banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Kad je u pitanju arhitekta koji uredjuje stan,kucu ili bilo sta drugo,ne radi se samo o pukom izboru namjestaja i njegovom rasporedjivanju unutar prostora koji se uredjuje.Stvar je daleko slozenija od toga,radi se od kojekakvih unutrasnjih prepravki pa sve do izrade unikatnog namjestaja itd.Takav posao moze jako mnogo da kosta jer nije sve tako naivno ko sto izgleda.Sto se tice cijena usluga,kod nas usluge arhitekte jos uvijek mogu da si priuste samo ljudi sa iznadprosjecnim primanjima,a cijene variraju od obima posla i velicine prostora koji se uredjuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 10:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
a i dalje su cijene arhitektonskih usluga daleko nize nego u EU (cak i poslije preracuna visne primanja i zivotnog standarda) ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vi meni sa tim uredjivanjem upropastiste temu :D

Halo, Italija, otvaraj hitno novu 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ne kupujem ni kucu ni stan. Eto ti OnTopic :D

A inace, vise bih volio imati kucu, jednog dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
The_new_Statesman je napisao:
Vi meni sa tim uredjivanjem upropastiste temu :D

Halo, Italija, otvaraj hitno novu 8)

Evo evo evo... :iconbiggrin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 09:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Pokušavam već više od pola godine da nađem polovan dvosoban stan, u centru ili boriku ali džaba ...

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 10:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
murphy_law je napisao:
u centru ili boriku ali džaba ...

Teško ćeš naći "džaba" :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

murphy_law je napisao:
polovan dvosoban stan

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Sondri je napisao:
murphy_law je napisao:
u centru ili boriku ali džaba ...

Teško ćeš naći "džaba" :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tržište stanova u Banjaluci
Ž. Derajić

BANJALUKA - Najbitniji faktor prilikom formiranja cijene stana je lokacija, tvrde banjalučki prodavci nekretnina, dodajući da je onda i logično da se najskuplji stanovi nalaze u strogom centru grada.

U Agencijama kažu da su ljudi radije spremni da papreno plate kvadrat malog stana u centru, nego kuće sa dvorištem u predgrađu.

Kako objašnjavaju prodavci, dok u Evropi kod bogatih ljudi postoji trend da kupuju imanja izvan grada, kako bi sebi obezbijedili mir u prostranoj kući ili dvorištu, kod nas bogati klijenti nerijetko dolaze sa zahtjevom da žele da imaju stan sa čijeg balkona "mogu da tresu mrve na glavni gradski trg".

Značaj lokacije pri određivanju cijene toliko je dominantan da se njoj prilikom formiranja cijene kvadrata daje daleko veći značaj od godišta zgrade, stanja instalacija, mjesta za parking, opremljenosti stana i brojnih drugih faktora koji život čine ugodnijim.

Prizemlje posebno dobro cijene

Kako nam je rekla Snježana Petraš iz agencije "Sezam nekretnine", pored navedenih faktora, posebnu vrijednost imaju stanovi koji se nalaze u prizemlju ili na prvom spratu.

Razlog za veliku cijenu i potražnju ovih stanova nije motivisan željom da se boravi u njima, već zbog moguće adaptacije tog prostora u poslovni.

Petraševa objašnjava da na takvim lokacijama najviše kupuju ljekari, advokati i dobrostojeći biznismeni, dodajući da je za kvadrat u tim stanovima potrebno izdvojiti i do 4.000 KM. Ona je dodala da dobru cijenu, zbog velike potražnje, drže i jednosobni stanovi, čija vrijednost u starim zgradama dostiže do 1.500 KM.

U agenciji za nekretnine "Roming", pak, kažu da visoku cijenu imaju stanovi u novogradnji, za čiji kvadrat u naselju Nova voroš treba izdvojiti do 2.100 KM.

Pored toga, u ovoj agenciji su nam rekli da se cijena kvadrata stana u naselju Obilićevo kreće oko 1.550 KM i da se tu pretežno radi o stanovima starije gradnje.

Raste potražnja za malim stanovima

"Prije pet godina potražnja za većim stanovima je bila veća, međutim u posljednje vrijeme više traže manje stanove. To odmah utiče na podizanje cijena i na nerazumnu visinu", rekao je zastupnik ove agencije.

On je naglasio da se kupci najvjerovatnije zbune kvadraturom stanova i tako im se čini da će izdvojiti manje novca ukoliko kupe manji stan. To investitori koriste i zato je cijena jednosovnih stanova veća.

Može se zaključiti da je bolje doplatiti dvosoban stan nego kupovati jednosoban, jer je razlika u cijeni nekoliko hiljada KM.

"Roming nekretnine" je agencija koja se bavi i prodajom kuća, međutim potražnja za ovim nekretninama je veoma loša. Ali, i pored toga, dosta kuća čeka na kupca.

Od lokacije zavisi i cijena kuće od 64 metra kvadratna, tako u Novoj varoši sa placem od 600 kvadrata košta 250.000 KM, dok je kuća od 90 kvadrata u Kuljanima nedavno prodana za 65.000 KM.

Firma "Uni invest" trenutno finansira gradnju zgrade u Ulici Stepe Stepanovića. Zbog velike potražnje manjih stanova odlučili su se da najveći stan bude 70 kvadrata.

"Cijena po kvadratu sa uračunatim PDV-om je od 1.750 do 1.850 KM. Najskuplji su stanovi na drugom spratu zbog manje buke ukoliko se u prizemlju zgrade nalaze poslovni prostori", rekao je Dušan Zec, zastupnik "Uni investa".

Cijena poslovnih prostora u ovoj zgradi je od 2.500 do 3.000 KM.

Za najveći stan od 120 kvadrata u zgradi "Topolino" kod Venecija mosta kupac bi trebalo da izdvoji od 172.000 do 240.000 KM. Kako je rekao Mile Zrnić, direktor ovog preduzeća, interesovanje za stanove, kako manje, tako i veće kvadrature, je veliko.

"Kvadratura stana u našoj zgradi je od 40 do 120 kvadrata. Cijene su od 1.600 do 2.000 KM za stambeni prostor i 2.000 do 3.500 KM za kvadrat poslovnog prostora", rekao je Zrnić.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 13&meni=30

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Po meni su ove cijene još i male s obzirom da je jedini "grad" u krugu od 200-300km, a da nije na nekom brdu ili neko selo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U Laktasima kvadrat novogradnje 1300km

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
SIJUKS je napisao:
Tržište stanova u Banjaluci
Ž. Derajić

BANJALUKA - Najbitniji faktor prilikom formiranja cijene stana je lokacija, tvrde banjalučki prodavci nekretnina, dodajući da je onda i logično da se najskuplji stanovi nalaze u strogom centru grada.

U Agencijama kažu da su ljudi radije spremni da papreno plate kvadrat malog stana u centru, nego kuće sa dvorištem u predgrađu.

Kako objašnjavaju prodavci, dok u Evropi kod bogatih ljudi postoji trend da kupuju imanja izvan grada, kako bi sebi obezbijedili mir u prostranoj kući ili dvorištu, kod nas bogati klijenti nerijetko dolaze sa zahtjevom da žele da imaju stan sa čijeg balkona "mogu da tresu mrve na glavni gradski trg".

Značaj lokacije pri određivanju cijene toliko je dominantan da se njoj prilikom formiranja cijene kvadrata daje daleko veći značaj od godišta zgrade, stanja instalacija, mjesta za parking, opremljenosti stana i brojnih drugih faktora koji život čine ugodnijim.

Prizemlje posebno dobro cijene

Kako nam je rekla Snježana Petraš iz agencije "Sezam nekretnine", pored navedenih faktora, posebnu vrijednost imaju stanovi koji se nalaze u prizemlju ili na prvom spratu.

Razlog za veliku cijenu i potražnju ovih stanova nije motivisan željom da se boravi u njima, već zbog moguće adaptacije tog prostora u poslovni.

Petraševa objašnjava da na takvim lokacijama najviše kupuju ljekari, advokati i dobrostojeći biznismeni, dodajući da je za kvadrat u tim stanovima potrebno izdvojiti i do 4.000 KM. Ona je dodala da dobru cijenu, zbog velike potražnje, drže i jednosobni stanovi, čija vrijednost u starim zgradama dostiže do 1.500 KM.

U agenciji za nekretnine "Roming", pak, kažu da visoku cijenu imaju stanovi u novogradnji, za čiji kvadrat u naselju Nova voroš treba izdvojiti do 2.100 KM.

Pored toga, u ovoj agenciji su nam rekli da se cijena kvadrata stana u naselju Obilićevo kreće oko 1.550 KM i da se tu pretežno radi o stanovima starije gradnje.

Raste potražnja za malim stanovima

"Prije pet godina potražnja za većim stanovima je bila veća, međutim u posljednje vrijeme više traže manje stanove. To odmah utiče na podizanje cijena i na nerazumnu visinu", rekao je zastupnik ove agencije.

On je naglasio da se kupci najvjerovatnije zbune kvadraturom stanova i tako im se čini da će izdvojiti manje novca ukoliko kupe manji stan. To investitori koriste i zato je cijena jednosovnih stanova veća.

Može se zaključiti da je bolje doplatiti dvosoban stan nego kupovati jednosoban, jer je razlika u cijeni nekoliko hiljada KM.

"Roming nekretnine" je agencija koja se bavi i prodajom kuća, međutim potražnja za ovim nekretninama je veoma loša. Ali, i pored toga, dosta kuća čeka na kupca.

Od lokacije zavisi i cijena kuće od 64 metra kvadratna, tako u Novoj varoši sa placem od 600 kvadrata košta 250.000 KM, dok je kuća od 90 kvadrata u Kuljanima nedavno prodana za 65.000 KM.

Firma "Uni invest" trenutno finansira gradnju zgrade u Ulici Stepe Stepanovića. Zbog velike potražnje manjih stanova odlučili su se da najveći stan bude 70 kvadrata.

"Cijena po kvadratu sa uračunatim PDV-om je od 1.750 do 1.850 KM. Najskuplji su stanovi na drugom spratu zbog manje buke ukoliko se u prizemlju zgrade nalaze poslovni prostori", rekao je Dušan Zec, zastupnik "Uni investa".

Cijena poslovnih prostora u ovoj zgradi je od 2.500 do 3.000 KM.

Za najveći stan od 120 kvadrata u zgradi "Topolino" kod Venecija mosta kupac bi trebalo da izdvoji od 172.000 do 240.000 KM. Kako je rekao Mile Zrnić, direktor ovog preduzeća, interesovanje za stanove, kako manje, tako i veće kvadrature, je veliko.

"Kvadratura stana u našoj zgradi je od 40 do 120 kvadrata. Cijene su od 1.600 do 2.000 KM za stambeni prostor i 2.000 do 3.500 KM za kvadrat poslovnog prostora", rekao je Zrnić.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 13&meni=30

hmm pa gledajuci po ovome, stara je super prosla. Znaci ganjali smo stan jedno 3-4 meseca... od zutih zgrada do vrha starcevice, znaci sve se obislo. Dok eto slucajno nismo prosli pored te nove vidovic zgrade, nakon integralove zgrade(posle faxa, starcevica) bilo sve vec rasprodao i u zadnji cas se neki covek predomislio. Kvadrat je izasao oko ~1400km, a gledajuci te gore cijene, ova je super.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 09:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Juce sam zvao procjenitelja koji radi za Hipo banku da se raspitam o cijeni stana posto ga dajem pod hipoteku "Centar stara autobuska stanica stara gradnja 1.600KM samo lokacija" Kaze da se moze navuci na 1.800Km ja se iznenadio

Zato me zajebava gradnja kuce gradevinski materijal poskupio 30% :roll: ali cu se uklopiti posto sam mislio da mi stan vredi 1.200KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stan kod stare autobuske... Kučko, zavidim ti... :evil: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 12:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
@ EiLeen

a znas kako je super kad pokusavas da isparkiras iz svoje rodjene garaze a ne mozes jer ti je neki idiot parkirao pred vratima. i slicne situacije...
i buka 24h dnevno :mad:
ima svoje pluseve, naravno, ali nije tako super kao sto izgleda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
mirdza je napisao:
@ EiLeen

a znas kako je super kad pokusavas da isparkiras iz svoje rodjene garaze a ne mozes jer ti je neki idiot parkirao pred vratima. i slicne situacije...
i buka 24h dnevno :mad:
ima svoje pluseve, naravno, ali nije tako super kao sto izgleda...

Nemaju oni pojma koja je razlika izmedu Centra i Starcevice a da nepricam o sopstvenoj kuci i dvoristu o cemu ja sanjam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 13:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja živim kod crkve Sv.Trojica, a starci sanjaju o prodaji stana i selidbi na Starčevicu, naravno dati ovaj za dva manja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja živim u centru. 5-6 min od autobuske :D Al:
U mojoj ulici ne prodaju se kifle,
Ne teče saobraćaj i dim
U mojoj ulici nema fukare,
Jer ja sam guzonjin sin

Oko mene rastu čempresi i drot,
Večeras imam party, a ujutru trim
Lijepe žene dolaze kod mene,
Jer ja sam guzonjin sin

Jede se kavijar, pije se džin
Ima se para, ima se s čim
Ponekad trava, nikad heroin
Jer ja sam guzonjin sin

.... tralalalaSlikaSlikaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Ja sam kupio plac 3km od Boske za relativno malo para,samo da jos malo odrobijam kredita prodajem jednoiposoban stan na Mejdanu i pravim kucu svoj mir i gotivu. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]