vratis taj razumni kredit, kao sto funkcionise zapad. Bice i to, samo za neke nove generacije :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]